banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

naslovna vijeće ožujak

Odobravanje suglasnosti Gradu Pakracu za provedbu ulaganja rekonstrukcije groblja uređenjem pratećih građevina u Ploštinama kao i suglasnost na prijedlog  Statuta javne ustanove Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca ''PAK-RA'' bile su razlog sazivanja sjednice Gradskog vijeća  Pakrac što je jučer održana u gradskoj vijećnici.

Vijećnici su jednoglasno dali suglasnost na projekt uređenja groblja u Ploštinama koji će biti prijavljen na natječaj ''Ulaganja u razvoj društvene infrastrukture'' objavljenog od strane Lokalne akcijske grupe „Zeleni trokut“. Riječ je o projektu vrijednom 30.000 eura kojim bi se uredile sve grobne prateće građevine, a koje bi za pogrebne usluge koristili mještani Ploština i Kapetanovog Polja.

zrna vijeće ožujak

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Statuta javne ustanove Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca ''PAK-RA'' kojeg je prezentirala privremena ravnateljica Zrna Garača rekavši kako je to zakonska obveza za koju treba prethodna suglasnost Gradskog  vijeća.

U kratkoj raspravi Zoran Krejči upozorio je na administrativnu grešku u preambuli prijedloga Statuta za koju je tražio ispravak te upitao hoće li ova ustanova imati obvezu podnošenja izvješća Gradskom vijeću. Gradonačelnica je uvažila nenamjernu pogrešku prilikom sastavljanja prijedloga te istaknula kako su sve gradske institucije obvezne podnositi takva izvješća, pa tako i novooformljena ustanova.

Katarina Lahovsky Kobetić svoj mandat vijećnice stavila je u mirovanje zbog prihvaćanja obnašanja nespojive dužnosti, budući da je imenovana za ravnateljicu Dječjeg vrtića „Maslačak“, a nju je u Gradskom vijeću zamijenio Zoran Hofman, potvrdili su vijećnici na jučerašnjoj sjednici.

hofman vijeće ožujka

AKTUALNI SAT

Aktualni sat, koji je trajao nepunih 20  minuta, otvorio je Zoran Hofman (HDZ). Njega je zanimalo kada će u promet biti pušten kusonjski most te kada će na Praulji biti nastavak zamjene javne rasvjete LED lampama konkretno u Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Pročelnik Marijan Malogorski odgovorio je kako će 30. ožujka biti obavljen tehnički pregled mosta u Kusonjama i ukoliko ne bude nedostataka i nepravilnosti, mosti bi, prema odgovoru iz Hrvatskih cesta, trebao biti pušten sljedeći dan, 31. ožujka. Što se tiče javne rasvjete na Praulji, krajem prošle i početkom ove godine stare lampe su zamijenjene led lampama u četiri ulice i trenutno je u izradi novog plana zamjena za ovu godinu koji će biti gotov krajem travnja pa će tada biti poznato u kojim ulicama se nastavlja zamjena.

sdp vijeće ožujka

Karla Reka (HDZ) zanimalo je koji je postupak i kome se obratiti za prodaju državnog građevinskog zemljišta na što je odgovorila gradonačelnica Blažević rekavši kako se za taj postupak može obratiti jedino Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ili nadležnoj upravi budući da raspolaganje državnom imovinom nije u nadležnosti općina, gradova niti županija.

Zoran Krejči (SDP) zanimalo je da li se poštuje novi članak Zakona Ministarstva znanosti obrazovanja kojim se plaće radnika dječjih vrtića trebaju korigirati s plaćama zaposlenim u osnovnom školstvu, ako su ti propisi povoljniji za radnike u dječjim vrtićima odnosno hoće li to osjetiti gradski proračun ili roditelji povećavanjem cijena vrtića. Gradonačelnica Blažević rekla je kako se sastala sa sindikatom dječjeg vrtića no do prije toga nije dobila nikakav upit od njihove strane za usklađivanjem plaća. Očekuje konkretne izračune i vjeruje da će doći do određenih korekcija,ali i korekcija s brojem zaposlenika jer gradski proračun neće moći podnijeti drastično povećanje plaća. No s obzirom da još ne zna u kolikom postotku treba podići plaće, nezahvalno je o tome govoriti, no težnja je se plaće izjednače sa plaćama učitelja u osnovnim školama. Gradonačelnica smatra da mjesta za uštede postoje drugdje kako ne bi došlo do povećanja cijena vrtića. Krejči je pročelnika Marijana Malogorskog upitao je li točno da na dijelu Tomislavove ulice, točnije od Doma udruženja obrtnika, nije bilo sanacije plinske mreže i u kojem je stupnju sudski postupak nakon eksplozivne nesreće sa smrtnim ishodom još 2009. godine. Pročelnik Marijan Malogorski  rekao je kako trenutno nema informacija o obnovi plinske mreže tog dijelu ulice kao i o sudskom procesu, no proslijedit će upit i odgovoriti pismenim putem.

hdz vijeće ožujak 1

Anitu Skalnik (HDZ) zanimalo je da li je bilo prijava na natječaj za najam hotela Pakrac, na što je odgovorila gradonačelnica Blažević rekavši kako je pristigla samo jedna prijava koja nije bila potpuna tako da hotel i dalje ostaje kao jedna od djelatnosti LRA Poduzetničkog centra Pakrac dodavši kako se od ponavljanja natječaja neće odustati.

Nada Todorović (SDSS) pitala je gradonačelnicu hoće li biti izgrađeno dječje igralište i društveni dom u Kusonjama. Gradonačelnica je odgovorila kako općenito trenutna financijska situacija nije povoljna za izgradnju bilo kojih domova, a što se tiče dječjeg igrališta  proveden je postupak javne nabave, ali je morao biti poništen. Sredstva u proračunu su osigurana, no sam postupak javne nabave spor. Gradonačelnica je dodala kako će sigurno igralište biti izgrađeno do kraja godine.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić