banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

natjecanje zimski kup 2023

5. Zimski vatrogasni kup u organizaciji Vatrogasne zajednice Pakrac – Lipik ove je nedjelje u lipičkoj školskoj dvorani okupio znatan broj vatrogasaca iz devet gravitirajućih društava. Raspoređeni u 23 ekipe, demonstrirali su usvojeno znanje i vještinu na vježbi sastavljanja usisnog voda, a najviše spretnosti kod mladeži pokazali su predstavnici DVD-a Pakrac. Kod seniorskih muških A ekipa najuspješniji su bili vatrogasci iz DVD-a Gaj ispred Donje Obriježi i Velikog Banovca, dok je kod muških B ekipa (iznad 30 godina) slavio DVD Donja Obrijež ispred Lipika i Pakraca. Kod žena u kategoriji mladeži najbolje su bile predstavnice DVD-a Antunovac, a u seniorskoj konkurenciji pobijedile su članice DVD-a Gaj.

natjecatelji 1

Podsjetimo, Zimski dvoranski kup je jedino dvoransko natjecanje ovakve vrste u županiji, a svake se godine u zimskom periodu i u pauzi od operativnih djelovanja naizmjenično održava u pakračkoj i lipičkoj dvorani.

natjecatelji 2

Prije natjecanja postrojene su vatrogasce prigodnim riječima pozdravili: tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik Zlatko Zerdin, ispred domaćina DVD-a Lipik njihov predsjednik Mario Šimunović, potpredsjednik VZPPL Darko Musulin i županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener koji je zahvalio vatrogasnim društvima što se i u ovo vrijeme smanjenih vatrogasnih aktivnosti okupljaju i prezentiraju svoj rad te tako promiču važnost vatrogastva.

vatrogasno zapovjedništvo

Kup je svečano otvorio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je tom prilikom čestitao vodstvu Vatrogasne zajednice na organizaciji Zimskog kupa koji služi kao svojevrsna provjera znanja i sposobnosti vatrogasaca u ovom zimskom periodu. „Ovakve vježbe pokazuju visok stupanj zainteresiranosti i spremnosti naših vatrogasaca i na to sam osobito ponosan. Vatrogasci su jedna od najorganiziranijih djelatnosti u naša dva grada, koja sudjeluje kako u organizaciji manifestacija, tako i u svakodnevnom životu“, rekao je gradonačelnik Kasana te poželio svima puno uspjeha na natjecanju i u daljnjem radu.

pehari zimski kup

KATEGORIJA: SENIORI – A (MUŠKI)
1. Gaj

2. Donja Obrijež

3. Veliki Banovac

4. Prekopakra 2

5. Pakrac

6. Prekopakra 1

7. Poljana

8. Brekinska

KATEGORIJA: SENIORI – B (MUŠKI)
1. Donja Obrijež

2. Lipik

3. Pakrac

4. Antunovac

5. Poljana

KATEGORIJA: SENIORI – A (ŽENE)
1. Gaj

2. Antunovac

3. Donja Obrijež

4. Poljana

5. Pakrac

KATEGORIJA: MLADEŽ - MUŠKI
1. Pakrac

2. Gaj

3. Prekopakra 1

4. Prekopakra 2

KATEGORIJA: MLADEŽ - ŽENE
1. Antunovac

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić