U koncertnoj dvorani OGŠ Pakrac danas je održana plesna radionica naziva „No work & just play“ VRUM umjetničke organizacije koju je vodila Sanja Tropp Frühwald. Radionica je održana u sklopu programa Ministarstva kulture „Ruksak (pun) kulture u 2017. godini“ a okupila je dvadesetak učenika pakračke glazbene škole starosti do 15 godina.


„Ministarstvo kulture program „Ruksak (pun) kulture u 2017.godini“ provodi se na nivou cijele Hrvatske, a pakračka glazbena škola imala je tu sreću da dobije baš mene i da vodim spomenutu radionicu plesa, pokreta i igre", našalila se na otvaranju voditeljica Frühwald, inače autorica brojnih plesnih projekata. Njezin rad predstavljen je osim u Hrvatskoj i u više zemalja Europe i Južne Amerike. Za svoj je rad višestruko nagrađivana na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu te je selektirana kao hrvatski predstavnik na Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana 2005. godine u Napulju.
"Osnovna glazbena škola Pakrac odabrana je među 356 prijava odaslanih na adresu Ministarstva kulture putem Javnog poziva za iskazivanje interesa vrtića, osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje i provedbu programa ili radionica „Ruksak (pun) kulture u 2017.g.“Nakon suženog izbora među 95 odabranih osnovnih škola našla se i naša škola koja je među odabranima i jedina glazbena škola“, stoji u priopćenu OGŠ Pakrac.