Jučer je u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati održano prvo predavanje u sklopu obilježavanja 10. tjedna psihologije koji se već tradicionalno u Hrvatskoj obilježava tijekom veljače. Prvo od tri predviđena, pred dupke punom knjižnicom, održala je pakračka psihologinja Nataša Major, a tema je bila  „Ljutnja – treba li ju kontrolirati?“.

Ovaj odlično posjećen skup je potrajao oko sat vremena, a zanimljiv tematski osvrt Major je obogatila i demonstracijama raznih vježbi disanja i opuštanja. Nakon premijernog okupljanja, zadovoljni posjetitelji su se mogli dodatno educirati putem izloženih knjiga i kroz preporučen sadržaj doznati nešto više o uzrocima i načinu ponašanja pojedinca, te o tome na koji način ljudi doživljavaju svijet u kojem žive.

Već danas je na rasporedu druga tema. U gradskoj knjižnici s početkom u 19 sati Ivana Marin, magistrica psihologije iz Pakraca objasnit će nam kako je moguće „pročitati“ ljude, sve to kroz obradu teme „Kako (o)čitati ljude – Ekmanov pristup“.