Društvo Mađara Pakrac već tradicionalno nastavlja sa svojim aktivnostima koje se u najvećem dijelu odnose na očuvanje identiteta ove nacionalne manjine na našem području, a to provode kroz prezentaciju mađarskih običaja. Tako su 2016. godinu obilježila gostovanja, ali i događaji održani u Pakracu i okolici na kojima su naši Mađari mogli pokazati umijeće u pripremanju tradicionalnih mađarskih gastronomskih specijaliteta na brojnim kulturnim, ali i sportskim manifestacijama. Kao i svake godine, i prošle su posjetili Mađarsku, ovaj put Budimpeštu, rečeno je na godišnjoj skupštini održanoj 25. veljače u pakračkog gradskoj vijećnici.

Podnoseći plan rada za 2017. godinu, predsjednik Društva Josip Fa, kao glavni cilj naveo je nastavak aktivnog rada na očuvanju identiteta mađarske nacionalne manjine u našem kraju te suradnju s ostalim Mađarima u Hrvatskoj, a na financijskom planu se nada većim prihodima nego što je to bilo u prethodnoj godini. Plan za predstojeće razdoblje je prikupljanje materijala i priprema povijesne monografije o Mađarima s područja Pakraca i Lipika.

Saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru i izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Robert Janković naglasio je važnost  suradnje društava Mađara Pakraca i Lipika kako za našu Županiju, tako i za krajnju povezanost Hrvatske i Mađarske. Dodao je kako DMP može računati na njega i u financijskom pogledu, ali i u pogledu rada te se stavio na raspolaganje za bilo kakva pitanja i nejasnoće.

Na skupštini su bili nazočni predstavnici Društva Mađara Lipika iz Brekinske. Okupljenima se ispred Grada Pakraca obratio Tomislav Petrač, pročelnik Grada, a ispred Društva Mađara Lipika Stjepan Sigeti koji je tom prilikom izrazio želju za boljom suradnjom dvaju društava u budućnosti.