banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

naslovna večer

„Svatko od nas poseban je u nečemu. Važno je to na vrijeme otkriti, a zatim je iznimno važno da i roditelji i škola prepoznaju te posebnosti i dalje ih razvijaju“, rečeno je sinoć na priredbi “Večer naših zvijezda“ koja se od 2015. godine održava u pakračkoj osnovnoj školi u sklopu Mjeseca darovitih učenika.

Kroz ukupno 9 nastupa prikazani su različiti talenti, od plesa, pjevanja, sviranja klavira i violine pa do slaganja Rubikove kocke, autorske poezije i glume. Cijeli program učenici su samostalno osmislili, osim audicija koje su po razredima provele psihologinja Nataša Major i ravnateljica Sanja Delač. Oni koji nisu dovoljno vježbali ili su imali preveliku tremu i nesigurnost, nisu nastupili, već ih se uputilo kako da se bolje pripreme za iduću godinu.

publika večer zvijezda

Priredba je završila „matematičkom“ revijom u kojoj su najhrabriji prošetali svoje kombinacije koje podsjećaju na, većinom, geometrijske oblike. Osvrt je to na projekt „Become European math champions – Postanite europski prvak u matematici“, u okviru Erasmus + programa koji se provodio ovaj tjedan u pakračkoj školi.

Kroz cijeli mjesec učenici su provodili niz aktivnosti i radionica nazvanih  „Za one koji mogu i žele više“ s ciljem da se manje aktivna djeca više uključe u rad. „Svatko se kod kuće nečim bavi, svatko na neki način provodi svoje slobodno vrijeme i to smo htjeli ovime prikazati. Oni plešu, pjevaju, vježbaju, nešto izrađuju, što je za njih poticajno da se nastave time baviti, a s druge strane pokazuju da imaju organizirano slobodno vrijeme i zanimljive aktivnosti. Bilo mi je lijepo vidjeti da su od „običnog“ slaganja Rubikove kocke napravili cijelu točku. Očekujem da će svi tražiti tu kocku i sami slagati“, poručila je psihologinja Major, jedna od organizatorica Mjeseca darovitih.

izabela i ella

Učenice prvog razreda, Izabela Ević i Ella Ljevaković, izvele su plesnu točku te su komentirale kako su same odabrale pjesmu i skoro svaki dan naporno vježbale kako bi usavršile nastup. Nadaju se da će njihov nastup motivirati i ostale prijatelje da se prijave iduće godine.

„Jako smo ponosni na sve njih, ovo pokazuje da su naši učenici uistinu aktivni i svestrani. Mislim da je ovo šećer na kraju, u ovom cijelom mjesecu darovitih. To nije naše djelo, to je njihov rad i trud.“ zaključila je Major.

IMG2812-Medium-Small-Medium
IMG2800-Medium-Small-Medium
IMG2795-Medium-Small-Medium
IMG2781-Medium-Small-Medium
IMG2776-Medium-Small-Medium
IMG2772-Medium-Small-Medium
IMG2771-Medium-Small-Medium
IMG2762-Medium-Small-Medium
IMG2760-Medium-Small-Medium
IMG2756-Medium-Small-Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić