Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 46 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Darko Baronica
223

ČITATELJI UPOZORAVAJU: Dotrajale sprave na dječjem igralištu Matkovac

Čitateljica nam je poslala fotografiju dječjeg igrališta pored jezera Pakurnovac na Matkovcu na kojoj se vidi da je ljuljačka neupotrebljiva jer je noseća greda pukla. Potražili smo objašnjenje u gr pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
133

U NEDJELJU LOKALNI IZBORI: Na 22 biračka mjesta pozvano 7000 birača

Na 22 uobičajena biračka mjesta u nedjelju od 7 do 19 sati za lokalnu i regionalnu vlast moći će glasovati 6967 pakračkih birača. Na biračkim mjestima glasače će čekati četiri glasačka listića i pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
722

TISKOVNA KONFERENCIJA SDP: Neizlazak zadržava ovakvo stanje

Najveći problem s kojim se susreće Pakrac, kao i većina slavonskih gradova, jest iseljavanje. Sve to ukazuje da Pakrac mora biti grad po mjeri ljudi kojima omogućuje da rade i dostojanstveno žive od pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
747

CIJEPLJENJE: Sutra moguće i bez prethodnih prijava

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja županije sutra u lipičkoj sportskoj dvorani otvaraju novi punkt za masovno cijepljenje. Osigurano je više od 700 doza cjepiva Astra Zeneca pa će od 9 pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
337

ŠKOLA PLIVANJA: Grad sufinancira desetero djece

Pakračka Gradska uprava objavila je javni poziv za prijave kandidata za školu plivanja koja će biti organizirana na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku tijekom ljetne sezone, a provoditi će ju sport pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
695

[PROMO] ANTONIJA JOZIĆ: Pakrac mi je grad uzor

Antonija Jozić, HDZ-ova kandidatkinja za županicu Požeško-slavonske županije nedavno je bila u Pakracu. Tog dana Pakrac je posjetila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tr pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
905

KORANAVIRUS: Danas u dvorani cjepivo za 700 građana

Nakon 22. travnja kada je cjepivom Pfizer u pakračkoj sportskoj dvorani procijepljeno 200 stanovnika ovog kraja, danas je Hrvatski zavod za javno zdravstvo županije organizirao i drugo takvo cijeplj pročitaj..

Politika
Darko Baronica
1023

TISKOVNA HDZ-A PAKRAC: Svaki glas znači potporu i snagu za naredne četiri godine

Na prošlotjednoj tiskovnoj smo predstavili naše kandidate: Miroslava Ivančića, predsjednika županijske braniteljske organizacije HDZ-a, dr. Kristinu Milek, predsjednicu naše Zajednice žena Katarina pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
381

FOTO VIJEST: Asfaltiran odvojak u Aleji kestenova

Krajem prošlog tjedna asfaltirana je u Aleji kestenova paralelna prometnica državnoj cesti D5 koja ide od ulaza u objekt Voda Lipik pa se spaja s izlazom na D5 malo prije benzinske postaje INE. U du pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
611

OBAVIJEST ŠUMARIJE: Sječa u Kalvariji

Iz Hrvatskih šuma, šumarije Pakrac zamoljeni smo da radi sigurnosti stanovništva objavimo da u danima što dolaze planiraju naredna dva tri tjedna obavljati radove sječe sušaca i izvaljenih stabala u pročitaj..

PROMO ČLANAK
Silvia Feltrin
497

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "MASLAČAK ISPUNJAVA ŽELJE" Korist za djecu, zaposlenike i širu zajednicu

„Ovim projektom osiguran je smjenski rad dječjeg vrtića kojeg je koristilo 20-ero djece, a u tu svrhu uspostavljena je nova odgojna skupina opremljena igračkama i potrebnom opremom, zaposlena su dva pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2566

[FOTO VIJEST] Proradile terase na šetnici

Od jučer radi prva terasa na novoj pakračkoj šetnici u Ulici hrvatskih velikana. Ispred ugostiteljskog objekta „Maniva“ vlasnik Dražen Ivanović Kale je postavio tri velika samostojeća suncobrana isp pročitaj..

Sport
Darko Baronica
238

HAJDUK - MLAĐE KATEGORIJE: Četiri selekcije u borbi za titule

Tri od pet mlađih kategorija Hajduka su u zadnjoj trećini natjecanja vodeći sastavi svojih liga, a za prvo mjesto se još bore i stariji pioniri. Sinoć su juniori (U18) u Vetovu, trenera Darija Škar pročitaj..

Politika
Darko Baronica
649

TISKOVNA KONFERENCIJA SDSS: Milorad Pupovac podržao i nahvalio kandidate

„Jako sam zadovoljan napretkom koji vidim u Pakracu, u njegovoj gradskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi. Često sam ovdje, a zadnjih godinu dana vidi se doista značajan napredak i to me radu pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
575

GRADSKA UPRAVA: Nova socijalna usluga

Odlukom gradonačelnice Anamarije Blažević od 4. svibnja Grad Pakrac ima novu socijalnu uslugu koja se odnosi na sufinanciranje redovnog mjesečnog programa vrtića za djecu smještenu u udomiteljskim o pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
195

SUTRA U HRVATSKOM DOMU Interaktivna predstava za djecu

Predstavom „Tata slikovnica“ Malog teatra iz Zagreba koja će biti izvedena sutra, 11. svibnja s početkom u 18 sati, nastavlja se kazališni program za najmlađe Kulturno-prosvjetnog društva Sloga u Hr pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1029

AGLOMERACIJA: Sve manje razumijevanja i strpljenja građana

Tijekom travnja izvođači radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji ugradili su novih 3546 metara kanalizacijskih cjevovoda, čime su od početka radova (lanjski lipanj) ukupno ugradili više od 26 kilom pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
292

NOGOMETNI VIKEND: 2. ŽNL - Slavonija konačno slavila, Badljevčani stradali

Hajduk i domaći Jakšić podijelili su bodove u susretu 21. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požege. Obje ekipe postigle su po gol, a strijelac za Pakračane bio je Stjepan Petrović koji je sr pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1711

OBILAZNICA PAKRACA I LIPIKA (BC D5): Oživljena najveća izborna bajka ovog kraja

Krajem godine mogli bi početi radovi na izgradnji cestovne obilaznice oko Pakraca i Lipika što bi trebala biti najveća pojedinačna investicija na ovom području nakon rata vrijedna bezmalo 200 miliju pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
837

MARIJAN PIEROBON, DIREKTOR VODA LIPIK: Vodovodni i kanalizacijski sustav više ne smijemo zapustiti

  Zbog intenziteta radova, aglomeracija je stalna tema službenih i neslužbenih rasprava.Što o svemu tome misli i kako ocjenjuje dosadašnji tijek, kada smo približno na polovini predviđenih radov pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
277

VATROGASNE VJEŽBE: I vatrogasci pod epidemiološkim mjerama

  Provjera sposobnosti tehnike i ljudstva uobičajena je vatrogasna svibanjska aktivnost koja svake godine na jednom mjestu okuplja 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Pakra pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
820

KORONAVIRUS: Idući tjedan cijepljenje za sve zainteresirane

Idućeg tjedna mogućnost cijepljenja protiv koronavirusa na području Pakraca i Lipika imat će svi zainteresirani građani, kaže Mato Matijević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Županije. pročitaj..

Politika
Darko Baronica
766

TISKOVNA KONFERENCIJA HDZ-A: Rezultati nam daju pravo i obvezu

Bila mi je čast biti dio ekipe koja je u prethodne četiri godine radila na razvoju Grada. U tom razdoblju smo obnovili stambene zgrade, uredili središnji trg i pješačku zonu, pokrenuli novu industri pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
465

POVRAT POREZA: Iz gradskog proračuna 2 milijuna kuna povrata

Porezna uprava objavila je da u ponedjeljak 10. svibnja počinju prve isplate povrata poreza na dohodak kojeg su porezni obveznici preplatili u prošloj godini. Prema preliminarnom obračunu koji je pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
373

MINISTARSTVO DIJELI NOVCE: Poljoprivrednicima do 60.000 kuna nepovratnih sredstava

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
223

DEMOKRACIJA KOŠTA: Iz proračuna jednako novca za izbore i projekte u kulturi

Troškove lokalnih izbora snose proračuni jedinica lokalnih/regionalnih samouprava. U Proračunu Grada Pakraca za 2021. godinu za provođenje lokalnih izbora je predviđeno 260.000 kuna. Nadležne gradske ... pročitaj..

Politika
Silvia Feltrin
662

ŽUPANIJSKA IZBORNA KOALICIJA: Treba se okrenuti novim bitkama

  U sklopu promidžbenih aktivnosti za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 16. svibnja, članovi koalicije Mosta, Domovinskog pokreta i nezavisnih naše županije, položili su danas vije pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1923

PAKRAČKI "LINTEO" ZANIMLJIV SVJETSKOM VELIKANU: Na korak do vrijednog ugovora!

Zanimljiva priča zavrtjela se oko pakračke  tvrtke Linteo, koja kao sestrinska tvrtka zagrebačkog „Umbra designa“ od listopada 2018. godine posluje u pakračkoj poduzetničkoj zoni i bavi se proizv... pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
301

NOVA KNJIGA DUŠKA KLIČEKA: Zapisana povijest „Poljoprivrede“ Lipik

„82 godine u tvornici na otvorenom“ naziv je nove knjige autora Duška Kličeka koja je jučer promovirana u restoranu „Poljoprivrede“ d.d. Lipik pored lipičke ergele. Na 136 stranica bogato ilustri pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
177

[PROMO] PROJEKT „ZAJEDNO U DRUGU MLADOST“: Besplatne informatičke radionice

U sklopu projekta „Zajedno u drugu mladost“ kojeg provode HCK Gradsko društvo CK Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac-Lipik, za sve umirovljenike kojima je potrebno osnovno informatičko znanje, bit pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 46
OGLAS B1