banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

mjerenje glavna

Na gradskoj tržnici danas je obilježen Svjetski Dan zdravlja kojeg je organizirao Zavod za javno zdravstvo naše županije u suradnji s Domom zdravlja, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Palijativnim timom LiPa te drugim partnerima. Učenici četvrtog razreda pakračke medicinske škole zajedno sa studentima šeste godine medicine iz Zagreba provjeravali su različite rizične čimbenike naših sugrađana: mjerili visinu, težinu, određivali indeks tjelesne mase, mjerili opseg struka i bokova koji govori o kardiovaskularnim rizicima, određivali vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi, savjetovali ih vezano za izmjerene vrijednosti te upućivali da se jave svom izabranom liječniku ukoliko su neke od vrijednosti bile izvan referentnih.

jasmina kovačević

Kako nam je rekla dr .med. Jasmina Kovačević, voditeljica požeško-slavonske Službe za javno zdravstvo, s obzirom da je ovogodišnje geslo „Zdravlje za sve“ kroz ovakve akcije nastoji se provjeriti koliko je građanima dostupna zdravstvena zaštita, koliko ju koriste i imaju li kakvih poteškoća, te obavljaju li svoje preventivne preglede redovito.

Zagrebačkim studentima ovo je samo jedna od javnozdravstvenih aktivnosti na kojoj sudjeluju u sklopu kolegija Zdravlje u zajednici. Cijela završna godina boravi tjedan dana na području naše županije i osim ovakvih aktivnosti, obilazili su građane s patronažnom službom, gerontodomaćicama te sudjelovali u zdravstvenom odgoju u školama, kojom prilikom su prije nekoliko dana održali predavanje i u pakračkoj srednoj školi.

mjerenje visine

DSC 2703

DSC 2706

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.