skupština laučan

Dubravka Laučan ponovno je postavljena na mjesto predsjednice Udruge „Hrvatska žena“, a zamjenice su joj Snježana Nožarić i Đurđa Martinović, Mirela Sabo tajnica te Gordana Ajman blagajnica, odlučeno je jednoglasno na skupštini Udruge održanoj sinoć u Lovačkom domu u Matkovcu.

Izvješćujući o radu u prošloj godini predsjednica Dubravka Laučan istaknula je kako udruga broji 107 članica koje su se redovito sastajale i donosile zajedničke odluke. Održavale su okoliš oko prostora udruge i prekopakranskog trga. Organizirale su radionice i pravile proizvode od lavande s logom Udruge koju su poklanjale posjetiteljima štanda na danu Grada. Uz pomoć Mjesnog odbora i DVD-a Prekopakra uređivale su i čistile trg, a za Uskršnji sajam postavile su zeca i jaje te još dva manja zeca kako bi se djeca mogla slikati. U dječjem vrtiću Maslačak i katoličkom vrtić organizirale su izrađivanje uskršnjih aranžmana te su povodom Uskrsa organizirale su i sajam. Izlaganjem radova i izradom lepinja te posluživanjem hrane sudjelovale su na Pakračkom ljetu, a zatim izlaganjem radova i na Danima češke kulture te Slavonskom banovcu. U prosinačkoj radnoj akciji pomogli su im Mjesni odbor i DVD Prekopakra u pripremama za božićni sajam u Pakracu i Prekopakri. Za kraj se Laučan zahvalila svima na dosadašnjoj suradnji uz riječi „da nema svih vas, ne bi ni nas bilo“.

skupština svi

U prošloj godini prihodovali su 23.474, 91 kuna (3.115,65 eura) od čega im je Grad Pakrac osigurao 5.000 kuna (663.61 eura). Pregledom blagajničkog izvještaja isplate su pravdane te nije pronađena ni jedna nepravilnost. Prema planu rada za naredno razdoblje, sudjelovat će sa svojim proizvodima na svim događanjima u Pakracu te odazvati se svima koji ih pozovu. Također im je želja jednodnevni izlet za članice zadruge i obiteljski izlet u Matkovcu. U suradnji s Mjesnim odborom i vatrogascima iz Prekopakre te uz pomoć Grada planiraju obnavljanje jaslica. 

Pohvale za rad i međusobnu suradnju iskazali su Zvonko Martinović, predsjednik NK Slavonija Prekopakra,  KUD-a „Seljačka sloga“, kao i DVD Prekopakra. „Sinergija i međusobno pomaganje kojeg pružate je primjer kako bi trebale udruge funkcionirati u svim našim naseljima“ istakla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

skupština ana