banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 70 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Iva Širac
1361

OBILJEŽAVANJE POČETKA DOMOVINSKOG RATA Upaljene 32 baklje pobjede

Članovi udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika večeras su na prostoru ispred pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije upali pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
951

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U MARINOM SELU Održana pokazna vježba civilne zaštite

Potres i požar na zgradi Skrbi izvan vlastite obitelji za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu odnosno evakuacija i spašavanje štićenika i zaposlenika naziv je združene vježbe danas organizirane p pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1553

ANAMARIJA BLAŽEVIĆ, GRADONAČELNICA PAKRACA Godinu obilježila ulaganja u prometnu infrastrukturu

Idući  mjesec obilježavamo Josipovo, Dan Grada Pakraca. Već tradicionalno u našim lokalnim medijima, uoči tih dana objavljujemo razgovor s gradonačelnicom Anamarijom Blažević u kojem tražimo nj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
630

GD CK PAKRAC Na prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 117 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu jučer je u prostoru Vatrogasnog doma u Lipiku  održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi n pročitaj..

Sport
Darko Baronica
897

KUGLANJE N. Kalvi i M. Škondro kadetski državni viceprvaci

Mladi igrači KK Pakrac-Papuka Niko Kalvi i Matko Škondro državni su viceprvaci u kadetskoj konkurenciji (mlađi od 18) u parskom kuglanju. Oni su tu titulu osvojili na prvenstvu koje je u konkurencij pročitaj..

Sport
Darko Baronica
781

RUKOMET Važna pobjeda LiPe

S uvjerljivih 36:17 rukometaši LiPe su sinoć u svojoj dvorani u 11. kolu 2. HRL pobijedili ekipu Slavije iz Starog Petrovog Sela i time ovoj ekipi, posljednjeplasiranoj, pobjegli na 3 boda prednosti pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1375

KUGLAČKA PRVENSTVA Pobjeda Banovca i Sloge

Dobrom utakmicom protiv ekipe Požege i pobjeda od 6:2 ovog vikenda u Pakracu u utakmici 18. kola 2. HKL Slavonski banovac nastavlja borbu za opstanak. Banovčani su s ova nova dva boda i ukupno osvoj pročitaj..

Udruge
Iva Širac
1187

SKUPŠTINA DVD-A DONJA OBRIJEŽ Pohvale u radu s mladima

„Naše Društvo broji 105 članova od kojih su 39 aktivna člana, a od toga imamo 30 djece i mladeži te 36 podupirućih članova. Iako smo malo društvo moramo pohvaliti rad naših mladih vatrogasaca koji o pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1558

4. DJEČJI FESTIVAL DOMOLJUBNE PJESME Pobjednica Marta Deur iz Zagreba

Petnaestero učenika osnovnih škola iz Zagreba, Karlovca, Siska, Valpova, Kutine, Novske, Daruvara i Pakraca, nastupilo je na 4. Dječjem festivalu domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ održan pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1875

 U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 609. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Sarma Naši stariji sugrađani se sjećaju izgleda središnjih gradskih ulica i trgova iz 80-tih godina proš pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
743

(PROMO) PROJEKT "NE GUBI DAH, POBIJEDI STRAH" Grupne radionice za starije i nemoćne

Projekt „Ne gubi dah, pobijedi strah“ započeo je 21. ožujka 2022. godine, a traje do 21. travnja 2023. U sklopu projekta održavaju se razne grupne radionice koje provodi psihologinja Mirjana Čar Bu pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1463

MUZEJ GRADA PAKRACA Spoj pakračkog piva i arheologije

„Ova večer je zamišljena kao neformalno druženje kroz koje ćemo predstaviti najnovije pivo naše lokalne pivovare Slavonica čime istovremeno promičemo i povezujemo pivarstvo i baštinu te Pakrac brend pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
736

OD 27. VELJAČE Zatvoren dio Strossmayerove ulice

  Iz Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije obavještavaju građane da će od 27. veljače do 20. ožujka biti za promet zatvoren dio ulice Josipa Jurja Strossmayera, na pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
926

PISALI SMO PRIJE 30, 20, 10 GODINA Prošli put od razminiranja do biciklističkih staza

Prelistali smo stara izdanja Pakračkog lista iz mjeseca veljače kojima smo se vratili trideset, dvadeset i deset godina unatrag, u prošlost našeg grada. Kakvi problemi su mučili gradsku vlast, a kak pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1305

HZZ POŽEGA Pakračkim poduzetnicima prezentirane mjere i potpore za zapošljavanje

Koje se mjere Aktivne politike zapošljavanja mogu koristiti u 2023. godini te koje su novosti i promjene u odnosu na prijašnje godine, prezentirali su danas zainteresiranim pakračkim poduzetnicima i pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
534

GD HCK PAKRAC Akcija prikupljanja krvi 27. veljače u Lipiku

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac poziva sve dobrovoljne darivatelje da se odazovu prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti održana u ponedjeljak, 27. veljače& pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
715

(PROMO) PROJEKT "ZAJEDNO SMO JAČI" Provedene brojne radionice

U sklopu projekta „Zajedno smo jači“ koji je započeo 1. travnja 2022. godine, te traje do 1. travnja 2023. godine, u 11 mjeseci provedbe, održana je većina planiranih radionica. S ciljem unapređenj pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1637

DJEČJI VRTIĆ „MASLAČAK“ Male maškare okupirale gradsku šetnicu

  Pokladni utorak već je tradicionalno i u našem gradu jedan od najveselijih i najšarenijih dana u godini kad gradskim ulicama prodefiliraju male maškare obučene u super junake, princeze i ostal pročitaj..

Prosvjeta
Iva Širac
964

PREDAVANJE PSIHOLOGINJE NATAŠE MAJOR Važno je učenje licem u lice, a ne licem u ekran

„Obogatimo djecu“ naziv je predavanja koje je sinoć u Gradskoj knjižnici Pakrac održala školska psihologinja Nataša Major koje je bilo organizirano u sklopu obilježavanja 16. Tjedna psihologije u Hr pročitaj..

Sport
Darko Baronica
925

ODBOJKA Mlade odbojkašice završile sezonu natjecanja

Osvajanjem trećeg i četvrtih mjesta mladih pakračkih odbojkašica ovog vikenda u Čazmi i Bjelovaru  završeno  je prvenstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u odbojci za mlađe dobne kategorij pročitaj..

Sport
Darko Baronica
631

KUGLAČKA PRVENSTVA Do bodova samo Sloga

Loš je kuglački vikend iza naših kuglačkih klubova jer je do bodova došla samo „Sloga“ u 4. ligi kojoj su oni najmanje potrebni. U borbi za opstanak Slavonski banovac u 2. i Lipik 1976 u 3. ligi su pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1110

OBAVIJEST IZ ŽUC-A Privremena regulacija prometa na Trgu bana Josipa Jelačića

Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije obavještava građane da će dana 22. i 23. veljače godine biti zatvorene za promet sljedeće ulice: Trg Josipa bana Jelačića (od Pravoslavn pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
708

EDUKACIJE ZA VOĆARE Uzgoj i održavanje starih i novih nasada voća

Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba organizira set edukativnih radionica za voćare, stočare i poljoprivrednike. Cilj ov pročitaj..

Kultura
Pakrački List
581

MUZEJ GRADA PAKRACA Tamna večer u muzeju

U suradnji s Pivovarom slavonica, Muzej grada Pakraca po prvi put organizira Tamnu večer u muzeju. Kako spojiti nespojivo u ovom slučaju pivo i arheologiju građani mogu saznati u četvrtak 23. veljač pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
635

SUTRA NA GRADSKOJ ŠETNICI Povorka malih maškara

Tradicionalna maskirana povorka malih veselih maškara koju organizira Turistička zajednica Grada Pakraca i Grad Pakrac sutra 21. veljače okupit će se na gradskoj šetnici. Od 9,30 sati u Ulici hrvat pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
744

5. ZIMSKI VATROGASNI KUP 23 ekipe demonstrirale vatrogasnu vještinu

5. Zimski vatrogasni kup u organizaciji Vatrogasne zajednice Pakrac – Lipik ove je nedjelje u lipičkoj školskoj dvorani okupio znatan broj vatrogasaca iz devet gravitirajućih društava. Raspoređeni u pročitaj..

Sport
Darko Baronica
600

RUKOMET Poraz LiPe na startu proljetnog dijela

Rukometaši LiPe sinoć su na startu drugog dijela sezone u pakračkoj sportskoj dvorani  pred 150 gledatelja poraženi od Valpova u 10. kolu 2. Hrvatske rukometne lige Istok s 32:26  (14:10). pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

U PLETERNICI OTVOREN INTERPRETACIJSKI CENTAR MUZEJ BEĆARCA Dobro došli u jedinstveni hram slavonskog života i identiteta

piše: STart VOX Bećarac, taj najprepoznatljiviji simbol Slavonije, identitetski kod Šokica i Šokaca svoje je mjesto zauvijek pronašao u Pleternici, na jedinstvenom Trgu bećarca u Interpretacij pročitaj..

Kultura
Iva Širac
975

OGŠ PAKRAC Vesele glazbene maškare

Vedri glazbeni tonovi i maštovite maske ispunili su večeras vijećnicu kurije Janković, a  za izvrsno raspoloženje pobrinuli su se učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Pakrac koji su posjet pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1788

GOLUBAR GORAN GRAFINA 40 godina intenzivnog druženja s golubovima

Ove godine napunit će se 40 godina kako se Pakračanin Goran Grafina, sada s adresom u Prekopakri, bavi golubarstvom. Intenzivno se  uz oca Zdravka s golubovima počeo družiti s 13 godina, još 19 pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 70
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić