niko medalje naslovna

Kao što smo i najavili, 16. svibnja u slovačkom Breznu je započelo 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore U18 koje će danas biti i službeno zatvoreno, a naš sjajni kuglački reprezentativac Hrvatske Niko Kalvi vratit će se kući sa srebrnom i brončanom medaljom oko vrata!

niko srebro

U konkurenciji 13 država Hrvatska je 18. svibnja najprije osvojila 3. mjesto u ekipnoj muškoj U18 kategoriji, a Niko se pokazao i kao dobar prognozer budući da su prvo mjesto osvojili Nijemci koje je označio kao favorite, dok su za 23 čunja bolji od Hrvata bili Slovaci.

Zatim je 20. svibnja uslijedilo natjecanje u muškom tandemu U18 u kojemu su Niko i Zvonko Salopek zajedničkim snagama prošli sve prepreke do finala sa slovenskim parom u kojemu im je nedostajalo par čunjeva ne bi li se okitili zlatom, no dovoljno smo svi ponosni na Niku i broncu koju će donijeti u Pakrac, a kamoli nakon što ju je nadogradio fantastičnom srebrnom medaljom koja mu je donijela i titulu viceprvaka Europe.

niko repka

Ponovno je izbornik juniorske hrvatske reprezentacije Zdenko Sušac opravdao povjerenje struke te poveo na prvenstvo sjajan kadar koji mu je vratio još boljim rezultatima, a Hrvatska se u ukupnom poretku nacija trenutno nalazi na 6. mjestu i dok je naš Niko okončao i slavi svoje sjajne nastupe, do kraja prvenstva preostalo je dočekati rasplet ženskog i muškog pojedinačnog te kombiniranog natjecanja nakon kojih ćemo saznati i sveukupan plasman naše U18 reprezentacije.

Sretan povratak kući i naklon do poda, bravo Niko!

niko hrvatska

Foto: Hrvatski kuglački savez