Marija Miličević, urednica i voditeljica „Veterani mira“, emisije o braniteljima koja se emitira na 1. programu Hrvatske radiotelevizije, boravila je u četvrtak u Pakracu gdje je sa svojom ekipom snimila prilog o Pakracu, na temu obilježavanja 26. godišnjice početka Domovinskog rata.

Prilog će biti emitiran u subotu 25. veljače u spomenutoj emisiji koja na 1. programu HTV-a počinje u 12:25 sati.

Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević te Miroslava Ivančića, predsjednika Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i glavnog organizatora obilježavanja, u ovom prilogu izjavu je dao i Ivo Marušić, bivši načelnik Policijske postaje Pakrac, koji je kao pripadnik postrojbe policije za specijalne namjene „Tigar Rakitje“ bio u Pakracu 1. i 2.3.1991. Uz njega izjavu je dao i Požežanin Željko Vidmar, koji je početkom ožujka 1991. u Pakrac došao s postrojbom „Pionirski grad“. On je jedan od trojice pripadnika hrvatskih snaga koji su ranjeni u toj akciji, a Vidmar je ranjen kod današnje zgrade Turističke zajednice.

Obilježavanje početka Domovinskog rata u Pakracu će, osim ovim prilogom, biti najavljeno i gostovanjem u studiju. Uz Miroslava Ivančića, gost emisije će biti i Ivica Jurenec, predsjednik Udruge SJP „Ban“ Koprivnica, koji je 1. i 2.3.1991. u akciji u Pakracu sudjelovao kao pripadnik „Omega“.