klapa kuparića put

U organizaciji Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ sinoć je održan humanitarni koncert u Domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu.

Kao izvođači nastupile su klape s otoka Šolte – ženska klapa Čuvite, klapa Kuparića put, klapa Sotto Voce i Boro Vasić, a u njihovoj pratnji došla je i direktorica ureda Turističke zajednice općine Šolta. Goste su ispred gradova domaćina dočekali ravnateljica OGŠ Pakrac Alfreda Petani Grafina i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

klapavoditeljica
klapasuvoditeljica
klapaboro

„Povod za večerašnji koncert bio je potreba nabave invalidskog pomagala, dizala koje je potrebno za pomoć nepokretnim korisnicima pri ulasku i izlasku iz automobila. Budući da udruga nije mogla sama nabaviti pomagalo, rodila se ideja o organizaciji ovakve manifestacije. Čim su čuli za to, naši prijatelji sa Šolte s kojima nas veže posebna priča i dugogodišnja suradnja bez razmišljanja su odlučili pomoći, kao i svaki put dosad u zadnjih 11 godina“, rekla je Radmila Relić Zerdin, predsjednica Udruge „Latica“.

klapa publika

Pakračani i Lipičani još su jednom pokazali veliko srce, jer kino-dvorana Hrvatskog doma bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a svi okupljeni zauzvrat su mogli uživati u nastupima nagrađivanih klapa koje su dojmljivim izvedbama poznatih i nešto manje poznatih klapskih napjeva, ali i neposrednim pristupom postigli to da publika u nekoliko navrata zapjeva s njima.

Ukoliko ste propustili koncert, a željeli biste donirati novac udruzi „LATICA“, to možete učiniti uplatom na sljedeći broj računa: HR8223400091110244263

klapa ćuvite