szgp skupstina naslovna

Sportska zajednica Grada Pakraca jučer je u večernjim satima održala Redovnu skupštinu u prostorijama pakračke gradske sportske dvorane gdje je ustanovljena isplaćenost u potpunosti svih 107.000,00 eura raspoređenih na 18 udruga uključenih u sustav sufinanciranja kojeg je financijskim sredstvima osigurao Grad Pakrac.

Budući da su se Zajednici priključile Mažoretkinje Grada Pakraca te Bridž klub Pakrac, a Biciklistički klub Titan ponovno radi punom parom, danas ista raspolaže s 21 sportskom udrugom.

Nakon što je predsjednik Mario Lopar podnio izvještaj rada u 2023. godini, tajnik Jasmin Ramić je ukazao na izmjene u Zakonu o sportu koje Zajednica primjenjuje i pri izmjeni Statuta, ali koje bitno ne mijenjaju dosadašnji način rada i ophođenje sportskim udrugama te je najavio i skorašnju transparentnost svih bitnih dokumenata i odluka koje će biti dostupne na službenoj stranici Zajednice.

Iz financijskog izvješća za 2023. godinu koje je prezentirao tajnik Jasmin Ramić saznali smo kako je uz poviše spomenutih 107.000,00 eura Zajednica većinu vlastitog prihoda u iznosu od 145.626,85 eura ostvarila kroz najam sportskih objekata kojima upravlja (sportska dvorana, kuglana, teniski tereni i električni bicikli) te donacije, dok je rashodovala 247.727,34 eura.

U planu rada za 2024. godinu uz dosadašnje aktivnosti instalirane su i organizacija obilježavanja Svjetskog dana sporta, a koje je nedavno i sprovedeno u Sportskom centru „na Jugu“. Zatim su planirani i malonogometni, padel, košarkaški 3x3 turniri te obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, isto kao i pregršt sportskih događaja i manifestacija svih lokalnih sportskih udruga uz suorganizaciju, pokroviteljstvo ili podršku Zajednice, dok je financijski plan za 2024. gotovo identičan prihodima iz 2023. godine te iznosi 254.000,00 eura.

DSC01128 Large

U raspravi je najaktivniji s upitima bio potpredsjednik Josip Šebić kojemu je tajnik Ramić razjasnio nejasnoće u vezi financijskog izvješća iz 2023. godine, a nakon što su se usuglasili, svoje aktivnosti, ambicije i upite iznijeli su predstavnici Bridž kluba Pakrac i Mažoretkinja Grada Pakraca. Između članova Zajednice i rukovoditelja iste usuglašeno je kako će se posebna pozornost posvetiti kategorizaciji upravo spomenutih posljednje pridošlih članica koje će uskoro ostvariti i punopravne osnove u raspodjeli „kolača“ sufinanciranja pakračkih sportskih udruga.

Marijan Širac, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo se pohvalno izrazio o radu Zajednice te zahvalio na brojnim turnirima i manifestacijama kojima svjetlaju obraz Pakraca, a prisjetio se i početaka prilikom osnivanja Sportske zajednice. „Od 2014. godine otkako se Zajednica osnovala pa sve do danas, uprava Grada Pakraca je izdvajala sve veći i veći iznos za sufinanciranje sportskih udruga te samim time pokazala koliko sport smatra značajnim za sve koji žive u Pakracu te se ponosimo velikim brojem postojećih sportskih udruga. Grad Pakrac misli na one najmlađe pa sve do najstarijih sugrađana i stoga i ove godine ulažemo u daljnje sportske projekte pa će tako ubrzo osvanuti i padel igralište nakon kojeg će uslijediti i dva teniska terena. Drago mi je da smo uspostavili odličnu suradnju te se nadam kako ćemo zajedno nastaviti širiti pakračku sportsku sliku“, poručio je Širac.

DSC01129 Large