dvd donja

„Naše Društvo broji 105 članova od kojih su 39 aktivna člana, a od toga imamo 30 djece i mladeži te 36 podupirućih članova. Iako smo malo društvo moramo pohvaliti rad naših mladih vatrogasaca koji odrađuju puno aktivnosti, pomažu gdje god je potrebno, posebno našim mjesnim udrugama, župi, ali i svim mještanima u potrebi“, rekao je predsjednik DVD-a Donja Obrijež Darijo Škariot na skupštini Društva koja je jučer održana u matičnom vatrogasnom domu.

Izvješćujući o radu u prošloj godini Škariot je istaknuo da su članovi bili aktivni na združenim vatrogasnim vježbama u Velikom Banovcu te Omanovcu prilikom obilježavanja 90. godina rada, ali i na vatrogasnom natjecanju mladeži i djece koji je organiziran u Velikom Banovcu. Prošle godine donjoobriješki vatrogasci imali su intervenciju  u srpnju kada je u Kapetanovom Polju gorio nasip. Na intervenciji su uz devet donjoobrijeških vatrogasaca sudjelovali i DVD iz Velikog Banovca, Pakraca i Brekinske. U kolovozu prošle godine svečano je obilježena i 125. obljetnica na kojoj su sudjelovali lokalni i županijski dužnosnici te vatrogasci.

Plan rada za ovu godinu ne razlikuje se previše od uobičajene radne vatrogasne godine koja podrazumijeva održavanje funkcionalnosti ljudstva, spremišta i opreme te sudjelovanje na svim vatrogasnim aktivnostima. Naglasak je na prikupljanju novih članova i daljnjem kvalitetnom radu s mladeži.

Skupštinu su pozdravili tajnik VZ Pakrac – Lipik Zlatko Zerdin, Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik, te Marijan Širac, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Pakraca čestitavši na radu članovima Društva, posebno u radu s mladima, te odličnoj organiziranosti.

Skupština je bila prilika dodijeliti članovima DVD-a spomenice, medalje i diplome o stjecanju znanja.

obrijež 2