banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 87 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
PROMO ČLANAK
Pakrački List
1321

[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“ Uspostavljen Lokalni tim za podršku

Udruga slijepih Pakrac - Lipik u okviru projekta "Nismo sami" odobrenog u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I„ financiranog bespovratnim sredstvima Europske Unije i E pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2522

NIKOLA IVANOVIĆ, BIVŠI DOGRADONAČELNIK I NOVI DOŽUPAN: Prevladali smo prijašnje nesuglasice u srpskoj zajednici

Nedavni lokalni izbori rezultirali su time da će dosadašnji zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca Nikola Ivanović u narednom četverogodišnjem mandatu na mjestu dožupana zamijeniti Miroslava Grozdani pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1144

ŽUPANIJSKI NOGOMET Croatia tukla Zagrađe, Buk očekivano prejak za Dobrovac

Golovima dvostrukog strijelca Špelića te Lenćea Croatia iz Donje Obriježi na svom je terenu pobijedila Graničar iz Zagrađa s 3:1. Do odmora su Obriježani tri puta tresli mrežu i stekli nedostižnu za pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1286

MULTIPAK: Odgođen za rujan

Najveća regionalna multimedijalna izložba Multipak, koja se od 2012. godine tradicionalno održavala posljednjeg tjedna svibnja, radi epidemioloških mjera ove godine je predviđena za 17. i 18. r pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1352

NOVA POBJEDA HAJDUKA S pola gasa do novih bodova

Uvjerljivom i lakom pobjedom od 4:0 protiv Dinama iz Vidovaca u 24. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je nastavio proljetni niz nepobjedivosti na domaćem terenu te upisao nove bodove pred lokalni derbi u pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1706

IZBORNA SKUPŠTINA DVD PAKRAC Turkovići ostaju na čelu pakračkih vatrogasaca 

I u naredne četiri godine predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac bit će Ilija Turković st. dok će zapovjednik biti Ilija Turković ml. – odluka je to s jučerašnje izborne skupštine DVD-a pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1537

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Odana počast polaganjem vijenaca

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava 30. svibnja, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca Miroslav Ivančić, novoizabrani gradski vijećnici te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata o pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1477

DANAS U PRODAJI: Novi broj Pakračkog lista

Na našim prodajnim mjestima u poslijepodnevnim satima u Pakracu i Lipiku moći ćete kupiti novi, 588. broj Pakračkog lista. U novom broju Lista možete pročitati:  Onih drugih nema dovoljno I pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1757

CIJEPLJENJE: Jučer cijepljeno 350 osoba

U pakračkoj sportskoj dvorani jučer je procijepljeno protiv koronavirusa više od 350 osoba. Nešto više od njih 200 je cjepivom Pfizer cijepljeno drugi put, a oko 150 građana Astra Zenecom prvi put. pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1319

JAVNI RADOVI: Zaposleno 10 osoba

Od 10. svibnja, temeljem Mjera aktivne politike zapošljavanja Vlade RH „Javni rad“ koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Pakrac zaposlio je 10 osoba na programu „Stazama lipicanca i kun pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1452

PONOVO UPOZORENJE IZ ŠUMARIJE: U Kalvariji se izvode radovi

Iz Hrvatskih šuma, šumarije Pakrac zamoljeni smo da radi sigurnosti stanovništva ponovo objavimo da su u tijeku radovi sječe sušaca i izvaljenih stabala u šumi Kalvarija, istočno iznad Pakraca koji pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1390

HCK PAKRAC: Darivanje krvi ponovo u Pakracu, posebne upute cijepljenima

U ponedjeljak 31. svibnja, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Pakrac od 8 do 15 sati (s pauzom od 11,30 do 12 sati) bit će organizirana druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krv pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1329

PROJEKT „ZAJEDNO U DRUGU MLADOST“: Predavanje o prostati

Nastavlja se ciklus stručnih predavanja u sklopu projekta "Zajedno u drugu mladost" kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac s partnerom Maticom umirovljenika Pakrac – Lipik. Predavanje na pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3016

OSNOVNA ŠKOLA: Osnovali pop-rock bend

Od nedavno, pakračka osnovna škola bogatija je za novu izvannastavnu aktivnost – školski bend! Kako nas je izvijestila ravnateljica Sanja Delač, škola je dobila financijsku potporu u iznosu od 10.00 pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1779

CIJEPLJENJE: U četvrtak u dvorani cijepljenje i docjepljivanje

U četvrtak (27. svibnja) u pakračkoj sportskoj dvorani mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma Zdravlja županije nastavit će s cijepljenjem. Od 9 do 12 sati Pfizerom će se drugi pu pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1368

SUTRA U HRVATSKOM DOMU Predstava o vilama i vješticama

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ kazališta Prijatelj bit će izvedena u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" sutra, 26. svibnja u 18 sati, u sklopu programa Zrno po Zrno KPD-a Sloga, sufinanci pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1731

MLADE KATEGORIJE HAJDUKA: Osigurane tri titule, četvrta neizvjesna

Jednu ili dvije utakmice do kraja natjecanja mlađih kategorija Hajduka tri selekcije su osigurale naslov, a jedna se još bori za njega. Prvo mjesto u županijskoj lige za ovu sezonu osigurala je s pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1015

LRA PCP: Radionica o čitanju financijskog izvještaja

„Čitanje financijskog izvještaja“ naziv je radionice koju 26. svibnja organizira Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. u sklopu provedbe projekta „PCP Podupire poduzetnike“, pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
2458

MATIJA VUIĆ ZAIGRAO ZA SLAVEN U 1. HNL Prve prvoligaške minute posvećujem ocu Slavku!

Posljednje minute posljednjeg kola 1. Hrvatske nogometne lige zauvijek će pamtiti Matija Vuić, nogometaš prvoligaša Slaven Belupa. U igru je ušao u 90. minuti susreta u minimalnoj pobjedi Slavena Be pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1569

NOGOMETNI VIKEND Hajduk izgubio kod prvaka, novi potop Badljevčana

U okviru utakmica 23. kola MŽNL Brod/Požega Hajduk je na gostovanju u Gornjoj Vrbi izgubio 6:0 od lidera prvenstva Omladinca. Susret bez prevelikih rezultatskih ambicija Hajduk je odigrao u ponešto pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
3101

ZAVIČAJNA ZAJEDNICA ŠPANOVČANA: Duhove obilježili misom i skupštinom

  Svetom misom na prostoru ispred vatrogasnog doma i izbornom skupštinom, jučer je Zavičajna zajednica Španovčana u Španovici obilježili blagdan Duhova koji je do 1942. godine slovio kao blagdan pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1817

NATJECANJA UČENIKA Uspješni i  pakrački osnovnoškolci

Zapažen uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj, za većinu učenika zahtjevnoj i stresnoj školskoj godini, ostvarili su i pakrački osnovnoškolci. Kako nas je izvijestila ravnateljica Osn pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1362

ZDRUŽENA VJEŽBA U PREKOPAKRI Vatrogasci spremni i za zahtjevnije intervencije

U petak 21. svibnja je ispred prostorija DVD-Prekopakra održana demonstracijska vatrogasna vježba s ciljem očuvanja operativne spremnosti lokalnih vatrogasaca. Vježbu su zajednički odradili vatrogas pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2108

KPD "SLOGA": Talijanski tjedan u Pakracu

  Kulturno-prosvjetno društvo "Sloga" nastavlja, prije nekoliko godina pokrenut, program upoznavanja i međusobnog približavanja s europskim državama, kulturom i nasljeđem pa će tako ove godine u pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1905

CIJEPLJENJE: U četvrtak ponovo punkt u dvorani

Idućeg četvrtka (27. svibnja) pakračka sportska dvorana bit će ponovo punkt masovnog cijepljenja protiv koronavirusa. Na drugu dozu cijepljenja Pfizerom će biti pozvano 214 građana koji su se na ist pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1631

„JABUKA U OKU UMJETNIKA“ Izložbom završen program Gea oprosti 2021

U Muzeju grada Pakraca sinoć je otvorena likovna izložba „Jabuka u oku umjetnika“ na kojoj su predstavljeni radovi nastali na likovnoj koloniji organiziranoj u listopadu prošle godine povodom Dana j pročitaj..

Magazin
Dinko Kliček
4579

VRATILA IZGUBLJENI NOVČANIK Dragica: Razumijem muku, najmanje brinete zbog novca

Našu redakciju jučer je posjetila Ljubica Brkašić, umirovljenica iz Pakraca kako bi nam prepričala događaj iz proteklog tjedna kad je prilikom posjeta tržnici izgubila novčanik s novcem i dokumentim pročitaj..

Udruge
Silvia Feltrin
1564

UDRUGA ANTIFAŠISTA PAKRAC-LIPIK Odlučno protiv revizije povijesti

„Godinama ponavljamo da ne smijemo dozvoliti reviziju povijesti, da moramo raditi na smanjenju antagonizma u cjelokupnom hrvatskom društvu prema NOB-u, antifašističkim udrugama i odnosu prema spomen pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1091

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Smanjenje nezaposlenosti se nastavlja

Na pakračkom Zavodu za zapošljavanje posljednjeg dana travnja bilo je 445 nezaposlenih osoba što je za 22 osobe manje nego mjesec ranije, odnosno već četvrti mjesec za redom nastavlja se trend smanj pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
1659

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Nastupi učenika na državnim natjecanjima

Izazovna školska godina 2020./2021., koja se u Srednjoj školi Pakrac odvijala djelomično uživo, a djelom online nije zaustavila srednjoškolce da sudjeluju na natjecanjima i pokažu koliko znanje imaj pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 87
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić