harmonikaši0

Osnovnu glazbenu školu Pakrac jučer su posjetili učenici harmonike u pratnji učiteljica Ivane Črnjak i Marine Flanjek te roditelja iz glazbenih škola Ferdo Livadić iz Samobora i Zlatka Balokovića iz Zagreba. Mladi harmonikaši Pakrac su posjetili u dogovoru sa svojom bivšom učiteljicom Anamarijom Nerad koja danas predaje u OGŠ Pakrac. U manje-više neformalnom programu sudjelovalo je ukupno 37 harmonikaša, od čega 12 iz zagrebačke, 9 iz samoborske te 16 učenika iz pakračke glazbene škole.

Gosti su dobili priliku dodatno upoznati naš grad kroz jednodnevni izlet „Otkrij Slavoniju – upoznaj Pakrac“ u sklopu projekta „Svijet graševine“. Uz stručno vodstvo zaposlenika Muzeja Grada Pakraca obišli su katoličku crkvu UBDM, kompleks vlastelinstva Janković, pakračku česmu, a popratili su i prezentaciju kovanja slavonskog banovca. U Gradskoj vijećnici održano je glazbeno druženje uz koncert bivših i sadašnjih učenika učiteljice Anamarije Nerad koji je završen zajedničkom izvedbom skladbe „Bratec Martin“. Cjelokupni program popratila je Tatjana Jolić s prvog programa Hrvatskog radija koja će cjelodnevni pakrački program prezentirati u sklopu obrazovnog programa nacionalne radijske postaje.

Gosti su izrazili zadovoljstvo posjetom našoj školi, kao i otkrivenim zanimljivostima o našem gradu, a najavili su i ponovni dolazak, obavijestila nas je ravnateljica OGŠ Pakrac, Alfreda Petani Grafina.

harmonikaši1