banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Od 1. ožujka nakon više mjeseci priprema zaživjet će projekt „Ja sam žena, a ne broj“ iz programa „Zaželi“. To znači da će toga dana na posao doći 30 žena, odabranih temeljem javnog natječaja između 54 kandidatkinje. U tijeku je njihova edukacija koja se sastoji od osnova prve pomoći, psihološkog pristupa korisnicima te osnova čišćenja i održavanja prostora. Svaka od njih će dobiti 6 korisnika, staračkih i nemoćnih jednočlanih ili dvočlanih domaćinstava, po mogućnosti što bliže svog životnog okruženja, o kojima će u njihovim kućama skrbiti naredna 24 mjeseca što će za korisnike biti potpuno besplatno i pri tome će ostvarivati i pravo na mjesečnu zalihu potrepština u protuvrijednosti 200 kuna. Žene će dobivati propisanu minimalnu plaću s plaćenim svim doprinosima i naknadom putnih troškova, kao i mogućnost besplatne dodatne edukacije.
Korisnici su identificirani putem predstavnika mjesnih odbora te internih evidencija koje vode Gradsko društvo Crvenog križa, Odsjek za društvene djelatnosti Grada Pakraca ili Centar za socijalnu skrb uz one koji su se sami prijavili. Svi korisnici su o tome morali pismeno dati suglasnost.
Osim zaposlenih žena i korisnika korist od projekta bi mogli imati i pakrački trgovci ako se budu javili na javni natječaj za dobavljače različitih potrepština koji će biti objavljen ovaj tjedan na stranici www.strukturnifondovi.hr.
Projekt službeno u Hrvatskoj nazvan „Zaželi-program zapošljavanja žena“ u potpunosti je financiran posredstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz Europskog socijalnog fonda. Na području Grada Pakraca je vrijedan 5.059.218 kuna.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić