Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 63 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Tena Skalnik
1263

SUSRETI PRIJATELJA Popodne u znaku druženja, kuhanja i zabave

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i županije Požeško - slavonske u sklopu obilježavanja VRO „Bljesak“ i „Susre pročitaj..

Udruge
Tena Skalnik
1006

SKUPŠTINA UDRUGE "HRVATSKA ŽENA" PREKOPAKRA Dubravka Laučan nastavlja mandat

Dubravka Laučan ponovno je postavljena na mjesto predsjednice Udruge „Hrvatska žena“, a zamjenice su joj Snježana Nožarić i Đurđa Martinović, Mirela Sabo tajnica te Gordana Ajman blagajnica, odlučen pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1820

OTVORENO SPOMEN PODRUČJE „LOGOR-BUČJE“ Nada i vjera vode nas naprijed

„Ovo je sveto mjesto koje ni jedan prolaznik ne smije zaobići, jer mora znati što se ovdje događalo, mora zastati i pokloniti se ljudima čije su slike danas na ovoj ploči, ali i svima onima koji su pročitaj..

Vijesti
Tena Skalnik
748

NAJAVA Glazbeno osvježenje povodom obilježavanja "Bljeska"

U Gradskoj sportskoj dvorani,  u nedjelju 30. travnja od 20 sati nastupit će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ te Jazz orkestar Hrvatske vojske i USA Army band Europe u sklopu ovogod pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
894

ZA RAD U PODUZETNIČKOM CENTRU Zapošljavaju voditelja/voditeljicu u računovodstvu i financijama

Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac zapošljava voditelja/voditeljicu u računovodstvu i financijama. Radni odnos u punom radnom vremenu zasniva se na neodređeno vrijeme, a oglas je o pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
880

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 611. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Novi izazov Vjerujemo da je većina čitatelja tijekom travnja primijetila nova imena autora tekstova na p pročitaj..

Vijesti
Tena Skalnik
599

OSNOVNA ŠKOLA Priznanje za poseban element u vrtu – jezerce

Osnovna škola braće Radića Pakrac 21. travnja dobila je priznanje za poseban element u vrtu, vrtno jezerce, u okviru natječaja „Najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj u 2022. godini“. Natječaj se... pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1546

PROJEKT NURSING 4U: Srednjoškolci na praksu u Njemačku

Projekt razmjene učenika obrazovnog programa medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege pod nazivom Nursing 4U: Embracing challenges, kojeg je provodila Srednja škola Pakrac ulazi u svoju zavr pročitaj..

Vijesti
Tena Skalnik
808

NAJAVA Bogati program obilježavanja obljetnice "Bljeska"

Ovogodišnja, 28. godišnjica VRO "Bljesak", obilježit će se tradicionalnim "Susretima prijatelja", otvorenjem Spomen područja „Logor Bučje",  kuglačkim turnirom, predstavljanjem knjige te koncer pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
3363

"BISERKA" POSTALA "BISER" Zaposlenice preuzele salon

Frizerski salon „Biserka“ od travnja prošle godine promijenio je vlasnika, točnije vlasnicu, a kojim je prije odlaska u mirovinu rukovodila Biserka Zandona. Zaposlenice salona, Iva Drašner i Irena K pročitaj..

Kultura
Tena Skalnik
1138

DANI BEZ DNEVNIKA Radionice i predstavljanje škole

  U pakračkoj srednjoj školi danas su se održali Dani bez dnevnika koji su postali zaštitni znak škole. Ovom neformalnom obliku nastave glavni je cilj druženje učenika i nastavnika u opuštenijoj pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
754

SPORTSKI VIKEND Nogometašima porazi, dvoranski sportovi uspješno završili sezone

NOGOMET NK Hajduk Pakrac je u 20. kolu MŽNL SB-PŽ ugostio Psunj Sokol iz Okučana. Gosti su prelomili utakmicu u 60. minuti s 2 dva brza pogotka unutar 5 minuta te tako postavili konačan rezultat 0: pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1671

(PROMO) ZAŽELI - "ŽENA SPRETNA, STAROST SRETNA" Projektom zadovoljne i zaposlenice i korisnici

Zadovoljstvo projektom „Žena spretna, starost sretna“ iskazuju brojni korisnici programa tijekom kojeg je zaposleno 30 osoba na poslovima pružanja pomoći i podrške osobama starije životne dobi, osob pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
927

RK LiPa Odlične partije mlađih kategorija

Dječaci U-13 pobjedama obilježili vikend Pod vodstvom trenera Anđelka Lucića odlične rezultate ovoga vikenda ostvarili su dječaci U-13 u 1. HRL U-13, regija 4. Najprije su svladali vršnjake iz Ruk pročitaj..

Kultura
Tena Skalnik
897

GRADSKA KNJIŽNICA Večer u znaku umjetne inteligencije

Ovogodišnja Noć knjige, održana jučer u večernjim satima, tematski je bila obilježena u znaku umjetne inteligencije pa su djelatnice Gradske knjižnice Pakrac program osmislile u tom znaku za sve uzr pročitaj..

