suton pameti naslovna

Sinoć je na Omanovcu održan sedmi po redu najluđi pub-kviz u Hrvatskoj, pa i šire, prikladnog naziva „Suton pameti“. Zlatko Kubalek osmislio je ovaj frustrirajuće težak kviz kako bi nam dokazao da nemamo pojma o riječima pjesama za koje bismo se inače bili spremni zakleti kako ih možemo naizust izrecitirati. Trebalo bi ga priupitati zašto je od natjecatelja tražio upravo one najteže pamtljive stihove te vidjeti kako bi se on osjećao da ga se podvrgne sličnoj torturi, koja je možda usporediva samo s onom kad te partnerica pred svima pita kojeg ste se datuma prvi put poljubili ili koja joj je omiljena boja.

Međutim, to nije bilo sve. Domaćin Dean Nagy okruglih 20 ekipa koje su na kvizu sudjelovale tretirao je prilično loše. U samom startu objasnio je kako nikakvih nagrada neće biti te otprilike kako se nitko ničemu ne bi trebao nadati. Osim toga, zaprijetio je kako će članovi ekipa u slučaju kiše, koja je konstantno prijetila, sami morati unositi stolove i klupe unutra, kao da se radi o kakvim manualnim radnicima, a ne o intelektualcima koji su došli pokazati svoje glazbeno neznanje.

FOTOGALERIJA

Šalu na stranu, kviz je opet bio pun pogodak. Sve je prštalo od pozitivne energije, zafrkancije i dobre mjuze, dok se voditeljski parić bez kormilara u sastavu Dean Nagy i Mario Barać pobrinuo da atmosfera uvijek bude negdje pri vrhuncu. Pobjedu je bezobrazno i bez imalo grižnje savjesti odnio duo Ognjen Kafka i Jelena Ugrica koji su svoju ekipu nazvali Ljubav i zloba. Srećom, kako smo već utvrdili na početku, nagrada nije bilo, tako da im u biti ostaje samo neka moralna satisfakcija, koja je, kako već znamo, poprilično volatilna valuta.

suton pameti pobjednici