pakrac open naslovna

Dvije reprezentacije te 130 kuglačica i kuglača iz tri države i dvadesetak gradova nastupilo je od 22. svibnja do 24. lipnja na pakračkoj kuglani na prvom Pakrac Openu kojeg je organizirao Kuglački klub „Pakrac-Papuk“ pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca. Uz dobre rezultate posebno je značajan rezultat Jasmina Ramića, ujedno i tajnika Sportske zajednice, koji je u kvalifikacijama srušio rekord kuglane s odličnih 673 čunja.

pakrac open ramić rekord

Izvor fotografije: KK Pakrac-Papuk

Na turniru mladih nastupila je U-18 i U-14 reprezentacija Hrvatske, a u seniorskoj konkurenciji nastupili su reprezentativci Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U ženskoj konkurenciji između osam kuglačica, pobijedila je Valentina Gal, članica „Mlake“ iz Rijeke, druga je članica „Zagreba“ Anja Vicković, dok je treće mjesto zauzela Karla Jančić iz zagrebačke ekipe „Endi Tekstilac“. Trojac zaprešičkog kluba - Luka Bolanča, Branko Manev i Dario Duda, u finalnoj završnici između 16 natjecatelja tim redom su zauzeli prva mjesta u muškoj konkurenciji.

Josip Dumančić upisao je najviše nastupa tijekom kvalifikacija, točnije njih 19, te primio zahvalnicu kao osoba koja je najviše pripomogla prvom Pakrac Openu.

Od domaćih kuglača, u finale su se plasirali Jasmin Ramić, Zvonko Gnezda, Robert De Zan, Antonio Juranović i Domagoj Tušim, a najbolji rezultat od spomenutih ostvario je Jasmin Ramić srušivši 587 čunjeva.

„Ovo je bio zadnji ovosezonski kuglački turnir u Hrvatskoj. Obzirom da je dio kuglača uzeo odmor od treniranja, pribojavali smo se slabije posjećenosti, ali na kraju je sve prošlo iznad očekivanja. Posebno bih zahvalio našem reprezentativcu Alenu Kujundžiću koji je uz mlade pakračke i kuglače iz okolnih gradova, okupio i mladu reprezentaciju Hrvatske, a isto tako zahvaljujem Gradu Pakracu na bezuvjetnoj podršci“, izjavio je Ramić.

Pehare i novčane nagrade su dodijelili organizator turnira Jasmin Ramić i gradonačelnica Anamarija Blažević koja je u obraćanju okupljenima čestitala organizatorima na odlično odrađenom poslu, zahvalila svim natjecateljima što su turnir uveličali svojim sudjelovanjem te izrazila ponos što je turnir međunarodnog karaktera okupio i mlade kuglačice i kuglače.

pakrac-open-iljo
pakrac-open-valentina-gal
pakrac-open-ene
pakrac-open-luka-bolana
pakrac-open-mukarci
pakrac-open-ana
pakrac-open-joca
pakrac-open-jure
pakrac-open-publika-1
pakrac-open-publika-2