banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 79 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
841

SVEČANA AKADEMIJA U POVODU 1. OŽUJKA Prvonagrađene Lora Tomić i Tia Lneniček

  Pakračanka  Lora Tomić i Lipičanka Tia Lneniček  pobjednice su ovogodišnjeg natječaja  za najbolje literarne radove u projektu „Mladi i Domovinski rat“ koji već tradicionalno 8. godinu provodi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

RASPORED ODVOŽNJE PAPIRNATOG OTPADA

Početkom sljedećeg mjeseca, točnije 1.,2., i 3. ožujka na području Pakraca nastavlja se s odvozom papira i kartona iz smeđih posuda. RASPORED ODVOŽNJE 1. 3.  – naselje Kraguj + Grad Pakrac i to ulice:... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
886

BLANKA PETROVEČKI: 26 GODINA BEZ ZAROBLJENOG SINA Samo da mu imam gdje zapaliti svijeću

  Sutra u Pakracu obilježavamo 26. obljetnicu početka Domovinskog rata. Koliko nam je važan ovaj dan svjedoči i priča o pakračkoj obitelji Petrovečki koja je u stvaranju hrvatske države platila n pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
664

26. GODIŠNJICA POČETKA DOMOVINSKOG RATA Miškulin: "Bljesak" je najuzornije provedena i najhumanija oslobađajuća vojna akcija

„Sjećanja na rat ne bi se smjelo u potpunosti potisnuti kako bi na temelju tih sjećanja mogli provoditi povijesna istraživanja o uzrocima događaja iz prošlosti radi toga da spriječimo ponavljanje rato... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
657

GRAD PAKRAC & DV MASLAČAK Sporazum o suradnji na pružanju socijalnih usluga djeci predškolske dobi

Nakon prepoznate potrebe za socijalnom intervencijom odnosno pokrivanjem socijalnih potreba djece predškolske dobi  i direktne potrebe obitelji čija su djeca pripadnici socijalno potrebitih skupina, G... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
850

OGŠ Koncert maskiranih malih glazbenika

U organizaciji Osnovne glazbene škole Pakrac večeras je održan koncert pod maskama kojeg su pripremili učenici pod mentorstvom profesora Tee Silađi, Kristine Kačarovski, Martine Faktor, Kornelije Borš... pročitaj..

Sport
Pakrački List
741

KUGLANJE Pakracu dva, Papuku bod

Antonio Juranović je najuspješniji pakrački kuglač ovog vikenda. S odličnih 588 srušenih čunjeva je sudjelovao u pobjedi Pakraca protiv Virovitičana.  Dva boda su osvojili i kuglači Lipika 1974 koji s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
774

NK SLAVONIJA PREKOPAKRA U planu rasvjeta i viši nogometni razred

  U nedjelju je na Matkovcu u prostorijama NK Slavonije održana redovna godišnja skupština nogometnog županijskog trećeligaša iz Prekopakre. U prisutnosti tridesetak članova i simpatizera prekopa pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
727

DRUŠTVO MAĐARA PAKRAC U planu izrada povijesne monografije

  Društvo Mađara Pakrac već tradicionalno nastavlja sa svojim aktivnostima koje se u najvećem dijelu odnose na očuvanje identiteta ove nacionalne manjine na našem području, a to provode kroz prez pročitaj..

Kultura
Pakrački List
764

OGŠ PAKRAC Koncert pod maskama

  Kao svake godine tako i ove pakračka Osnovna glazbena škola organizirat će koncert pod maskama za one najmlađe. Koncert će biti održan u ponedjeljak 27. veljače u 18 sati u Gradskoj vijećnici P pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1001

DOM HRVATSKIH VETERANA U LIPIKU Prvi korisnici stigli u moderan i funkcionalan prostor

  Dom hrvatskih veterana u Lipiku 22. veljače primio je prve korisnike, šestero branitelja iz istočne Slavonije koji će naredna tri tjedna u Lipiku provesti na psihosocijalnoj i fizikalnoj terapi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
720

OSNOVANA PODRUŽNICA HUMS-a PAKRAC-LIPIK Oliveri Zelić prvi mandat

Olivera Zelić prva je predsjednica novoosnovane Hrvatske udruge medicinskih sestara Podružnice Pakrac-Lipik na današnjoj osnivačkoj skupštini održanoj u Gradskoj bolnici Pakrac. Za dopredsjednicu je i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
616

OBILJEŽAVANJE 1. OŽUJKA - POČETKA DOMOVINSKOG RATA U RH Dolazi Predsjednica RH, mimohod, svečana akademija

  Grad Pakrac, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pak pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
640

U SUBOTU 25.2. U 12:25 SATI NA HTV 1 Najava obilježavanja početka Domovinskog rata u „Veteranima mira“

  Marija Miličević, urednica i voditeljica „Veterani mira“, emisije o braniteljima koja se emitira na 1. programu Hrvatske radiotelevizije, boravila je u četvrtak u Pakracu gdje je sa svojom ekip pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
711

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu bogatiji za dva vrijedna eksponata

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Anamarija Blažević, pročelnik Tomislav Petrač te profesor i voditelj Muzeja vojne  i ratne povijesti u Pakracu Mario Tušek nazočili su ispred Grada Pakraca u utor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

28. VELJAČE Maskirna povorka kroz Pakrac

„I ove godine pozivamo sve udruge, pojedince, male i velike da se priključe maskiranoj povorci u Pakracu. Uz dobru zabavu, za vas ćemo pripremiti nezaobilazne krafne i čaj. Budite i vi jedan dan lik i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
882

SKUPŠTINA GD CK PAKRAC Svjetlana Mišor Čulina predsjednica pakračkog Crvenog križa

Svjetlana Mišor Čulina, donedavna zaposlenica Doma za stare u Marinom Selu, nova je predsjednica Gradskog Crvenog križa Pakrac odlučili su zastupnici na skupštini što je sinoć održana  u prostorijama ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
799

KNJIŽNICA & 10. TJEDAN PSIHOLOGIJE Kako prepoznati lažova i još ponešto

  U pakračkoj Gradskoj knjižnici je u srijedu u 19 sati održano i drugo predavanje u sklopu 10. tjedna psihologije, a kroz temu "Kako (o)čitati ljude - Ekmanov pristup" tridesetak prisutnih posje pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
714

SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA HBDR PAKRAC-LIPIK Aktivnosti usmjerene na očuvanje identiteta Domovinskog rata

  Udruga udovica Pakrac-Lipik održala je danas u 16 sati u ugostiteljskom objektu Hookah redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su između ostalih prisustvovali Marijan Širac, voditelj odsje pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1186

DANIEL ERAKOVIĆ, UZGAJIVAČ LJEŠNJAKA Tri godine čekanja odgovora iz agencije

  Daniel Eraković je Zagrepčanin kojeg je u Pakrac prije osam godina dovela želja da se bavi uzgojem lješnjaka. Pakrac je odabrao radi toga  što je ovdje u startu mogao, što kroz kupovinu od priv pročitaj..

Kultura
Pakrački List
742

10. TJEDAN PSIHOLOGIJE Održano prvo predavanje

Jučer je u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati održano prvo predavanje u sklopu obilježavanja 10. tjedna psihologije koji se već tradicionalno u Hrvatskoj obilježava tijekom veljače. Prvo o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
648

SANACIJA PARKIRALIŠTA PORED POLICIJE Sutra moguće parkiranje

  U tijeku su radovi na sanaciji parkirališta između zgrada „općine“ i policije koji su započeli jučer.  Parkirališna površina, djelomično veća nego do sada, nasuta je novim slojem pijeska i traj pročitaj..

Sport
Pakrački List
731

MLADI PAKRAČKI KUGLAČI NASTUPILI NA PRVENSTVU HRVATSKE

Kadeti i kadetkinje (mlađi od 14 godina) KK Slavonski banovac prošlog vikenda su nastupili u Slavonskom Brodu na prvenstvu Hrvatske u svom uzrastu. Kadetkinje su nastupile s dvije ekipe i u konkurenci... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
673

RADNI POSJET PRELOGU U Međimurju posjetili „njihovo Crkvište“

  Proteklog tjedan radna delegacija Grada Pakraca na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević posjetila je Međimurje, točnije grad Prelog gdje su se kroz razgovor s gradonačelnikom Ljubomirom K pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
866

NA PAKRAČKOM JUGU POČELE PRIPREME ZA IZGRADNJU: Na jesen nova tvornica s 40 radnih mjesta

Talijanska tvrtka „Detas Adria“ d.o.o.  početkom veljače započela je s krčenjem šikare na pakračkom jugu u budućoj poduzetničkoj zoni Pakrac 5. To su pripremni radovi za početak izgradnje nove tvornic... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1134

BRIDGE  KLUB PAKRAC: Do sada najmasovnije briđ natjecanje u Pakracu

Čak 12 parova iz Pakraca, Siska i Banja  Luke nastupilo je na 10. bridge kupu „Za banovac Grada Pakraca“, prvom s međunarodnim karakterom,  što je održan 18. veljače u prostorijama pakračkog bridge kl... pročitaj..

Sport
Pakrački List
714

KUGLANJE:- SVE TRI LIGE: Četiri boda iz pet utakmica

Kuglači Pakraca  ovog vikenda unatoč dobrom nastupu poraženi su u Velikoj Gorici od drugoplasirane ekipe Radnika sa 5:3  u sklopu 17. kola natjecanje u 1.B HKL.  Za pobjedu Radnika presudno je bilo to... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
867

SKUPŠTINA  UDRUGE PČELARA PAKRAC-LIPIK: Robert Androić novi predsjednik

Robert Androić je novi predsjednik Udruge pčelara Pakrac-Lipik, odlučili su jednoglasno članovi na izbornoj skupštini što je jučer održana u prostorijama Udruge u Pakracu.  Za tajnika Udruge je izabra... pročitaj..

Sport
Pakrački List
706

STRELIČARSTVO "Kune" iz Siska s četiri prva mjesta i državnim rekordom

Streličari pakračkog kluba „Kuna“ ponovo su imali vrlo produktivan vikend. U nedjelju, 19. veljače u Sisku je održan turnir WA 2x18  Sisačka zima, na kojem je nastupilo oko 120 natjecatelja iz Hrvatsk... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1041

ZAVRŠEN KUNA KUP – U8 I U10 - Naslovi u Bjelovar i Požegu, naši limači srebrni

  Svečanom podjelom priznanja i nagrada najboljim ekipama i pojedincima u nedjelju je u pakračkoj sportskoj dvorani završen dvodnevni Zimski Kuna kup Pakrac 2017. koji je preko vikenda organizira pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 79
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić