banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

vile i vještice

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ kazališta Prijatelj bit će izvedena u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" sutra, 26. svibnja u 18 sati, u sklopu programa Zrno po Zrno KPD-a Sloga, sufinanciranom od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Ova predstava šaljivo je uprizorenje hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki. Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, saznat ćemo da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima…

Ideje za dramatizaciju predstave preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi, a namijenjena je djeci dobi od pet do 12 godina. Dramatizaciju i režiju potpisuje Hrvoje Zalar koji ujedno i glumi uz Anju Đurinović Rakočević i Vini Jurčić.

Mjesta u dvorani su ograničena, a ulaznica se može kupiti po cijeni od 20 kuna.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić