Virtualni arhiv Pakračkog lista

Ožujak 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 89 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
1145

PROJEKT „HRVATSKA PRIRODNO TVOJA“ Posađeno 11 stabala lipe

U Bolničkoj ulici, nasuprot gradske sportske dvorane, jučer je posađeno 11 sadnica stabala lipe koje je lokalnim turističkim zajednicama omogućio projekt Hrvatske turističke zajednice „Hrvatska prir pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1221

 U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 610. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo:  Suvozači Vjerujem da ste primijetili da se odnedavno, točnije od 1. veljače, kao autor tekstova na pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2320

MOST U KUSONJAMA Otvoren za promet

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora,  nakon nešto više od devet mjeseci od zatvaranja, danas je ponovo otvoren za promet most preko rijeke Pakre u Kusonjama (državna cesta DC 38). Uvjerili smo pročitaj..

Prosvjeta
1592

OŠ PAKRAC "Večer naših zvijezda" – priredba u sklopu Mjeseca darovitih učenika

„Svatko od nas poseban je u nečemu. Važno je to na vrijeme otkriti, a zatim je iznimno važno da i roditelji i škola prepoznaju te posebnosti i dalje ih razvijaju“, rečeno je sinoć na priredbi “Večer pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1249

POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA Građanima provjeravali rizične čimbenike

Na gradskoj tržnici danas je obilježen Svjetski Dan zdravlja kojeg je organizirao Zavod za javno zdravstvo naše županije u suradnji s Domom zdravlja, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pa pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1264

ZBOG RADOVA Privremeno zatvaranje ceste u Kusonjama

Zbog izvođenja građevinskih radova na cestovnom vodopropustu zatvara se i stupa na snagu zabrana prometa na nerazvrstanoj cesti NC 2305 (ulica Put Vranovice) u naselju Kusonje i to:   pročitaj..

Politika
Iva Širac
2132

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC Planiraju rekonstruirati groblje u Ploštinama

Odobravanje suglasnosti Gradu Pakracu za provedbu ulaganja rekonstrukcije groblja uređenjem pratećih građevina u Ploštinama kao i suglasnost na prijedlog  Statuta javne ustanove Lokalna razvojn pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1061

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAJEDNO SMO JAČI“ Uložen velik trud

U prostorijama Češkog doma u Prekopakri 25. ožujka 2023. održana je završna konferencija projekta „Zajedno smo jači“. Projekt koji je kroz godinu dana provedbe provodila Češka beseda Prekopakra u su pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1312

KONFERENCIJA „EU FONDOVI 2021.-2027.“ Dosadašnji rezultati jamstvo su uspjeha

„Nalazite se u županiji koja je u prethodnih nekoliko godina iz fondova Europske unije povukla preko dvije milijarde kuna, odnosno 300 milijuna eura. To su sve sredstva koja su usmjerena na razvoj g pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1463

SKUPŠTINA NK SLAVONIJA PREKOPAKRA Nakon prošlogodišnje pauze ponovno okupili ekipu

NK Slavonija Prekopakra je prošle godine zbog nedostatka igračkog kadra bio van natjecateljskog sustava, ali je ponovno okupio igrače za seniorski pogon te se natječe u 2. ŽNL Požeško-slavonske župa pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1344

PROJEKT ERASMUS+ Pakračka osnovna škola domaćin učeničke razmjene

Osnovna škola braće Radića Pakrac organizirala je danas prigodni program dobrodošlice učenicima i učiteljima iz pet partnerskih država, odnosno škola s kojima sudjeluju u projektu nazvanom „Become E pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
831

PORAZ LIPE NA DOMAĆEM TERENU Uz podršku pune pakračke tribine Lipa ipak ostala bez bodova

 U 15. kolu 2. HRL Istok, RK “LiPa” je jučer ugostila u vrlo zanimljivoj utakmici protivnike iz Županje. Boljim otvaranjem utakmice domaći stječu prednost te zaključuju poluvrijeme rezultatom 1 pročitaj..

Sport
Darko Baronica
823

ZAVRŠENA KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac pobjedom do opstanka

Slavonski banovac pobjedom od 5:3 na svojoj kuglani protiv Zanatlije iz Sl. Broda u posljednjem kolu 2.  HKL osigurao je opstanak. Kako su im se ostali rezultati poklopili, Banovac bi opstao u pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1290

NOGOMET: HAJDUK-LIPIK 0:1 U lošoj utakmici bodovi ponovo gostima

U 16. kolu Međužupanijske nogometne lige Lipik 1925 je u Pakracu pobijedio s 1:0  i tako nastavio višegodišnju tradiciju nepobjedivosti u lokalnim derbijima. Ključni trenutak utakmice je bio 79 pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1290

SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE Godinu obilježio projekt, ali i mnoštvo aktivnosti

Češka beseda Prekopakra i prošle je godine nastavila provoditi aktivnosti kojima nastoji očuvati tradiciju, kulturu i običaje češke nacionalne manjine, sudjelovanjem na manifestacijama, održavanjem pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
966

SKUPŠTINA MOTO KLUBA PAKRAC - LIPIK Klub razvija sve više mladih i talentiranih vozača

Uspješni sportski rezultati mladih vozača bili su najznačajniji dio skupštine Moto kluba Pakrac-Lipik koja je jučer održana u vijećnici kurije Janković. Izvješćujući o radu u prošloj godini predsje pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
778

(PROMO) PROJEKT "NE GUBI DAH, POBIJEDI STRAH" Edukacija o internet marketingu

Održavanje aktivnosti organiziranja izobrazbe predstavnika OCD-a u području Internet marketinga, još jedne od aktivnosti Projekta „Ne gubi dah, pobijedi strah“ UP.04.2.1.11.0015, započeo 21. ožujka pročitaj..

Prosvjeta
813

PROJEKT P.S. POKRENI SOLIDARNOST Pakrački osnovnoškolci šalju razglednice solidarnosti

Pakrački osnovnoškolci i učitelji svojim sugrađanima poslali su poruke solidarnosti 21. ožujka i na taj način obilježili su Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije, priključivši se europ pročitaj..

PROMO ČLANAK
Iva Širac
1305

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „IMPETU“ Udruge kao nositelji aktivnosti u zajednici

“Sudjelovanjem u ovom projektu udruge sudionici ojačale su svoj kapacitet informacijom i znanjem kojega će primijeniti njen najvažniji kapacitet - ljudi, da bi osigurali financiranje svojih aktivnos pročitaj..

Prosvjeta
1219

ZDRAVLJE U ZAJEDNICI Zagrebački studenti medicine kroz praksu posjetili Pakrac

Studenti šeste godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu jučer su u Srednjoj školi Pakrac održali predavanje o spolno prenosivim bolestima za sve pakračke srednjoškolce prvih i drugih razreda. Riječ j pročitaj..

Sport
Darko Baronica
757

NOGOMET U subotu utakmica Hajduk-Lipik

U subotu 25. ožujka na Gradskom stadionu Pakrac s početkom u 15,30 sati u sklopu 16. kola Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega sastat će se Hajduk i Lipik 1925. Ova utakmica, bez obzira na tren pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
733

IZ POLICIJSKIH IZVJEŠĆA Oružje se i dalje masovno pronalazi i predaje

„U srijedu 22. ožujka 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 20 komada streljiva“, navedeno je u današnjem dnevnom biltenu Policijske uprave pože pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
755

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE  U veljači zaposleno 37 osoba

U veljači 2023. u odnosu na siječanj broj nezaposlenih u evidenciji pakračkog Zavoda za zapošljavanje povećan je za 12 osoba te ih je posljednjeg dana toga mjeseca bilo 365 u odnosu na 353 mjesec da pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
783

PRVENSTVO HRVATSKE U STRELIČARSTVU Uspješan vikend naših streličara u Varaždinu

    Proteklog vikenda u Varaždinu, Hrvatski streličarski savez i Streličarski klub "Cekin” organizirali su Dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu. Pakrački natjecatelji, SK "Kuna", na pročitaj..

Kultura
903

BOGAT KINO PROGRAM Novi filmski naslovi u ožujku, u travnju mjuzikl

U Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ prvim proljetnim vikendom započinje kinematografski program, dok će u travnju za Pakračane koji vole kazališne daske gostovati i mjuzikl. Dječje kazalište Dubra pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2847

PROMJENA NA ČELU PAKRAČKOG VRTIĆA Katarina Lahovsky Kobetić zamijenila Višnju Klobučar

Katarina Lahovsky Kobetić nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak, koja je tu funkciju preuzela 19. ožujka zamjenivši najdugovječniju čelnu osobu neke ustanove u Pakracu, Višnju Klobučar, koja pročitaj..

Kultura
Iva Širac
877

U PAKRAČKOJ ŽUPNOJ CRKVI Održan koncert korizmenih napjeva

U sklopu festivala 32. svečanosti Pasionske baštine te povodom Dana grada Pakraca sinoć je u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održan koncert korizmenih napjeva iz zbirke Crkve pročitaj..

Kultura
952

RADIONICA U GRADSKOJ KNJIŽNICI PAKRAC Učenici pakračkih škola vježbali debatiranje

U gradskoj knjižnici Pakrac jučer je održana debatna radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce u sklopu projekta Močvarnog Laboratorija „Kultura u akciji“, koju je vodila Gabrijela Martić, treneric pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
721

LAG ZELENI TROKUT Objavljena tri nova natječaja

+ LAG "Zeleni trokut" objavio je na svojoj internetskoj stranici www.lag-zelenitrokut.com tri nova natječaja za financiranje projekata: 10. LAG NATJEČAJ ZA TO A "Ulaganja u razvoj društven pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1214

URUČENA GRADSKA PRIZNANJA Zaslužni za obogaćivanje života u gradu

Nakon javnog poziva objavljenog u lokalnim medijima u siječnju te pozitivnog mišljenja Ocjenjivačkog odbora za javna priznanja Grada Pakraca, gradski vijećnici su na sjednici što je održana 7. ožujk pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 89