Danas je posebno zanimljivo bilo u pakračkoj gradskoj upravi. Razlog tomu bio je posjet troje učenika 3. posebnog razreda pakračke Osnovne škole braće Radića. Polaznici tog razreda su Lovro Kozić, Jan Stakor i Marko Jurišić, troje učenika s oštećenjem vida, a razlog njihova današnjeg posjeta gradonačelnici Anamariji Blažević, u koji su došli u pratnji učiteljice Ivane Meaški te asistenata Ivana Marčetića i Laure Komljenović, dio je nastavne teme Upoznavanje Požeško-slavonske županije.


Samim time, današnji posjet imao je radni karakter pa su se mališani kvalitetno pripremili, a pitanja otisnuta na Brailleovom pismu ili brajici - točkastom reljefnom pismu za slijepe osobe - vješto su iščitavali i njima na brzinu „ispreskakali“ gradonačelnicu. Što radi na poslu, voli li ga, je li posao težak, što najviše voli raditi i je li zadovoljna učinjenim… na ta i slična pitanja u desetominutnom blic-sastanku gradonačelnica je odgovarala strpljivo, a učenike je najviše pažnje privukao razgovor o aktivnostima oko novih dječjih igrališta i društvenih sadržaja za najmlađe.
Gutljaj soka, šala, ali i trenuci ozbiljnog dijaloga bili su dovoljni da u petnaestak minuta posvećenog im vremena učenici upoznaju rad i aktivnosti čelne osobe jednog grada.