banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

jedinica naslovna

U Pakracu u Bolničkoj ulici, 19. travnja ponovno je otvoren kafić koji je zadržao i svoje, lokalcima otprije poznato ime, samo u drukčijem obliku. Radi se o „Jedinici“ koja je prije nosila naziv „No1“, a nova vlasnica lokala je Nada Zeljković iz Lipika, koju ne treba posebno predstavljati pošto nam je svima poznata preko lipičkog restorana „Nada“ kojeg je uspješno vodila dugi niz godina.

Na otvaranje kafića u Pakracu, odlučila se prvenstveno iz razloga što u Lipiku u ovom periodu nije bilo ni jednog dostupnog lokala prikladnog njenim kriterijima. „Caffe bar Jedinica bi trebao biti kafić mirnijeg tipa i ugodnog ambijenta jer je i dosad bio poznat kao mjesto gdje se uglavnom okupljala srednja generacija, u koji je naravno dobrodošla i malo mlađa generacija. Cijene su u skladu s ostalim kafićima, a vidiš i po radnom vremenu (zimsko 6:00 - 22:00, ljetno 6:00 - 23:00) da tu neće biti „lumpovanja“ do tri ujutro uz živu glazbu“, objasnila nam je Nada u jednom dahu.

jedinica 4

Bivši vlasnik vodio je u ovom ugostiteljskom objektu i restoran i kafić, no kako saznajemo od Nade, ona nema takvih planova te će se zadržati samo na kafiću u kojem će se puštati pretežito domaća glazba iz regije. Početkom rada kafića, otvorena je i vanjska terasa, a za razliku od ostalih, vrlo lako je našla zaposlenike rekavši kako su joj se vrlo brzo javila tri konobara čim je pustila priču o otvaranju „Jedinice“. „Na to bih još dodala kako nisam „vrbovala“ zaposlenike ostalih kafića jer jako poštivam ugostiteljsku etiku, nema šanse da bih si to dozvolila, a isto tako nisam povukla ovdje ni zaposlenike mog bivšeg restorana jer je dogovor bio da oni ostaju u restoranu, a koje bih odmah sutra dovela pošto sam bila jako zadovoljna s njima.“

jedinica 3

Baš pred kraj intervjua, uvijek vesela i spremna na šalu, Nada je nas prisutne nasmijala prokomentiravši u svom stilu njenog dragog gosta, kojeg nećemo imenovati. Čim je ušao u kafić uz veseli zvižduk, „ispalila“ je: „Mili, ovo ti je najsigurniji znak da je kafić otvoren čim je on ušao i fićuka.“ Ništa drugo nije ni bilo za očekivati, kod Nade nikad dosadno. 

jedinica 1

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić