voćke

Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba organizira set edukativnih radionica za voćare, stočare i poljoprivrednike. Cilj ovih radionica je educirati i informirati poljoprivrednike o praktičnim iskustvima održavanja starih i novih nasada voća, različitim tehnikama cijepljenja, prihrani, mjerama protiv bolesti i štetnika, ekološkoj proizvodnji, održavanju i rezidbi voćnjaka, doznajemo od Nikole Ivanovića, zamjenika požeško-slavonske županice iz redova srpske nacionalne manjine.

Prva radionica okuplja voćare koji su zainteresirani za poboljšanje svog znanja o održavanju starih i novih nasada voća. Radionica će se održati 23. veljače (četvrtak) s početkom u 10:30 sati u Srpskoj kući u Ulici 30. svibnja 1 u Pakracu. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata.

Druga radionica odnosi se na praktičnu vježbu rezidbe u voćnjaku. Ova radionica održat će se 25. veljače (subota) s početkom u 10 sati u voćnjaku Milorada Buzduma, Branešci 72 (poslije spomenika u selu). Predviđeno trajanje radionice je 2 sata.

Svi zainteresirani voćari, stočari i poljoprivrednici koji žele unaprijediti svoje znanje dobrodošli su na ove radionice, istaknuo je ovo prigodom Nikola Ivanović. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na broj telefona 0995275767 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ove radionice su odlična prilika za voćare i poljoprivrednike da nauče nove vještine i steknu nova znanja koja će im pomoći u unapređenju njihovog posla. Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da se prijave i sudjeluju u ovim korisnim radionicama.