naslovnica 611

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 611. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo:

Novi izazov

Vjerujemo da je većina čitatelja tijekom travnja primijetila nova imena autora tekstova na portalu, no svakako je red i službeno se predstaviti.

Pozdravljam Vas ispred uredništva Pakračkog lista te ispred radnih kolega, Tene Skalnik i Domagoja Ajmana. Kako nitko nije očekivao nedavni istovremeni odlazak kompletne postave Pakračkog lista, angažirani smo popuniti cipele dugogodišnjih novinara koji su Vas svaki mjesec izvještavali o lokalnim događanjima, što putem portala i Facebook stranice, što putem novinskog formata. Popuniti te cipele nije nimalo lako niti ćemo ih pokušati zamijeniti istim stopalima. Mi smo svatko svoja individua te ćemo se truditi kolektivom i zajedništvom voditi i održati sve formate Pakračkog lista na što višoj razini, pazeći na istinitost, pravodobnost, točnost i kvalitetu sadržaja usko povezanih s naslovom teksta.

Dosadašnji novinari ostavili su odlično uhodani put kojim ćemo koračati i sakupljati potrebno nam iskustvo kako bismo razvili naš vlastiti. Zahvaljujemo im na svim korisnim savjetima, a od Vas čitatelja molimo dozu tolerancije ukoliko nam se dogodi pokoja nenamjerna pogreška. S obzirom da su nam teme o mladim ljudima relativno bliske, u ovom broju smo odlučili ispitati upravo kako žive mladi u Pakracu. Upoznajemo Vas i s kanadskim poduzetnikom koji je otvaranjem tvrtke za obradu metala obogatio pakračku poduzetničku zonu. Predstavit ćemo Vam i novootvorene usluge u gradu i najaviti događanja povodom obilježavanja 28. godišnjice Bljeska. Od ovog broja moći ćete pratiti i kolumne zaposlenika Gradskog muzeja Pakrac kojima ovim putem zahvaljujemo na budućoj suradnji.

Ovaj novi izazov prihvatili smo pozitivnog duha bez imalo oklijevanja te se nadamo kako ćemo u našem Pakracu zajedno rasti i živjeti u kvalitetnom i sadržajnom okruženju uz isto takav Pakrački list.

TEMA BROJA: ŽIVOT MLADIH U PAKRACU Želimo širiti krila i osjećati se ispunjeno

Kao i većina gradova u Hrvatskoj, Pakrac je također između dva popisa stanovništva (2011.-2021.) izgubio znatan dio, gotovo 15 posto, svoje populacije pa se nameće pitanje što treba učiniti kako bi se prvenstveno mlade stanovnike zadržalo ili odvratilo od iseljavanja. Ispitali smo nekoliko naših mladih sugrađana o njihovom doživljaju grada, o tome što je u Pakracu dobro, a što bi moglo biti bolje, s kojim dimenzijama kvalitete života su zadovoljni, a s kojima nezadovoljni… Odnosno, može li Pakrac postati (ili to već je) grad po mjeri mladih ljudi? 

INTERVJU: DENNIS MEDVED, KANADSKI PODUZETNIK  Pakrac sam prepoznao kao dobru priliku

Kad je prije dvije godine Grad Pakrac, odnosno Poduzetnički centar Pakrac koji upravlja poduzetničkim zonama na istoku Grada, raspisao natječaj za kupnju parcela nekadašnjeg industrijskog dvorišta Drvne industrije „Papuk“,  s ciljem da se taj zapušteni prostor privede prvobitnoj namjeni – industrijskoj proizvodnji u malim pogonima, osim nekoliko lokalnih kupaca, najzvučnije ime koje se javilo na natječaj bilo je ono Dennisa Medveda i njegove tvrtke OEM KORP d.o.o., koja je nastala na korijenima njegove kanadsko-meksičke tvrtke za visokopreciznu strojnu obradu metala. Razgovarala Silvia Feltrin.

NOVE USLUGE: „BISERKA“ POSTALA „BISER“ Zaposlenice preuzele salon
Frizerski salon „Biserka“ od travnja prošle godine promijenio je vlasnicu, zaposlenice salona, Iva Drašner i Irena Kulhavi, koje su radile sedam godina u Biserkinom salonu, odlučile su preuzeti kormilo te nastaviti usluživati dugim nizom godina stečenu klijentelu.

u novom broju još pročitajte…

NOVI KAFIĆ U PAKRACU Nada oživjela "Jedinicu"

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA PAKRAC Kuća koje više nema

PROJEKT MEMORIJALNOG CENTRA DOM. RATA Slavonski osmaši ponovo u Pakracu

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE PODRUČJA PAKRAC-LIPIK Nakon 28 godina Z. Zerdin odlazi s mjesta tajnika

OK VOLLEY LIPA Odličnim rezultatima postale viceprvakinje lige

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Prekopakra, Krndija), KTC.