banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kuglači Pakraca  ovog vikenda unatoč dobrom nastupu poraženi su u Velikoj Gorici od drugoplasirane ekipe Radnika sa 5:3  u sklopu 17. kola natjecanje u 1.B HKL.  Za pobjedu Radnika presudno je bilo to što su kao ekipa srušili 68 čunjeva više od Pakraca. Pojedinačne bodove Pakracu su donijeli ovog puta odlični Željko Major (555), Robert De Zan (552) i Antonio Juranović (537), a ponajviše je podbacio Zvonko Gnezda koji je srušio za njega izuzetno malo, svega 498 čunjeva što mu je apsolutno najlošiji službeni rezultat ove sezone.

S novim porazom Pakrac je zadržao 6. mjesto na tablici, ali zahvaljujući lošoj ovogodišnjoj seriji od pet poraza u šest utakmica približili su im se klubovi s dna tablice  pa predzadnjem Zantliji iz Kutine sada biježe tek četiri boda. Idući vikend u Pakracu dočekuju četvrtoplasiranu Šećerenu Viro iz Virovitice.

Lošim nastupom u Velikoj Gorici plasman je pokvario na tablici igrača i Zvonko Gnezda koji je sada s prosjekom od 550 srušenih čunjeva na 12. mjestu.

U 2. ligi Papuk se s gostovanja protiv Donjih Andrijevaca vratio s bodom odigravši 4:4.  Pojedinačne bodove osvojili su Ž. Popović (524), D. Major (538) V. Slijepčević (553), te odlični Siniša Karačić koji je srušio čak 591 čunj,  ali je rezultat neriješen jer su Donji Andrijevci kao ekipa ukupno srušili 29 čunjeva više.

Papuk je na tablici i dalje predzadnji, a idućeg vikenda dočekat će trećeplasiranu ekipu Monte-mont.

U 3. ligi  naši predstavnici su ovog vikenda zabilježili po pobjedu, neriješeno i poraz. Lipik 1974 je kao domaćin pobijedio sa 6:2 požešku Croatiu  pri čemu je najuspješniji bio I. Hormot (561), a odličan je bio i M. Tušim (559). Slavonski banovac protiv posljednje plasirane HVIDR-e na svojoj kuglani je odigrao tek neriješeno, a da je to bio loš nastup govori i podatak da je najbolji njihov igrač bio A. Marin sa samo 525 srušenih čunjeva.

Prekopakranska Sloga je gostujući kod brodskog Zanatlije izgubila sa 6:2, a znatno bolji od ostalih je bio R. Rebrović sa srušenih 548 čunjeva.

U ovoj ligi došlo je između 11. i 12. kola natjecanja do neobične situacije. Utvrđeno je da je vodeći klub lige Lokomotiva iz Sl. Broda iz formalnih razloga brisana iz evidencije udruga, te je time izgubila i pravo natjecanja u službenim ligama HKS čime su brisani i svi njeni rezultati što s obzirom da su u dosadašnjem dijelu natjecanja imali zabilježen samo jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu nije izazvalo velike promjene na tablici. Naši klubovi su ostali i dalje na tri predzadnja mjesta: 6. Slavonski banovac sa 11 bodova, sedmi Lipik 1974 s 8 koliko ima i osma Sloga, te 9. požeška HVIDR-a.

Idući vikend će međusobnu utakmicu odigrati Sloga i Lipik 1974, a Banovac će u goste protiv trećeplasiranog PPK Kutjeva.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić