banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Marijan Prohaska bit će predsjednik Nogometnog kluba Hajduk i naredne četiri godine što mu je treći uzastopni mandat, odlučili su sinoć članovi Skupštine NK Hajduka na sjednici što je održana u gradskoj vijećnici.

Govoreći o radu u 2016. godini Izvršni odbor je istaknuo da svih pet mlađih  kategorija u kojima je angažirano oko 110 igrača, kao i seniorski sastav, su u toj natjecateljskoj sezoni ostvarili cilj plasiravši se u rang iznad županijskog pri čemu su titule osvojili početnici (kategorija mlađa od 8 godina) i juniori (mlađi od 18 godina). „Hajduci“ se tako sada natječu  u svim kategorijama s ponajboljim slavonskim klubovima. Klub ima odlične odnose s NK Osijekom u koji svake godine ode po koji najbolji pakrački mladi nogometaš. Pakrac je postao tako u regionalnom okruženju poznat po radu s mladim nogometašima.

Sve to, uz stalnu skrb za ogroman kompleks gradskog stadiona ima i svoju cijenu pa je Hajduk u 2016. godini potrošio bezmalo 400.000 kuna od čega je  kroz gradski proračun osigurano 280.000, 57.000 su doprinijeli sponzori, a 55.000 su činile klupske članarine, rekao je Marijan Prohaska.

Zadržati sadašnji ligaški status u svim kategorijama  i razinu rada s mladima cilj je i u 2018. godini pri čemu u Hajduku žele podići razinu standarda postojećih igrališta i popratnih prostora, poboljšati edukaciju trenerskog kadra i zdravstvenu skrb o igračima. U programu rada za 2018. godinu u odnosu na prethodne godine novost je pripreme za obilježavanje stote obljetnice osnutka kluba u 2019. godini koju su u Hajduku okarakterizirali kao priliku za marketinšku promociju, ali i značajno materijalno-tehničko i kadrovsko jačanje kluba radi čega je osnovan poseban odbor  na čijem čelu bi trebala biti gradonačelnica.

Radi tih aktivnosti sinoć je usvojen i nešto ambiciozniji financijski plan koji bi u 2018. godini trebao iznositi više od 500.000 kuna.

Osim Prohaska u izbornom dijelu skupštine za njegovog zamjenika izabran je Marijan  Krpan, Željko Babojelić ostaje tajnik, Darko Baronica je predsjednik Nadzornog odbora, a sastav Izvršnog odbora djelomično je promijenjen pri čemu su novi članovi postali Željko Solomun, Dalibor Horvat i Miroslav Vondra. Siniša Grubišić ostaje direktor škole nogometa, a Slavko Vuić sportski direktor pri čemu su sve dužnosti volonterske.

Dogradonačelnik Marijan Širac čestitao je na dosadašnjem radu, posebno pohvalio orijentaciju na rad s mladima. Podržao je i kadrovsku politiku  ističući da ono što je dobro ne treba mijenjati. I on vidi veliki Hajdukov jubilej kao priliku za daljnje jačanje kluba te se složio da je u povodu toga potrebno poduzeti aktivnosti kako bi sadašnji gradski stadion postao sportski park, a prvi korak dogodine bi trebao biti izrada idejnog rješenja prostorne organizacije tog kompleksa na južnom ulazu u grad.

Rad Hajduka i dobru suradnju pohvalio je i Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice Pakraca.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić