banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 82 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
689

Odlukom gradonačelnice u 2018. godini veća potpora za novorođenčad

Na temelju odredbi Odluke o darivanju majki novorođenog djeteta gradonačelnik Grada pakraca za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o visini potpore koja se na zahtjev majke isplaćuje po novorođenom... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
708

SINOĆ NA TRGU DR. FRANJE TUĐMANA Odana počast generalu Praljku i braniteljima

Oko  pedesetak građana, predstavnika pakračkih i lipičkih braniteljskih udruga, čelništva oba naša grada okupilo se je sinoć kod spomenika dr. Franju Tuđmanu na istoimenom pakračkom trgu kako bi palje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA Papiri pri kraju, skele idući mjesec

Priprema papirnate dokumentacije za energetsku obnovu stambenih zgrada u Pakracu i Lipiku se privodi kraju i Zdravko Vostri, direktor Komunalca koji upravlja najvećim dijelom višeetažnih stambenih zgr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA Pakracu i Lipiku odobreno 150 milijuna kuna

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u postupak izravne dodjele strateških projekata definitivno je odobrilo pakračko-lipički projekt  „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Li pročitaj..

Kultura
Pakrački List
722

RUKSAK (PUN) KULTURE Plesna radionica za učenike glazbene škole

U koncertnoj dvorani OGŠ Pakrac danas je održana plesna radionica naziva „No work & just play“ VRUM umjetničke organizacije koju je vodila Sanja Tropp Frühwald. Radionica je održana u sklopu progr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

TENISKI TERENI PRI KRAJU Tenisit postavljen, preostali tek detalji…

Dva teniska terena – ljepotana budućeg pakračkog sportsko-rekreacijskog parka, posljednjih dana poprimaju svoj konačan izgled. Nedavno postavljenje tenisita - završnog crvenkastog sloja zemljane podlo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
810

UČENICI U RADNOM POSJETU Lovro, Marko i Jan kod gradonačelnice

Danas je posebno zanimljivo bilo u pakračkoj gradskoj upravi. Razlog tomu bio je posjet troje učenika 3. posebnog razreda pakračke Osnovne škole braće Radića. Polaznici tog razreda su Lovro Kozić, Jan... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

OBNOVA PROSVJETNIH ZGRADA Novi krov pedagoškoj akademiji

U tijeku je obnova krovišta zgrade “pedagoške akademije“ na Praulji vrijedne oko 410.000 kuna. Radnici građevinskog obrta Vrela iz Bekteža će u naredna dva tjedna zamijeniti dio dotrajalih greda, u po... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

"ADVENT U PAKRACU" OD 6. DO 31. PROSINCA Petnaestak različitih sadržaja

  Grad Pakrac i Turistička zajednica Pakraca u suradnji s gradskim ustanovama s područja kulture i više različitih pakračkih udruga od 6. do 31. prosinca tradicionalno je organizator manifestacij pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

TZ PAKRAC - BOŽIĆNI SAJAM Prijave za sudjelovanje i poziv za uređenje izloga

Ovogodišnji Božićni sajam bit će održan 22. prosinca (petak) u dvorištu Kurije Janković s početkom u 14 sati. Povodom toga iz Turističke zajednice Grada Pakraca pozivaju sve zainteresirane izlagače ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1103

DOVRŠETAK RESTAURACIJE Oltar sv. Josipa nakon 30 godina u pakračkoj crkvi

U ratu oštećen, pa zubom vremena doveden u predraspadno stanje, oltar sv. Josipa, koji je do ratnih dana krasio pakračku katoličku crkvu, od subote 25. studenog ponovo je na starom mjestu – potpuno ur... pročitaj..

Sport
Pakrački List
818

NK HAJDUK - MLADE KATEGORIJE Uspješno započela dvoranska sezona

  Nesvakidašnju utakmicu odigrali su u nedjelju u Pakracu kadeti (U17) Hajduka i Željezničara iz Slavonskog Broda u sklopu posljednjeg kola 1. Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje koja je pročitaj..

Sport
Pakrački List
1023

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U KUGLANJU Ida Jirasek treća u državi

  Trinaestogodišnja Pakračanka Ida Jirasek  iz KK Slavonski banovac osvojila je treće mjesto na kadetskom prvenstvu Hrvatske (mlađi od 14 godina) u kuglanju što je ovog vikenda održano u Slavonsk pročitaj..

Kultura
Pakrački List
728

KUD SELJAČKA SLOGA - 7. Šokačko sijelo 2. prosinca u Prekopakri

KUD Seljačka sloga iz Prekopakre organizator je 7. Šokačkog sijela - zabavne priredbe utemeljene na bogatoj kulturi i tradiciji našeg kraja, koje će biti održano u subotu (2. prosinca) u Češkom domu u... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
767

MARIJAN VIŠATICKI, RAVNATELJ DOMA ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Ne mogu zamisliti primarnu zaštitu bez domova zdravlja

  U Hrvatskoj se ponovo priča o novoj reformi u zdravstvu, a za razliku od nekih prijašnjih novi zakon bi trebao unijeti puno noviteta u primarnu zdravstvenu zaštitu koja bi se trebala nastaviti pročitaj..

