Virtualni arhiv Pakračkog lista

Lipanj 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 77 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Franjo Delač
1060

SUBOTNJA ŠPICA Mažoretkinje se rasplesale na šetnici

Jučerašnje popodne gradsku su šetnicu obilježile pakračke mažoretkinje koje su se predstavile živopisnom koreografijom u nekoliko nastupa. Osim što su svojim plesovima zabavile okupljene, poslužile pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1418

HAJDUK PAKRAC Druženje članova povodom završetka sezone

Danas su se članovi Nogometnog kluba Hajduk Pakrac te njihovi roditelji okupili na gradskom stadionu na završnom druženju kako bi ispratili još jednu dobro odrađenu sezonu. Ovom prilikom dodijeljen pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
889

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 624. broj „Pakračkog lista“. GLAZBA I SPORT Početak lipnja obično je rezerviran za završne priredbe sve četiri naše prosvjetne ustanove, glazbene, pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
508

NAJMANJA KOVANICA NA SVIJETU Zlatnik „Hum“ oborio Guinnessov rekord

Hrvatska kovnica novca otkovala je najmanju zlatnu kovanicu na svijetu s promjerom od samo 1,99 milimetara i težinom od 0,05 grama. Kovanica je simbolički posvećena istarskom gradiću Humu, poznatom pročitaj..

Kultura
Pakrački list
514

COOLTURNO LJETO Uskoro rapsodija kvizova, predstavi, čitaonica i filmova

Knjižnica i Muzej Grada Pakraca ove godine su pripremili bogat i raznovrstan program koji će trajati od 1. do 31. srpnja. Posjetioce očekuju razne radionice, filmske projekcije, čitaonice, kvizovi, pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
439

STRELIČARSKI KLUB KUNA Zlato i srebro u slovenskoj Vrhniki

Na streličarskom natjecanju WA 3D održanom 22. lipnja u slovenskoj Vrhniki nastupilo je 140 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije, a odlične nastupe ubilježili su predstavnici „Kun pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1007

SADRŽAJNA SUBOTA U PAKRACU Nakon finala MNT-a koncert „Grette“

U subotu 29. lipnja od 20 sati bit će odigrana završnica Ljetnog malonogometnog turnira na igralištu Srednje škole Pakrac, popularnijem pod nazivom „Rupa“. Turnir je u okviru „Pakračkog ljeta“ te ga pročitaj..

Udruge
Domagoj Ajman
825

LJETNI BLJESAK Druge međužupanijske igre osoba s intelektualnim teškoćama

Povodom osnutka te samostalnog rada Centra za inkluziju Pakrac-Lipik prije četiri godine, danas su na lipičkim bazenima po drugi puta organizirane međužupanijske ljetne igre osoba s intelektualnim t pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
532

MOTOCROSS Stefan Lenče pobjednik u Oriovcu, Bruno Baranček treći

Proteklog vikenda vožena je utrka Malino Oriovac, prva od četiri utrke Slavonske lige na kojoj je Stefan Lenče Štef ponovno dominirao te u klasi MX65 proslavio pobjedu kao vodeći na treningu i u obj pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1460

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE Zbog asfaltiranja kružnog toka, zatvoren promet za sva vozila

Kako nam javljaju iz Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije, radi izvođenja radova asfaltiranja na Trgu bana J. Jelačića u Pakracu, zatvara se promet za sva vozila do 3. srpnja (iznim pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1205

MARIJAN LUKIĆ – LUKY, OBITELJSKA DUŠA, BAJKER I PUTOPISAC Gdje god se nalazim, Lipik i Pakrac uvijek su u mom srcu

„Hoću li i ja onda naručiti nešto hranjivo?“, postavio je Luky retoričko pitanje meni, sebi i konobarici neposredno nakon našeg susreta u jednom pakračkom kafiću u koji sam pristigao koju minutu pri pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1413

ZAVRŠENO VOJNO OSPOSOBLJAVANJE Filip Lončarević najbolji ročnik 42. naraštaja

Foto: MORH Dobrovoljno vojno osposobljavanje 42. naraštaja koje je u Požegi okupilo 100 ročnika privedeno je kraju 21. lipnja, a na svečanoj dodjeli u požeškoj vojarni „123. brigade HV“ najuspješni pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1733

12. SMOTRA FOLKLORA Bogatstvo narodnih nošnji, pjesme, plesa i običaja

Uz nastupe pet gostujućih Kulturno umjetničkih društava iz Šartovca, Kutine, Nove Bukovice, Opatovca i Bekteža te onog domaćinskog iz Prekopakre, jučer je na središnjem gradskom trgu održana 12. Smo pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1781

LJETNI MALONOGOMETNI TURNIR PAKRAC Završena grupna faza

Završen je ciklus utakmica grupne faze 27. Tradicionalnog ljetnog malonogometnog turnira u Pakracu te su u tijeku dodatne kvalifikacije za četvrtfinale, dok su direktan plasman ostvarili Stragatrans pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1756

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE „Sjećamo se časne borbe naših djedova i pradjedova“

Dan antifašističke borbe obilježen je u subotu, 22. lipnja, polaganjem vijenaca u Pakracu i Lipiku te odavanjem počasti borcima kod grobnice na partizanskoj sekciji pakračkog pravoslavnog groblja. Č pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
748

SKUPŠTINA HČZ PAKRAC-LIPIK Marijan Čapek novi predsjednik

U prostoru pakračke HVIDRA-e, 21. lipnja održana je 18. redovna izvještajna i izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik na kojoj je imenovan novi predsjednik, Marijan Čapek, koji je z pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
495

UPISI U GLAZBENU ŠKOLU Ima još slobodnih mjesta

Po završetku prvih upisnih rokova, Osnovna glazbena škola upisala je 26 djece u prvi razred, dok ih je u glazbeni vrtić i početnički solfeggio upisano 24, doznajemo od ravnateljice škole Martine Gol pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
479

NEZAPOSLENOST U SVIBNJU Sve manje zapošljavanja na sezonskim poslovima

Posljednjeg dana svibnja na pakračkom zavodu za zapošljavanje u evidenciji je bilo 256 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na travanj smanjenje za 42 ili nešto više od 14 posto. U odnosu na svibanj pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1324

IZVJEŠĆE POLICIJE Pakračanka "zaboravila" vratiti posuđeni novac

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Pakraca koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo „Prijevara“. Naime, ona je u r pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
2075

KUĆE ZA ODMOR Sav se trud vrati kroz zadovoljnog gosta

U Pakracu sveukupno ima registriranih 20 iznajmljivača smještaja koji ukupno raspolažu sa 188 kreveta. Među njima postoje doduše i neki koji još nisu ostvarili nijedno noćenje. Za potrebe ove teme b pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
899

OŠ BRAĆE RADIĆA Vrtni festival za kraj školske godine

U dvorištu Osnovne škole braće Radića sinoć je održan 4. Vrtni festival, sačinjen od zabavnog programa ispunjenog glazbom, recitacijama i igrokazom, kao i zdravom zakuskom za sve posjetitelje. Učit pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
780

MOTOCROSS Stefan Lenče je prvak međunarodnog Alpe Adria prvenstva!

Stefan Lenče Štef je proteklog vikenda u srpskom Čačku na najbolji način apsolvirao posljednju od tri utrke Alpe Adria prvenstva uvjerljivo slaveći ispred konkurencije što mu je donijelo titulu prva pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
913

PAKRAČKE MAŽORETKINJE I TWIRLING KLUB LIPIK-PAKRAC Uspješne na Mažoret i Twirling kupu

Proteklog vikenda Pakračke mažoretkinje i Twirling klub Lipik-Pakrac su pod vodstvom trenerica Nikoline Gunjević i Jelene Pečanić ostvarili izvrstan uspjeh na Mažoret i Twirling kupu Požega 2024. U pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1419

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Uspjeh naših gimnazijalki na Međunarodnoj smotri „Biosigurnosti i biozaštite“ u Sarajevu

Učenice 3. razreda gimnazije Srednje škole Pakrac, Lea Frajfogel i Tea Orzes zajedno sa svojom mentoricom profesoricom Vesnom Ančić sudjelovale su na Međunarodnoj smotri „Biosigurnosti i biozaštite“ pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
700

U SUBOTU Prva projekcija u „Kinu pod zvijezdama"

U sklopu Pakračkog ljeta, ove subote u dvorištu kurije Janković s početkom u 21 sat bit će održana prva od četiri večeri filmskih projekcija na otvorenom „Kino pod zvijezdama“, koje će se održavati pročitaj..

Kultura
Pakrački list
471

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Pakrački kabineti čuda

Piše: Daniel Grčević Kabineti čuda bile su kolekcije predmeta bez jasno definiranih kategorija u svome nastanku u renesansnoj Europi. Termin kabinet originalno je opisivao sobu, a ne komad pokućstv pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1168

DANAS POČINJE LJETNI MALONOGOMETNI TURNIR U „Rupi“ nastupa 11 ekipa

27. Tradicionalni ljetni malonogometni turnir te glavni ljetni sportski događaj u Pakracu započinje danas na igralištu Srednje škole Pakrac u 20 sati te će trajati do 29. lipnja. Sportska zajednica pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1087

KUD „SELJAČKA SLOGA“ U nedjelju 12. Smotra folklora

Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre domaćin je i organizator tradicionalne 12. po redu „Smotre folklora“ koja će biti održana u nedjelju 23. lipnja od 17 sati na gradskoj pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
505

STEVO NAGY, PREDSJEDNIK PD PSUNJ Ne pamtim vrhove, nego ekipu i druženje

Ubrzani način života, kojeg je danas teško izbjeći, u kombinaciji s osmosatnim radnim vremenom, brigom o obitelji i zdravlju te financijska situacija koja je svakim danom sve neizvjesnija, doprinose pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1101

DOBRO DVORIŠTE U KURIJI Multi-danom završen 12. Multipak

Sunčano i toplo vrijeme, izložba najnovije HI-FI tehnologije, odlično piće, još bolji grah te cjelodnevni prigodni sadržaj „Dobrog dvorišta“, glavne su karakteristike programski najbogatijeg dana 12 pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 77