istok 768x501

Kao i prošlih godina, Grad Pakrac će umirovljenicima isplatiti božićnice, pri čemu je došlo do njihovog povećanja te sada iznose 35 eura. Pravo na isplatu božićnice stječu umirovljenici koji imaju prebivalište i borave na području Grada Pakraca i čija mjesečna mirovina ne prelazi 250 eura (uključujući domaća i strana primanja), obavijestila nas je Dubravka Špančić, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu.

Isplata, kao i samo podnošenje provest će se primjenom nekoliko metoda kako bismo svim umirovljenicima omogućili ostvarivanje tog prava.

Umirovljenicima koji su 2022. godine primili božićnicu Grada Pakraca na tekući račun, a ukoliko su svi podaci i dalje isti, ovogodišnja božićnica bit će isplaćena do 11. prosinca na tekući račun. Oni umirovljenici koji su 2022. godine primili božićnicu Grada Pakraca iz sredstava blagajne u gotovini, jer nemaju račun, primit će poziv poštom za preuzimanje božićnice te ne moraju podnositi zahtjev.

Naposljetku, umirovljenici koji 2022. nisu primili božićnicu, a na istu ostvaruju pravo (do 1700 kn, žive na području Grada Pakraca) svoje pravo mogu ostvariti popunjavanjem obrasca na jedan od dva načina.

Popunjeni OBRAZAC uz skenirane ili fotografirane dokaze (potvrdu o mirovini za mjesec rujan 2023., karticu tekućeg računa i osobnu iskaznicu, obje strane) pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čega ćete primiti potvrdu o primljenom zahtjevu. Osim toga, možete osobno doći u ured 128 u zgradi gradske uprave (Trg bana Josipa Jelačića 18 u Pakracu) svakog radnog dana od 8.30 do 10.30 sati s potvrdom o visini mirovine (potvrda iz banke, HZMO ili odrezak HP), osobnom iskaznicom i karticom tekućeg računa.

Ukoliko vam se mirovina povećala iznad 250,00 EUR, promijenili ste adresu, banku, broj računa, ali i sve slične promjene, javite se na broj 411 080 (lokal 21) do 11. prosinca. Umirovljenici svoje pravo mogu iskoristiti najkasnije do 29. prosinca 2023. godine.