Udruge
Domagoj Ajman
971

MOTOCIKLISTI POSJETILI PAKRAC Projekt 32 krunice za 32 godine

  U Pakracu, 22. travnja u prijepodnevnim satima, na Trgu Josipa bana Josipa Jelačića ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, okupilo se dvadesetak motociklista povod pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
3686

NOVI KAFIĆ U PAKRACU Nada oživjela "Jedinicu"

U Pakracu u Bolničkoj ulici, 19. travnja ponovno je otvoren kafić koji je zadržao i svoje, lokalcima otprije poznato ime, samo u drukčijem obliku. Radi se o „Jedinici“ koja je prije nosila naziv „No pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
581

(PROMO) PROJEKT "NE GUBI DAH, POBIJEDI STRAH" Uspješan završetak projekta

Nakon 13 mjeseci provedbe, 21. travnja 2023.g. završava Projekt „Ne gubi dah, pobijedi strah“ UP.04.2.1.11.0015, koji je započeo 21. ožujka 2022. godine. Aktivnostima poput održavanja pokazne vježbe pročitaj..

Kultura
Tena Skalnik
704

MAĐARSKI KUTAK Prezentirana mađarska baština

U sklopu ovogodišnjeg tjedna cjeloživotnog učenja, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Obris, jučer je u Gradskoj knjižnici Pakrac otvoren mađarski kutak.  Učenice Glazbene škole svečano s pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
709

ŠRD PAKRAC Ribičima započela Županijska liga  

Seniori i kadeti Športskog ribolovnog društva Pakrac su proteklog vikenda na jezeru Kuštravac u Vetovu otvorili sezonu Županijske lige. U konkurenciji od sedam seniorskih ekipa, prvo mjesto u u pročitaj..

Kultura
Pakrački List
754

NOĆ KNJIGE Bogat večernji program

Gradska knjižnica Pakrac uključuje se 21. travnja od 18 do 23 sata u obilježavanje dvanaeste Noći knjige, manifestacije koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dan pročitaj..

Kultura
Tena Skalnik
557

KNJIŽNICA PAKRAC Lutkarska radionica oduševila učenike

U Gradskoj knjižnici Pakrac jučer je u popodnevnim satima održana lutkarska radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce u sklopu projekta Močvarnog Laboratorija „Kultura u akciji“, koju je vodila Lid pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
846

JAVNI NATJEČAJ Za prodaju zemljišta u vlasništvu tvrtke Komunalac d.o.o.

    JAVNI NATJEČAJ za prodaju zemljišta u vlasništvu tvrtke Komunalac d.o.o. Pakrac   I. PREDMET PRODAJE:    Prodaje se zemljište u vlasništvu tvrtke Komunalac d.o.o. Pa pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1367

BK TITAN Novo rukovodstvo kluba

Biciklistički klub Titan 11. ožujka promijenio je članove uprave kluba, Biljana Milić nova je predsjednica, a mjesto čelne osobe kluba preuzela je od Darka Škevina. Dosadašnjeg potpredsjednika Vladi pročitaj..

Kultura
Tena Skalnik
780

GEA PARK Ispred dvorane nova sadnica prijateljstva

Palijativni tim LiPa u suradnji s gradom Pakracom i dječjim vrtićem Maslačak jutros je u sklopu projekta „Gea, oprosti“, koji ima za cilj skretanje pažnje na dobrobit našeg planeta i kvalitete okoli pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
750

OTVORENA IZLOŽBA IRIS MIHATOV MIOČIĆ Duhovnost kao misao vodilja

Izložbeni projekt „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, svake godine s umjetninama drugog autora, predstavlja se publici već 15 godina. Prošle godine tu čast da na svoj način prikaže poznate pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
545

U POVODU VRO "BLJESAK" Natjecanje u kuhanju čobanca

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac u sklopu obilježavanja VRO „Bljesak“ organiziraju „Susret prijatelja – Bljesak 2023“ 30. travnja kod Planinarskog doma Omanovac, a pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
776

MOTOCROSS Stefan Lenče se udomaćio na postolju

Na Uskrsni ponedjeljak vozila se utrka u Savskom Marofu u kojoj je nastupio Stefan Lenče. „U velikoj konkurenciji od 12 vozača klase MX65, Stefan je već na treningu pokazao da je spreman za velike o pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1535

(PROMO) ZAŽELI - "ŽENA SPRETNA, STAROST SRETNA" 30 zaposlenica brine o 180 korisnika

U tijeku je provedba projekta „Žena spretna, starost sretna“ (UP.02.1.1.16.0411) koji se provodi u sklopu III. faze programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“ (UP.02.1.1.16), financiranog bespov pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
315

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Poziv na lutkarsku radionicu

Gradska knjižnica Pakrac u srijedu, 19. travnja, u 17 sati bit će mjesto održavanja lutkarske radionice koju će voditi Lidija Kraljić u sklopu projekta Kultura u akciji Močvarnog laboratorija, a koj pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 63