Sport
Pakrački List
740

4. HNL: HAJDUK-VIŠNJEVAC 7:1 Sjajna igra za kraj sezone

Odličnu utakmicu odigrao je jučer Hajduk za kraj jesenskog dijela sezone u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Pobijeđena je ekipa Višnjevca s visokih 7:1 (3:0). Na prvi gol se čekalo do 20. min... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
671

Priopćenje SDFŽ SDP-a Požeško-slavonske županije: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U Republici Hrvatskoj je posljednjih godina prisutan trend porasta brutalnih zločina nad ženama. U prošloj godini ubijeno je 20 žena, od čega 15 od strane bliskih osoba. Gotovo 10.000 žena je prošloj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
845

SKUPŠTINA HAJDUKA Marijan Prohaska ostaje predsjednik

Marijan Prohaska bit će predsjednik Nogometnog kluba Hajduk i naredne četiri godine što mu je treći uzastopni mandat, odlučili su sinoć članovi Skupštine NK Hajduka na sjednici što je održana u gradsk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
743

OTVORENA IZLOŽBA U MUZEJU "Pleter" izložio 20-godišnji rad

  „20 godina konca“ naziv je izložbe koja je sinoć otvorena u Muzeju grada Pakraca, a kojom Udruga Hrvatski pleter  obilježila isto toliko godina rada. Kako je prisutne upoznala Ljubica Brkašić, pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
911

PREKOMJERNA TEŽINA I PRETILOST KOD DJECE Previše kalorija i premalo tjelesne aktivnosti

Debljamo se kao nacija, kažu stručnjaci kroz medije.  A debljaju nam se i djeca. Stručnjaci upozoravaju da se radi o brzo rastućem trendu. Naime, prije desetak godina statistike su pokazivale da poveć... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
693

OBAVIJEST - VODE LIPIK Moguće prolazno zamućenje vode

Zbog radova na rekonstrukciji Vodospreme Pakrac, osim mogućih poteškoća u opskrbi pitkom vodom u vidu povremenih prekida u isporuci ili smanjenja tlaka, moguće je i prolazno povremeno zamućenje vode u... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
790

ZIMSKA SLUŽBA Pripremljena mehanizacija, sol i ljudstvo

Zimska služba na pakračkom području je spremna u očekivanju prvog snijega i potrebe za intervencijama, tvrde nadležni. Organizirana je gotovo isto kao i lani: za državne ceste nadležna je pakračka isp... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
714

IZLJEV LJUBAVI Fasada poslužila kao medij

Duhovitost nepoznatog autora jučer osvanule ljubavne poruke ispisane na zgradi pakračke tržnice ne može se osporiti. Upitan je, naime, izbor medija kojim je odaslana. U 21. stoljeću, pokraj Facebooka,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
693

"DOBRO JUTRO HRVATSKA" Mladima ponuditi sve što treba za ostanak u Pakracu

„Dobro jutro Hrvatska“ jutarnja televizijska emisija prvog programa HRT-a, danas je ugostila pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević koja je u petnaestominutnom razgovoru još jednom predstavila Pak... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
751

UDRUGA "HRVATSKI PLETER" Izložba povodom 20. obljetnice rada

U Muzeju grada Pakraca će u četvrtak 23. studenog s početkom u 17 sati biti otvorena izložba povodom 20. obljetnice rada Udruge "Hrvatski pleter" iz Pakraca. Izložbu ćete moći pogledati do 10. prosinc... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
784

OTVOREN PAKRAČKI PARK ZNANOSTI Promicanje znanja na interaktivan i zabavan način

Prigodnim prijepodnevnom programom iza Gradske sportske dvorane u Pakracu, danas je svečano otvoren novouređeni Pakrački park znanosti. U nazočnosti pakračke budućnosti - mališana iz pakračkog vrtića ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
843

KATASTARSKA IZMJERA – OBAVEZE VLASNIKA "Sami odredite među prije dolaska mjernika"

“Građani će poštom dobiti poziv za sudjelovanje u izmjeri. Bit će precizno upućeni i pozvani na predmetnu česticu te kada da se na njoj pojave. Bitno je da ranije, u dogovoru sa susjedom obilježite me... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
795

SKD PROSVJETA Druženjem proslavili rođendan

Druženje uz kulturnu-umjetnički nastup imali su jučer u pakračkoj gradskoj vijećnici Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta". Pakračkom pododboru su došli gosti iz Vojnića i Slatine pokazali dio svog folk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

"NE POSUSTANI, NE ODUSTANI" U Pakracu snažniji naglasak na žensko poduzetništvo

  U povodu Svjetskog dana poduzetnica Virtualni ženski poduzetnički centar u Novinarskom domu u Zagrebu organizirao je 19. studenog promociju knjigu „Ne posustani, ne odustani“, autorice Sanele D pročitaj..

Sport
Pakrački List
760

KUGLANJE: SVE TRI LIGE Odličan Pakrac, loš "Papuk"

Igrači Pakraca odigrali su u subotu odličan meč na svojoj kuglani i u 9. kolu 1.B HKL  maksimalno porazili bjelovarsku Sirelu s 8:0  (3332:3108). Osim maksimalne pobjede impresivan je i ukupan broj ob... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 82
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić