Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 71 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački list
1915

ADVENT U PAKRACU Bogat program kroz razdoblje došašća

Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca i ove godine planiraju održati tradicionalne adventske aktivnosti na raznim gradskim lokacijama. Ovogodišnji pakrački Advent najavljen je 25. studeno pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
593

[PROMO VIDEO] Peta tiskovna konferencija na temu Aglomeracije

Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik d.o.o. s lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom i Požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić najavio je početak radova u sklopu dijela projekta „Nadogradnja pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački list
555

(PROMO) OPĆINA SIBINJ: BOŽIĆNA PRIČA PO MJERI MALIH I VELIKIH Manifestacija koja promovira zajedništvo i istinski duh blagdana

Njegujući vrijednosti zajedništva i Božić kakav je nekad bio, Općina Sibinj i ove će godine, u blagdansko vrijeme, u suradnji sa školom, vrtićem i mjesnim udrugama organizirati adventsku "Božićnu pr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
591

POJEDINAČNO PRVENSTVO PSŽ Pakrac-Papuk s pet kuglača na regionalno

Proteklog tjedna u Požegi je završeno Pojedinačno prvenstvo Požeško - slavonske županije u kuglanju discipline 2 x 120 hitaca mješovito, a najuspješniji pakrački predstavnik bio je Zvonko Gnezda (Ku pročitaj..

Politika
Silvia Feltrin
1251

GRADSKO VIJEĆE Zborovi građana umjesto mjesnih odbora

  Jednoglasno su jučer prihvaćene sve točke dnevnog reda na 16. sjednici Gradskog vijeća Pakrac, održanoj u velikoj vijećnici zgrade gradske uprave, od čega izdvajamo ukidanje mjesnih odbora, os pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
383

HUMANITARNI KONCERT Zahvala Udruge „Latica“ građanima velikog srca

Na prošlotjednom humanitarnom koncertu klapa sa Šolte koji je održan u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ prikupljana su sredstva za potrebe Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama „Lati pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
704

AKTUALNI SAT O studentskim stipendijama i dovršetku projekta Aglomeracije

Aktualni sat, kojim su vijećnici propitivali izvršnu vlast na sjednici Gradskog vijeća održanoj jučer, otvorila je Nada Todorović (SDSS) koja je gradonačelnicu Anamariju Blažević upitala na koj pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
988

75. GODIŠNJICA CENTRA ZA TRADICIJSKU KULTURNU BAŠTINU Gradonačelnica Anamarija Blažević u prekopakranskoj nošnji

Povodom obilježavanja 75 godina rada i postojanja zagrebačkog Centra za tradicijsku kulturnu baštinu, nekadašnje Posudionice i radionice narodnih nošnji, 26. studenog je u Kulturno umjetničkom centr pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
863

AKCIJA DARIVANJA KRVI Darivateljima podijeljene zahvalnice i jubilarna priznanja

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, jučer je u prostoru lipičkog DVD-a održana četvrta i posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog dar pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
609

TRENING TRČANJE Započela 7. Omanovac zimska liga

Sudionici iz Daruvara, Nove Gradiške, Kutine, Novske, Požege, Slavonskog Broda, Popovače, Dugog Sela te Pakraca i Lipika 26. studenog započeli su 7. po redu Omanovac zimsku trening ligu, kao i unaza pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
914

AGLOMERACIJA LIPIK-PAKRAC Nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Dobrovac

Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik d.o.o. s lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom i Požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić najavio je početak radova u sklopu dijela projekta „Nadogradnja pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
703

DVORANSKI SPORTOVI Pobjede rukometaša i odbojkašica

Foto: Rukometni klub Pakrac RUKOMET 2. HRL Istok Pakrac - Osijek II 31:26  Naši rukometaši su proteklog vikenda pod vodstvom trenera Svena Zerdina razveselili pakračku publiku pobjedom na pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1264

KATARINSKI SUSRETI Nastupi pjevačkih skupina

U organizaciji KPD „Sloga“ Pakrac sinoć su u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman održani Katarinski susreti s pjesmom u 18 sati, a ulaz je bio besplatan. Prve su pozornicu zauzele pripadnice Ženske pj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2217

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA Poznat uzrok požara na obiteljskoj kući

Policijski službenici dovršili su očevid u Pakracu u Ulici Sedlar gdje je u četvrtak 23. studenoga došlo do požara na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka.Očevidom je utvrđeno kako je pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
822

GRAD PAKRAC Umirovljenicima 35 eura božićnice

Kao i prošlih godina, Grad Pakrac će umirovljenicima isplatiti božićnice, pri čemu je došlo do njihovog povećanja te sada iznose 35 eura. Pravo na isplatu božićnice stječu umirovljenici koji imaju p pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1289

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi, 617. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Sjećanja Sredinom studenog kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Pakracu, dostojanstveno je obilježen Dan sjećan pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
982

UDRUGA ZAVIČAJNIH SLIKARA I PISACA PSŽ Stvaralaštvo okupljeno oko lika i djela Matka Peića

Povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja jednog od najpoznatijih Požežanina Matka Peića u pakračkoj knjižnici je sinoć gostovala Udruga zavičajnih slikara i pisaca požeško-slavonske županije na pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
5822

POŽAR NA KUĆI U PAKRACU Vatrogasci obuzdavaju plamenu stihiju

U tijeku je gašenje požara na obiteljskoj kući u ulici Sedlar u Pakracu. Na požarištu su pakrački vatrogasci, a kad doznamo više informacija, obavijestit ćemo vas. Zadnje informacije dodane 24. stu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
376

GRADSKA KNJIŽNICA Predstavljanje zbirke radova posvećene Matku Peiću

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ predstavit će danas u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 18 sati zbirku radova pod nazivom „Skitnje obojene ljubavlju“ pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
559

SUSRET HARMONIKAŠA Učenici harmonike iz Zagreba i Samobora u posjetu OGŠ Pakrac

Osnovnu glazbenu školu Pakrac jučer su posjetili učenici harmonike u pratnji učiteljica Ivane Črnjak i Marine Flanjek te roditelja iz glazbenih škola Ferdo Livadić iz Samobora i Zlatka Balokovića iz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
398

GDCK PAKRAC U ponedjeljak dobrovoljno darivanje krvi

Četvrta ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu bit će održana u ponedjeljak, 27. stu pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
936

ASFALTIRANJE KOLNIKA U petak zatvaranje ulice I. G. Kovačića za sav promet

Iz tvrtke Ceste d.d. – Bjelovar, ugovornog izvoditelja radova na rekonstrukciji pakračke ulice I. G. Kovačića, obavijestili su nas kako će predmetna ulica zbog izvođenja asfalterskih radova biti zat pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1024

PROJEKT SADNJE STABALA Gradu Pakracu odobreno 26 tisuća eura

Pakrac će putem sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uskoro biti bogatiji za 69 stabala. Projekt sadnje stabala na području Grada Pakraca bit će sufinanciran u iznosu od 26.6 pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
650

PROJEKT „BRIDGES OF COOPERATION“ Pakrac posjetili predstavnici ukrajinskog grada Mykhailivka

Grad Pakrac je od 13. do 17. studenog bio domaćin predstavnicima ukrajinskog grada Mykhailivka kroz shadowing program koji se odvija u sklopu projekta U-LEAD Bridges of Cooperation koji vodi NALAS – pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1451

PROMOCIJA KNJIGE DR. MARIJANE BRAŠ Susreti koji oblikuju život

„Dr. Marijanu Braš vjerojatno ste imali priliku upoznati kao liječnicu ili sveučilišnu profesoricu, ali u ovoj knjizi možete ju upoznati i kao mladu djevojku, kao ženu, na svom profesionalnom i osob pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
658

IZ PAKRACA SE VIDI ŠOLTA Humanitarni koncert dalmatinskih klapa

U organizaciji Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ sinoć je održan humanitarni koncert u Domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu. Kao izvođači nastupile s pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
501

SIGURNOST I POVJERENJE Protiv nasilja nad ženama

OCD Delfin održao je jučer akciju „Sigurnost i povjerenje za žene“ u ulici Hrvatskih velikana, u pješačkoj zoni. Povod organiziranju ove akcije bilo je brutalno ubojstvo studentice Mihaele Berak pri pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
755

SJAJNA POLUSEZONA HAJDUKA Gotovo sve kategorije lideri lige

Izvor fotografije: NK Lipik 1925 Hvale vrijednu polusezonu seniora pakračkog Hajduka odlično su popratile i ostale kategorije, jesenski prvaci trenutno su četiri od pet selekcija Zelenih koje su u pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
452

KPD „SLOGA“ U subotu „Katarinski susreti s pjesmom“

U subotu 25. studenog s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman bit će održani "Katarinski susreti s pjesmom" u organizaciji Ženske pjevačke skupine Kulturno-prosvjetnog društva "Sloga pročitaj..

Kultura
Pakrački List
743

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Priča o ruskoj princezi u Muzeju grada Pakraca

Kuća Lazić, Lipik, Maria Orbeliani, Muzej grada Pakraca Pišu: Daniel Grčević i Jelena Hihlik U mnoštvu vrijednih predmeta koje je Muzej grada Pakraca do sada sakupio, i još uvijek sakuplja, krije pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 71