prostata predavanje

Nastavlja se ciklus stručnih predavanja u sklopu projekta "Zajedno u drugu mladost" kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac s partnerom Maticom umirovljenika Pakrac – Lipik. Predavanje na temu „Prostata“, u petak 28. svibnja u 19 sati, u prostoru Matice umirovljenika (Augusta Cesarca 7) održati će doktor medicine Sven Nikles, urolog u Vinogradskoj bolnici. Predviđeno trajanje predavanja je dva školska sata.

Prostata je mala žlijezda koja, ako se zanemari, muškarcima stvara velike probleme koji mogu završiti rakom. Bolest prostate je jedan od najčešćih zdravstvenih problema s kojim se suočavaju muškarci te spada u najčešća oboljenja muškaraca srednje i starije životne dobi. Rizik za oboljenjem se povećava sa starenjem i zato je potrebno pravodobno otići na liječničke preglede i na vrijeme početi s terapijom ako je potrebna. Iako je bolest učestala, većina muškaraca nedovoljno zna o zdravlju i poremećajima prostate. Strah i nelagoda od odlaska liječniku kada se primijete simptomi često dovode do toga da se bolest razvija.

Projekt „Zajedno u drugu mladost“ je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac, kandidiran je na natječaj Europskog socijalnog fonda: „Pridruži se – aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 te je za njegovo provođenje odobreno bespovratnih 1,556 milijuna kuna.