pakracki naslovnica

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 624. broj „Pakračkog lista“.

GLAZBA I SPORT

Početak lipnja obično je rezerviran za završne priredbe sve četiri naše prosvjetne ustanove, glazbene, osnovne i srednje škole te vrtića, kojima su se učenici završnih razreda i predškolci oprostili od svojih učitelja, profesora, odgojitelja… i okrenuli neku novu stranicu svojeg života. To vrijeme je ujedno i prilika školama da prezentiraju dosege svojih učenika te nagrade one najuspješnije koji su ostvarili zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama. U pakračkoj osnovnoj školi su se tako ove školske godine, svojim iznimnim uspjesima istaknule četiri učenice, o čijem talentu, ambicijama i budućim planovima pišemo u našoj temi broja.
Lipanj je u Pakracu i mjesec dobre glazbe, prvenstveno zahvaljujući cjelotjednoj manifestaciji Multipak, koja je i ove godine osim vrlo vrijedne hi-fi izložbe ponudila pregršt zabavnih i kulturnih sadržaja, kao i odličan koncert Urbana&4. Još nas jedan koncert čeka ovoga vikenda, onaj grupe Gretta na popularnom malonogometnom igralištu „u rupi“ gdje će biti odigrana završnica tradicionalnog Malonogometnog turnira kojeg organizira Sportska zajednica Grada Pakraca.
Da glazba i sport idu ruku pod ruku dokaz su i naši sugrađani, Ukrajinka Mariana i Bugarin Dimcho koji uspješno kombiniraju svoja zanimanja koncertnih pijanista sa hobijem – trčanjem! O njihovoj čvrstoj želji da uspiju i budu najbolji u onome što rade, o ljubavi, životnoj filozofiji i ciljevima pročitajte u našoj stalnoj rubrici sugrađani.
Ovaj mjesec je nažalost i mjesec u kojem se prisjećamo godišnjice zločinačkog čina ubojstva Vlade Laučana, hrvatskog policajca i prve žrtve Domovinskog rata na području zapadne Slavonije. Kako se nikad ne bi zaboravila žrtva hrvatskih branitelja, policajaca, ali i svih onih koji su dali svoje živote i zdravlje za našu domovinu, brinu se razne braniteljske udruge na području naša dva grada. Bio je to povod da o pravima branitelja i njihovim problemima porazgovaramo s Miroslavom Ivančićem, predsjednikom Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.
S početkom lipnja, započeo je i bogat program Pakračkog ljeta koji nam sve do sredine rujna donosi kulturno-manifestacijsko-sportski program u kojemu će svatko moći pronaći ponešto za sebe, bez obzira na dob i osobne afinitete. Odazovite se!

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Prekopakra, Krndija, Lipik) i KTC.