stef krusevo naslovna

Nakon pobjede u Petrinji, Stefan Lenče Štef je jurio po stazi u Kreševu, drugu utrku AA prvenstva, gdje je uz par nesretnih padova na kraju u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto. Na treninzima i kvalifikacijskoj utrci je deklasirao konkurenciju, a samu utrku otežala je kiša koja je stvorila podosta blatne uvjete, dojavili su iz Moto kluba Pakrac-Lipik.

IMG 20240529 WA0007

Prvu vožnju Štef je dominirao sve do posljednja dva kruga kada je izletio sa staze, a nakon što je još dva puta doživio pad, kroz cilj je prošao kao drugi. Nešto lošijim startom u drugoj utrci morao se probijati do vodećih, a u posljednjem krugu je to i uspio kada se našao tik iza čelnog vozača utrke te ga riskantno pokušao prestići što je dovelo do novog pada, no uspio je zadržati drugo mjesto do kraja utrke.

IMG 20240529 WA0006

Natjecanje se bodovalo za AA prvenstvo, OPH BiH, Balkanski kup i Europsko prvenstvo SE zone, samim time su na istom nastupili najbolji vozači jugoistočne Europe.

IMG 20240529 WA0008

Foto: MK Pakrac-Lipik

Štef je trenutno vodeći u Alpe Adria prvenstvu s 91 bodom, a 2. lipnja nastupa na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rakovom Potoku, dok će posljednju treću utrku AA prvenstva voziti 15. i 16. lipnja u Čačku u Srbiji.