banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik ima 27 članova, ali im je problem starost članstva. Stoga je i aktivnosti iz godine u godinu sve manje. No unatoč tome sudjeluju u radu koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik, održavaju spomen obilježja i sudjeluju u svim obilježavanjima značajnih obljetnica iz Domovinskog rata. Lani su bili na hodočašću u Međugorju,  Mariji Bistrici i Vočinu, istaknula je u izvješću o radu Branka Štrbac, predsjednica Udruge, na skupštini što je sinoć održana u gradskoj vijećnici.

Za taj program su lani potrošili oko 13.000 kuna koji su dobili iz proračuna Pakraca i Županije, (po 3000), odnosno Grada Lipika (2.000), a s članarinom su doprinijele u iznosu od 3.300 kuna izvijestila je blagajnica Ružica Žunčić. U sličnom obimu planiraju i ovogodišnji rad.

Pozdravljajući skupštinu Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac je naglasio da mu je drago da se još okupljaju, zahvalio im se na tome i pozvao ih da, bez obzira na starost ne posustaju u čuvanju uspomena na njihove poginule muževe, heroje Domovinskog rata. Pozvao ih je da uzmu učešće i u narednoj aktivnosti, obilježavanju obljetnice 1. ožujka i početka Domovinskog rata.

I sličnom tonu podstičući na opstanak i rad u skladu s mogućnostima su govorili i ostali gosti: Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipika, Sipo Hodak ispred pakračke HVIDR-e pozvavši ih na očuvanje zajedništva, te Stipan Grgić.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić