„20 godina konca“ naziv je izložbe koja je sinoć otvorena u Muzeju grada Pakraca, a kojom Udruga Hrvatski pleter  obilježila isto toliko godina rada.

Kako je prisutne upoznala Ljubica Brkašić, na inicijativu Željke Osmak u travnju 1997. godine okupilo se desetak žena u udrugu koje su željele njegova i učiti vještinu vezenja, pletenja i kukičanja. U godinama druženja nastajali su tradicionalni ručni radovi koji su po prvi put izloženi u Pakracu u studenome iste godine. Tijekom proteklih 20 godina radovi su izlagani u skupnim ili samostalnim izložbama osim po Hrvatskoj (Požega, Korčula, Biograd, Daruvar, Bjelovar....) i u Nirnbergu.

Prva čestitarka na sinoćnjoj rođendanskoj izložbi je bila Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja nazvavši članice Udruge čuvaricama starog znanja i tehnika pohvalivši njihovu dugogodišnju volju i upornost da rade ručne radove i izlažu ih pri čemu su postali nezaobilazni čimbenik pakračkog društvenog života.

Izložbu je otvorio pakrački dogradonačelnik Marijan Širac koji im je izrazio zahvalu za dugogodišnje obogaćivanje kulturnog života grada.

Svečanom tonu otvorenja izložbe dali su učenici  Osnovne glazbena škole Pakrac izvevši dva čardaša.

Izložba će biti otvorena u muzeju do 12. prosinca i do tog vremena će biti pokrenut i radionica, početni tečaj pletenja.