banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Odličnu utakmicu odigrao je jučer Hajduk za kraj jesenskog dijela sezone u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Pobijeđena je ekipa Višnjevca s visokih 7:1 (3:0).

Na prvi gol se čekalo do 20. minute kada Mario Komljenović nakon slobodnog udarca Borisa Prohaske posprema loptu iz blizine u gol. Dvije minuta kasnije nakon odličnog ubacivanja Jiraseka, Filip Dietzman sam izlazi na nemoćnog golmana.  U 40. minuti  solo prodor Šimuna Kreneka završava Valentino Jirasek. Isti igrač u 58. minuti nakon ubacivanja B. Prohaske postiže novi gol.  Prohaska je bio asistent  i u 63. minuti Stjepanu Petroviću  za 5:0, a jučer izuzetno raspoloženi Prohaska nakon tri  asistencije u 66. minuti  i sam zabija za 6:0. Desetak minuta kasnije gosti postižu počasni gol, a za kraj utakmice u 84.  mladi Matija Vuić nakon malonogometne akcije Hajdukovih kadeta postiže svoj prvi zgoditak za seniorsku momčad.

Osim u dobroj utakmici pri čemu u Hajduku nije bilo slabog igrača, publika je dodatno uživalo u posljednjoj trećini kada je trener Vuić uveo kadete Nikšu Grubišića, Matiju Vuića i Domagoja Kačera pa su u tom dijelu na terenu bile vjerojatno dvije najmlađe ekipe u ligi.

Hajduk je ovom pobjedom došao na 13. mjesto s isto toliko bodova, ali mu sada konkurencija iz sredine tablice bježi samo dva boda pa ga na proljeće i dalje čeka borba za opstanak. Ova pobjeda ulijeva u tome optimizam jer su jučer nastupili u značajno kompletnijem, mada ne i kompletnom, sastavu nego što su igrali ove jeseni što je uz trenerski problem bio i glavani razlog  neočekivano bodovno slabog  jesenskog salda i niskog položaja na tablici.

SASTAV:  Tomašić, Baškiera, Lesičak (od 71. Mijić), D. Prohaska, B. Prohaska (od 69. Vuić), Komljenović, Petrović, Dietzman (od 55. Šugić), Svjetličić (od 65. Grubišić), Jirasek, Krenek (od 78. Kačer). Trener Slavko Vuić.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić