Virtualni arhiv Pakračkog lista

Lipanj 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 73 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Silvia Feltrin
1217

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 613. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Radost i tuga Već 11 godina u našem malom gradu odvija se jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Europe pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

GRAD PAKRAC Obvezno uklanjanje ambrozije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izdalo je Naredbu o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije, upozorava Tomislav Luksetić, pakrački komunalni redar. Prema nj pročitaj..

Sport
Pakrački List
1059

TENISKA LIGA PAKRAC Sutra završnica tromjesečnog nadmetanja

Na teniskim terenima u Pakracu sutra će biti odigran Finalni dan Proljetne teniske lige. U kategoriji Senior finale počinje u 17 sati, a za veliki pehar će se boriti Stjepan Šen-Či Marošević i Antun pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1648

AKTUALNI SAT  O šahtama, cestama i Hajduku

  Aktualni sat, kojim su vijećnici propitivali izvršnu vlast  na sjednici gradskog vijeća održanog prekjučer, otvorila je Tamara Vujanić (SDP) pitanjem o najavljenoj akciji za čišćenje pročitaj..

Prosvjeta
1015

OSNOVNA ŠKOLA PAKRAC Od rujna kreće 78 prvašića

Od 4. rujna u prvi razred pakračke osnovne škole krenut će 78 učenika, doznajemo od Sanje Delač, ravnateljice. U matičnoj školi upisano je 57 prvašića, dok će ih u Prekopakri krenuti deset. U Badlje pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1078

GRADSKO VIJEĆE Izvješća prihvaćena uz poneka pitanja

Jednoglasno prihvaćena izvješća o radu Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, Voda Lipik i Gradske knjižnice Pakrac, kao i usvajanje rebalansa ovogodišnjeg proračuna, glavne su stavke sinoćnje pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1528

LJETNI MALONOGOMETNI TURNIR PAKRAC 2023 Večeras program otvaraju mladi Hajdukovci u 19.30 sati

Mlade kategorije Hajduka otvorit će u 19.30 sati ovogodišnju glavnu sportsku manifestaciju u sklopu Pakračkog ljeta, utakmice će biti odigrane na igralištu Srednje škole Pakrac, lokaciji koja se pro pročitaj..

Prosvjeta
Domagoj Ajman
2053

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Svečana dodjela svjedodžbi

  Razrednici Srednje škole Pakrac danas su dodijelili svjedodžbe maturantima gimnazije, medicinskog i fizioterapeutskog smjera, građevinskih tehničara, rukovatelja samohodnim građevinskim stroje pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
856

BARANJA RURAL TRAIL Biljana Milić jedina odvezla 50 kilometara u ženskoj konkurenciji

Beli Manastir je 17. lipnja bio odredište biciklističke utrke u sklopu BRUT - Baranja rural traila, a naša Biljana Milić, predsjednica pakračkog „Titana“, jedina je od žena odvozila utrku od 50 kilo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1473

DANI ČEŠKE KULTURE U DARUVARU Mađarima Pakraca drugo mjesto

Na osmoj kulturno-zabavnoj i gastronomskoj manifestaciji Češke besede u Gornjem Daruvaru „Dani bramboraka - popečka od krumpira“, ekipa Društva Mađara Pakrac je osvojila drugo mjesto. Deset ekipa s pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
873

PRVI PAKRAC OPEN Srušen rekord kuglane, nastupili i reprezentativci

Dvije reprezentacije te 130 kuglačica i kuglača iz tri države i dvadesetak gradova nastupilo je od 22. svibnja do 24. lipnja na pakračkoj kuglani na prvom Pakrac Openu kojeg je organizirao Kuglački pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
6393

IN MEMORIAM Zoran - Zoka Milaković 1972. – 2023.

Piše: Duško Kliček Iznenada je u 51. godini, za vrijeme pohoda na Biokovo, preminuo Zoran - Zoka Milaković, naš sugrađanin, djelatnik Osnovne glazbene škole, predsjednik Planinarskog društva „Psunj pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1897

ODMARALIŠTE NA VIRU Unatoč višim cijenama, popunjeni svi kapaciteti

Odmaralište HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru otvara svoja vrata u utorak, 27. lipnja i do početka rujna trebalo bi ugostiti oko 600 osoba podijeljenih u devet grupa, rekla je ravnateljica ove ustanove Da pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1226

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA PAKRACA “Mažoretkinje Grada Pakraca” nove članice Zajednice

Grad Pakrac je u 2022. godini izdvojio Sportskoj zajednici za rad 18 sportskih udruga 99.601,59 eura iz gradskog proračuna. Realizirano je 96.637,86 eura kroz sufinanciranje udruga, a ostatak na akt pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1069

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA PAKRAC Kapela sv. Ivana Nepomuka

  Piše: Jelena Hihlik U svibnju, točnije 16. svibnja obilježava se spomendan sv. Ivana Nepomuka. Ovom svecu posvećena je jedna od najljepših kapelica u Pakracu čija je višegodišnja obnova unu pročitaj..

Udruge
Pakrački List
940

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE Odana počast žrtvama 2. svjetskog rata

  Na čelu s predsjednikom Draganom Marinom, članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik danas su položili vijence kod spomenika „Ranjenom borcu“ na Trgu bana Josipa Jelačića pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1070

PLESNI KLUB "DOLCE" Plesnom čarolijom završili sezonu

Plesni klub „Dolce“ sinoć je u kino dvorani Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman" svečano obilježio završetak 8. plesne sezone pod nazivom „Plesna čarolija“. Već tradicionalna završna priredba i ove je pročitaj..

Vijesti
943

ERASMUS DAN Uvijek ima izazova, a ne problema

Na prvom organiziranom „Erasmus danu“ u sklopu "Pakračkog ljeta", održanom u utorak, u prostorijama Gradske knjižnice Pakrac, predstavljeni su dosadašnji uspješno provedeni Erasmus+ projekti s pakra pročitaj..

Kultura
3823

NESVAKIDAŠNJI DAR ZA RASTANAK Razredniku poklonili jare

Na kraju školske godine običaj je da učenici svom razredniku u znak zahvale poklone uspomenu po kojoj će pamtiti tu generaciju, pa je tako danas, zadnjeg dana škole, 8.C  razred pakračke osnovn pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1112

"NE MOŠ OMANUT NA OMANOVCU" U subotu koncert Darka Rundeka

Jedno od poznatijih imena hrvatske glazbene scene, Darko Rundek, 24. lipnja će u sklopu Pakračkog ljeta obogatiti kulturni i ljetni događaj pod nazivom „Ne moš omanut na Omanovcu“ koncertom u neposr pročitaj..

PROMO ČLANAK
Silvia Feltrin
1213

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAŽELI - "ŽENA SPRETNA, STAROST SRETNA" Najavljen nastavak projekta na jesen

„Zaželi“ je kvalitetan, hvalevrijedan i humani projekt, značajan ne samo za zaposlenice, nego i za korisnike, rečeno je danas u vijećnici kurije Janković na završnoj konferenciji projekta „Žena spre pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1133

DJEČJI VRTIĆ „MASLAČAK“ Novoupisano 50 djece, slobodnih mjesta samo u D. Obriježi

U razdoblju od 2. do 17. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u pedagošku godinu 2023./2024.,  Dječji vrtić „Maslačak“ zaprimio je ukupno 79 zahtjeva, od čega će u redovni program biti up pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
961

LJETNI MALONOGOMETNI TURNIR Od 26. lipnja na igralištu Srednje škole

Prijave za 26. Malonogometni turnir u Pakracu započele su početkom lipnja, a kao i prošle godine, bit će odigran na asfaltnom malonogometnom igralištu Srednje škole Pakrac u večernjim terminima od 2 pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
814

PLESNI KLUB "DOLCE" "Plesna čarolija" 21. lipnja u Hrvatskom domu

Redovita godišnja priredba Plesnog kluba "Dolce" bit će održana u srijedu, 21. lipnja, u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ s početkom u 19 sati. Ovo je osma po redu završna produkcija, kojom obilj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
849

TRŽNICA PAKRAC Zbog praznika "četvrtak u srijedu"

Zbog praznika Dana antifašističke borbe Tržnica Pakrac će umjesto četvrtka 22. lipnja raditi u srijedu 21. lipnja, doznajemo od Alena Stipića, voditelja tržnice. pročitaj..

Vijesti
2450

PAKRAČKA ŽUPA Održano krizmeno slavlje

Danas je u pakračkoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održana krizmena misa koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević i pakrački župnik Jozo Zorić. Sakrament Svete potvrde primi pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1407

BRANKO LUJANAC, POLJOPRIVREDNIK IZ BADLJEVINE Ovogodišnja sjetva najskuplja do sada

Završena je proljetna sjetva, no pogled u nebo poljoprivrednicima zadaje nove muke jer su svibanj i početak lipnja bili izrazito kišni i pitanje je u kakvom će stanju ratarske kulture dočekati sjetv pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1059

CRKVA UBDM Sakralne večeri u Pakracu

U sklopu programa „Pakračkog ljeta“ te pod pokroviteljstvom pakračke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i Grada Pakraca u pakračkoj župnoj crkvi tri nedjelje za redom bit će održane večeri sakraln pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1123

POČELO „COOLTURNO LJETO“ Cirkuske vještine oduševile mališane

Program Pakračkog „Coolturnog ljeta“, u organizaciji gradske knjižnice i muzeja započeo je sinoć u dvorištu kurije Janković i na gradskoj šetnici okupivši mahom mlađe sugrađane na dva događaja. Rad pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1095

MOTOCROSS Lenče nakon pada i posljednjeg mjesta do pobjede

Stefan Lenče - Štef pobijedio je proteklog vikenda u utrkama Međunarodnog prvenstva Hrvatske u Rakovom Potoku. Vremenski uvjeti nisu bili povoljni kao i dosadašnjih tjedana, no ipak su uspješno odve pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 73