vir ormaralište

Odmaralište HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru otvara svoja vrata u utorak, 27. lipnja i do početka rujna trebalo bi ugostiti oko 600 osoba podijeljenih u devet grupa, rekla je ravnateljica ove ustanove Danijela Kiš i dodala da su svi kapaciteti odmarališta popunjeni. 

Cijene su oko 20 posto veće u odnosu na prošlu godinu i iznose 45 eura po noćenju za jednu odraslu osobu od 18 godina starosti na dalje, 35 eura je cijena za djecu od 7 do 18 godina, 20 eura za djecu od 3 do 7 godina, dok je za mlađe od 3 godine ljetovanje besplatno, s tim da svi korisnici ljetovanja moraju biti članovi Crvenog križa.

Ove godine u odmaralište na Vir dolaze: grupa iz Karlovca, Udruga invalida Grada Siska, udruge umirovljenika iz Novske, Zagreba, Pakraca, Lipika, Daruvara, Požege, zatim dječja grupa koju financiraju Socijalna vijeća gradova Pakraca i Lipika te grupa djece Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zagreba.

Ovogodišnje ulaganje u odmaralište obuhvaćalo je nabavu novih kreveta, madraca i jastuka, dok za iduću sezonu planiraju kupiti ormare, poručuje ravnateljica i navodi da će ove godine o odmaralištu brinuti zaposlenici GDCK Pakrac te volonteri.