Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 90 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Domagoj Ajman
546

MOTOCROSS Lenče uz par padova drugi u Kreševu

Nakon pobjede u Petrinji, Stefan Lenče Štef je jurio po stazi u Kreševu, drugu utrku AA prvenstva, gdje je uz par nesretnih padova na kraju u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto. Na treninzima i kva pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
602

MARINO RESTREPO Misionar iz Kolumbije stiže u crkvu Uznesenja BDM

Marino Restrepo iz Kolumbije, bivši je holivudski producent, glumac, glazbenik i skladatelj. Godine 1997. u Kolumbiji su ga oteli gerilci i u zatočeništvu je proveo šest mjeseci. Tijekom zatočeništv pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
418

VZP PAKRAC-LIPIK U Brezinama na Dan državnosti održana združena vatrogasna vježba

Na sjednici održanoj 25. travnja, Predsjedništvo i Zapovjedništvo VZP Pakrac-Lipik donijelo je odluku da se združena vatrogasna vježba održi 30. svibnja u Brezinama. Na vježbi su sudjelovali vatroga pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
1129

DAN OŠ BRAĆE RADIĆA Godinu obilježili uspjesi učenika i priznanja školi

U prepunom Hrvatskom domu sinoć je obilježen Dan Osnovne škole braće Radića Pakrac svečanom priredbom kojom je oživljen duh hrvatske književnosti u čast 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
454

DAN DRŽAVNOSTI Odana počast zaslužnima za današnju slobodu

Povodom današnjeg Dana državnosti, 30. svibnja, gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević, predsjednikom Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem, gradskim vijećnicima te predst pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
300

Čestitka županice Antonije Jozić povodom Dana državnosti

Poštovani žitelji Požeško-slavonske županije, na današnji dan 1990. godine povijesnim konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora stvorena je demokratska hrvatska država kakvu pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1062

SKUPŠTINA SPORTSKE ZAJEDNICE Mažoretkinje i bridž uskoro u sufinanciranju

Sportska zajednica Grada Pakraca jučer je u večernjim satima održala Redovnu skupštinu u prostorijama pakračke gradske sportske dvorane gdje je ustanovljena isplaćenost u potpunosti svih 107.000,00 pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1042

VISOKI GOST IZ EUROPARLAMENTA Karlo Ressler u posjetu Spahijskom podrumu

Karlo Ressler, hrvatski političar i zastupnik u Europskom parlamentu od 2019. godine te potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke u drugom mandatu, posjetio je danas Pakrac, s posebnim naglaskom pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
748

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 623. broj „Pakračkog lista“. LJETO NA VIDIKU Za koji dan klimatološki će početi ljeto, većini ljudi omiljeno godišnje doba u kojem će na zasluženi pročitaj..

Politika
Silvia Feltrin
578

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT 9. lipnja ponovo na izbore

Ni dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora građani Hrvatske će ponovo na izbore, ovaj put za Europski parlament. I Pakračani će tako 9. lipnja opet glasati na 22 biračka mjesta koja su ista kao i na pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
590

GDCK PAKRAC Na drugoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 118 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Zavoda za transfuzijsku medicinu, jučer je u prostoru Vatrogasnog doma u Lipiku provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
848

SVJETSKI DAN SPORTA Pakrac se isprsio s 12 sportova

Sportska zajednica Grada Pakraca ove godine je po prvi puta odlučila obilježiti Svjetski dan sporta te je 27. svibnja okupila građane u kompleksu sportskog centra preko puta Gradskog stadiona Pakrac pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
905

NOGOMET Kadeti Pakraca i Lipika viceprvaci, borba za vrh Donje Obriježi i Badljevine

Hajduk Pakrac je proteklog vikenda u 25. kolu 4. MŽNL SB-PŽ na gostovanju u Vidovcima savladao Dinamo 0:1 pogotkom Filipa Matijaševića koji je ovog mjeseca po drugi puta postao otac, a obitelj Matij pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
692

SVJETSKI DAN SPORTA Prezentacija lokalnih sportskih udruga

  Sportska zajednica Grada Pakraca će povodom Svjetskog dana sporta danas 27. svibnja oko 18 sati u kompleksu sportskog centra preko puta Gradskog stadiona Pakrac po prvi puta održati sportsku m pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
4231

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA GTA sukob u Lipiku

Nesvakidašnja situacija dogodila se proteklog vikenda u Lipiku na raskrižju ulica Ante Starčevića i Nikole Tesle, a koja pomalo podsjeća na manire iz popularne videoigre GTA (Grand Theft Auto). pročitaj..

Kultura
Pakrački list
1555

Spahijski podrum – građevina koja priča pakračku povijest

Spahijski podrum Pakrac- prva pol. 20. st. Piše: Željka Razumović-Odvorac, promotorica projekta „Svijet graševine“ Spahijski podrum impozantna je građevina i atrakcija u kojoj se može doživjeti po pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
388

ZBOG TIJELOVA Tržnica u srijedu

Zbog blagdana Tijelova, Tržnica Pakrac će umjesto četvrtka 30. svibnja raditi u srijedu 29. svibnja, javlja voditelj pakračke tržnice Alen Stipić. pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1790

SUTON PAMETI Riječi koje nedostaju, "Ljubav i zloba" do pobjede

Sinoć je na Omanovcu održan sedmi po redu najluđi pub-kviz u Hrvatskoj, pa i šire, prikladnog naziva „Suton pameti“. Zlatko Kubalek osmislio je ovaj frustrirajuće težak kviz kako bi nam dokazao da n pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1073

DJEČJI VRTIĆ "MASLAČAK" Završna svečanost vrtićkih maturanata

Završna svečanost i oproštajna priredba predškolaca pakračkog Dječjeg vrtića „Maslačak“ održana je sinoć u dvorani Hrvatskog doma, do posljednjeg mjesta ispunjenoj radosnim i ozarenim lici pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
646

STRELIČARSKI KLUB KUNA Zlato za Maroševića, srebro Petroviću

U Prokikama 19. svibnja održano je streličarsko natjecanje u disciplini 3D WA koje se boduje za Jadranski 3D pokal, a na zahtjevnoj stazi postavljenoj po ličkim šumama, livadama i škrapama nastupili pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
715

RASVJETA U „RUPI“ Igralište Srednje škole Pakrac dobilo vanjski prekidač za rasvjetu

Od 23. svibnja je financijskim sredstvima Grada Pakraca u suradnji sa Srednjom školom Pakrac na igralištu poznatijem pod nazivom „Rupa“ instaliran i službeno pušten u korištenje prekidač za paljenje pročitaj..

Prosvjeta
Domagoj Ajman
1721

NORIJADA Titulu prošlogodišnje najmaturantice Nike Čelec ove godine preuzela sestra Tara

Danas su učenici završnih razreda Srednje škole Pakrac obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja na igralištu pored škole, takozvanom norijadom, odnosno ludim danom. Ravnatelj Dario Čilić i pedago pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
2384

PAKRAC ZA KARLA KOLARA Humanitarni nogometni turnir na Hajdukovom stadionu

Foto: Privatni album Lokalni nogometni klubovi Pakraca i Lipika uključili su se u akciju prikupljanja financijskih sredstava kako bi pripomogli svom nastradalom sugrađaninu Karlu Kolaru koji je u P pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
328

POZIV NA JAVNU TRIBINU „Kako gospodariti otpadom?“

U sklopu provedbe projekta Provođenje izobrazbo-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u gradu Pakracu, Barbara Ramić, suradnica za regionalni, lokalni i ruralni razvoj ispred LRA PAK-RA po pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
673

MOTOCROSS Stefan Lenče pobijedio u Petrinji i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku PH

Stefan Lenče - Štef je proteklog vikenda u klasi MX65 pobijedio u utrci na stazi Zelena Dolina u Petrinji, a nastupe su upisali i Noa Krivdić (MX65) te Bruno Baranček u B-Open klasi. Štef je već na pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1731

FRANJO JOZIPOVIĆ, TRGOVAC U MIROVINI Iz siromaštva do dostojanstvenog života

Franjo sa suprugom Vesnom Pa gdje si imenjače, prvo je što sam čuo prije no što ću se rukovati s Franjom Jozipovićem, koji me dočekao ispred svoje rodne kuće u Donjoj Obriježi. Kao otac prijatelja pročitaj..

Udruge
Pakrački list
482

INVALIDI RADA PAKRAC-LIPIK Iz Daruvara s dvije medalje

U srijedu, 22. svibnja u Daruvaru je održana proslava 55 godina postojanja Udruge za parasport i rekreaciju Daruvar te 30 godina djelovanja Udruge osoba s invaliditetom Daruvar na kojoj je sudjelova pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1335

HAJDUKOVA ŠKOLA NOGOMETA Talenti poslani na Dinamov kamp i selekciju u Sisku

Sredinom svibnja u Sisku je održana nogometna selekcija U12 igrača u sklopu turnira Stara dama koji se nalazi u kalendaru natjecanja HNS-a, a među izabranicima Ante Bulata, nogometnog instruktora Po pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
672

KONCERT FILMSKE GLAZBE Poznate melodije u izvedbi mladih pakračkih glazbenika

Koncert filmske glazbe u režiji učenika Osnovne glazbene škole održan je sinoć u pakračkoj Gradskoj vijećnici. Kroz jedanaest točaka predstavili su nam se učenici svih uzrasta, od onih iz glazbenog pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1493

BRAVO ZA EUROPSKOG VICEPRVAKA KALVIJA Kad Niko rano rani, dvije medalje grabi

Kao što smo i najavili, 16. svibnja u slovačkom Breznu je započelo 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore U18 koje će danas biti i službeno zatvoreno, a naš sjajni kuglački reprezentativac Hrvatske pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 90