banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Svjetlana Mišor Čulina, donedavna zaposlenica Doma za stare u Marinom Selu, nova je predsjednica Gradskog Crvenog križa Pakrac odlučili su zastupnici na skupštini što je sinoć održana  u prostorijama Društva. Za nju je glasalo 13 od 15 prisutnih zastupnika, a podršku za izbor nije dobila od dvije zaposlenice doma u Marinom Selu.  Za zamjenice su  izabrane Danijela Kiš i Anita  Jurković. Uz njih u Odbor su naredne četiri godine izabrani još Zoran Josipović, Ilija Turković ml., Manuela Marter,  Dalibor Viboh, Ivan Puščenik i Igor Sigeti.

U Nadzorni odbor su izabrani Krunoslav Kelemen, Miroslav Vacek i Natalija Borčicki. GD CK Pakrac će u skupštini Hrvatskog Crvenog križa zastupati  Anita Jurković, a u skupštini županijskog društva Danijela Balešić, Miroslav Ivančić, Goran Golik i Dubravka Boršodi.

Izbor je obavljen u trećem pokušaju jer su tijekom siječnja u dva navrata radi prigovora dijela članstva izborne aktivnosti poništavane i svaki put je postupak počinjao od početka.

Tijekom sinoćnje sjednice jedina rasprava se je povela pod točkom različito konstatacijom Đurđe Mlinarić da su zaposlenici doma u Marinom Selu  razočarani siječanjskim događanjima u Gradskom društvu te zabrinuti za svoja radna mjesta. On je upitala Miroslava Vaceka što znači njegova izjava na kandidacijskom skupu da Crveni križ treba očistiti.

Vacek je negirao  da  je to rekao nego je izrazio nezadovoljstvo kadrovskom politikom  misleći pri tom  na zapošljavanje osoba koje su bile pripadnice neprijateljske vojske.

Krunoslav Kelemen je pokušao smiriti strasti s konstatacijom da je svašta ovdje izgovoreno  unazad mjesec dana i da to treba zaboraviti.  Također je izrazio nadu da su svi došli u CK s dobrom namjerom da se njegov rad poboljša jer je to u interesu, ne sam o izabranima, nego cijelom članstvu.

Miroslav Ivančić je također mišljenja da su nepotrebno dignute tenzije za što je djelomično kriv i Statut  koji nije dobar. On je zaposlenice pokušao smiriti konstatacijom da izborom nisu ugrožena niti radna mjesta niti Crveni križ.

Za slijedeću sjednicu Skupštine Odbor će pripremiti kandidate za šest komisija pretežno  zadužene za razne oblike nadzora rada upravnih tijela.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić