banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Dobro jutro Hrvatska“ jutarnja televizijska emisija prvog programa HRT-a, danas je ugostila pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević koja je u petnaestominutnom razgovoru još jednom predstavila Pakrac, osvrnula se na aktualne probleme male sredine, ali i javnosti ponudila pakračke gospodarske i turističke potencijale.

„Probleme imamo, probleme i rješavamo. Jedan od najvećih su posljedice rata vidljive kroz ruševine kojih je u Pakracu bilo poprilično. U suradnji s Ministarstvom obrane smo uklonili veliku većinu, a tako ćemo učiniti i s preostalim. Možda veći problem je onaj s kojim se susreću sve male sredine u Hrvatskoj, a to je odlazak mladih u veća središta ili inozemstvo. Primarni nam je zadatak pa i dužnost, ponuditi mladima sve što smo u mogućnosti i infrastrukturno i gospodarski i društveno. Imamo plan i razrađen program kako to učiniti“.

Dodala je kako se grad polako budi, uređuje i stvari idu na bolje. Grad je aktivan po pitanju povlačenja sredstva EU kroz natječaje za koje tvrdi da ima puno prijavljenih, ali i onih koji su već u radnoj fazi. Spomenula je i program energetske učinkovitosti kojim će u narednom periodu biti obnovljeno 19 višestambenih zgrada ta zgrada OŠ Braća Radić, te dodala da je pri kraju vrijedne sanacije odlagališta u sklopu kojeg će Pakrac dobiti novo reciklažno dvorište.

Da cjelokupna javnost ne bi stvorila krivu sliku kako su oko Pakraca samo problemi, Blažević je podsjetila da u Pakracu ima turističkih kontinentalnih potencijala, a kao poželjna cjelogodišnja destinacija izdvojen planinarski dom na Omanovcu.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić