katarinski sloga

U organizaciji KPD „Sloga“ Pakrac sinoć su u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman održani Katarinski susreti s pjesmom u 18 sati, a ulaz je bio besplatan.

Prve su pozornicu zauzele pripadnice Ženske pjevačke skupine KPD „Sloga“ Pakrac s voditeljem Draganom Starivlahom, uz pratnju Josipa Kneževića Neše na gitari. Izvele su tri skladbe, Zagrli me (Arsen Dedić i Kornelije Kovač), Tija bi te zaboravit (narodna) i Imagine (John Lennon).

Kino-dvoranom Hrvatskog doma nastavili su se širiti ugodni višeglasni zvuci nastupom sljedećeg sastava, Hrvatskog pjevačkog društva Graničar iz Nove Gradiške, koji je također izveo tri skladbe i to Afričku tradicionalnu, Samo mir (John Lennon, obrada Ive Šeparovića) i Stoji grad (Hrvoje Hegedušić) u aranžmanu voditeljice-dirigentice Matee Lovrić Trlin.

Na pozornicu je pred ugodno popunjenu kino-dvoranu zatim izašao Crkveni zbor Župe svetog Bartola Dežanovac, koji je uz glazbenu pratnju Lucije Pšenosil izveo skladbe Blagoslov (Steven Furtick, aranžman Ivan Škunca), Majko najsvetija (tradicionalna) i Gospodine, ti si pastir moj (Psalam 23, glazba Luka Željko Balvan).

katarinskisloga2
katarinskistarivlah
katarinskineo
katarinskigradika
katarinskipublika
katarinskideanovac
katarinskipero
katarinskihercegovac
katarinskiesi
katarinskiesi2

Opuštenu atmosferu dodatno je razgalila Pjevačka skupina Hrvatske čitaonice Hercegovac uz pratnju svog Pere, svirca i šofera bez kojega, kako su rekli, pjesma i veselje ne bi bili potpuni. Izveli su narodne pjesme, Lijepo pjeva za lugom djevojka, Čula jesam, Daj mi Bože te Visoka je gora i planina.

Posljednji je na pozornicu izašao Mladi komorni sastav „Hvezdički“ Češke besede iz Prakopakre, koji je ove godine snimio i spot, a nedavno su bili cjelovečernji gosti na Z1 Televiziji u emisiji Rubala Show. Počastili su nas izvedbama skladbi Fly me to the moon (Frank Sinatra), You raise me up (Secret Garden) i Sukienka (češka narodna).

„Druženja i susreti amaterskih skupina bili su prorijeđeni zbog pandemije i bilo je jako teško krenuti ponovno s radom te me zbog toga jako veseli da smo se uspjeli skupiti u ovolikom broju te moram pohvaliti dobar i raznovrstan izbor skladbi“, zaključila je nakon posljednjeg nastupa večeri tajnica KPD „Sloga“ Dubravka Špančić.

katarinski gradiška2