glavna nagrada

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i županije Požeško - slavonske u sklopu obilježavanja VRO „Bljesak“ i „Susreta prijatelja – Bljesak 2023“ kod Planinarskog doma Omanovac održali su natjecanje u kuhanju čobanca.

U ime organizatora pozdravio je sve okupljene Miroslav Ivančić istakavši da mu je čast i ponos u gradu heroju ugostiti branitelje koji su uvijek u njega dobro došli. Nikola Ivkanec, ratni zapovjednik policijske postaje Pakrac, također je pozdravio sve, istaknuvši kako je sretan što je s okupljenima i što ima priliku „sjetiti se onih koji su položili svoje živote za domovinu i najveće pobjede u povijesti Hrvatske države“. „Pišite, pričajte, mlade generacije moraju znati što se u Pakracu događalo za vrijeme Domovinskog grada. Ja sam danas ponosna gradonačelnica, ponosnog grada heroja, grada povijesti, grada pobjede, našeg Pakraca“ istaknula je Anamarija Blažević, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca, uz zahvale na organizaciji i dolasku svih nazočnih. Prvi put nakon Domovinskog rata došli su članovi „HVIDR-a Opatija“ i „Udruge hrvatskih branitelja“ iz općine Lovran, koji su izrazili čast što prisustvuju događaju.
ivankec
U prijepodnevnim satima u Gradskoj kuglani održan je kuglački turnir „Bljesak“ na kojem je nastupilo pet ekipa. Treće mjesto osvojio je „Slavonski banovac“, drugo mjesto osvojila je „HVIDR-a Požega“, dok je prvo mjesto zauzeo kuglački klub „Lipik 1974“, pojedinačnu nagradu osvojio je Tomislav Luksetić. U kulinarskom dijelu natjecanja, kuhanju čobanca, od 17 ekipa koji su došli iz raznih dijelova države, treće mjesto osvojilo je „Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika", drugo mjesto osvojili su „Šimini anđeli“ iz Pakraca  i prvo mjesto ekipa „Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Požeško – slavonske županije" iz Brestovca.

Svečanost se nastavlja u 20 sati kada će nastupiti  klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ te Jazz orkestar Hrvatske vojske i USA Army band Europe u Gradskoj sportskoj dvorani.

ekipe 2

svi
vojska-2
svi-svi
okupljeni1
okupljeni
okupljeni-2
okupljanje
nagrade
nagrade-turniri
nagrade-2