P2188196

Uvjerljivom i lakom pobjedom od 4:0 protiv Dinama iz Vidovaca u 24. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je nastavio proljetni niz nepobjedivosti na domaćem terenu te upisao nove bodove pred lokalni derbi u Lipiku iduće subote u 18 sati.
Do pobjede je Hajduk došao s pola gasa djelomično i zbog toga što su gosti na ovu utakmicu došli bez nekolicine prvotimaca. Vodeći pogodak postignut je već u 3. minuti kad je jučer odlični Kovačić dočekao jedan odbijanac i neometan ga pospremio u mrežu.

P2188200

Totalna dominacija protiv bezopasnih gostiju do poluvremena je potvrđena s nova tri pogotka, a najdojmljiviji je bio onaj drugi, kad se standardno raspoloženi Grafina na desnoj strani šesnaesterca našalio s trojicom obrambenih igrača Dinama pa pronašao usamljenog Zandonu na drugoj stativi za neizbježnu egzekuciju. Potonji je par minuta kasnije zabio još jedan pogodak, a konačnih 4:0 postavio je Petrović u 35. minuti utakmice.
Zadovoljan rezultatom Hajduk je u drugom dijelu igre usporio ritam, a trener Kužilek priliku je pružio mlađim igračima iz pričuve pa su tako značajnu minutažu odigrali Babojelić, S. Dietzman, Benković, Čakarić i Širac pokazavši pritom da se zasluženo nalaze u kadru prve momčad. Vrijedi zabilježiti i podatak da je nakon izlaska kapetana Kovačića po prvi puta kapetansku traku Hajduka ponio dvadesetgodišnji Nikša Grubišić.

P2188308

P2188306

Pobjeda protiv Vidovčana je peti domaći trijumf Hajduka ovog proljeća iz isto toliko utakmica. S druge strane, statistički gledano, znatno su slabiji gost, jer su vani priskrbili samo 4 od mogućih 18 bodova. Prilika za popravak gostujućih brojki pruža se sljedećeg vikenda u susjedskom derbiju kad Hajduk ide na noge Lipiku koji je jučer slavio u Kuzmici sa 6:1. Pomalo nestvarno zvuči činjenica da je svih šest lipičkih golova postigao Josip Jozipović! Uvjerljive predstave Hajduka i mladog Jozipovića, kao i stanje na prvenstvenoj tablici samo dva kola prije kraja prvenstva (Lipik 38, bodova, Hajduk 36!) najbolja su pozivnica navijačima da pohode iduće subote Lipik i uz sva pripadajuća ograničenja svojim prisustvom uveličaju dvoboj sportskih rivala, susjeda i prijatelja.
"Ušli smo maksimalno koncentrirano u utakmicu i od prve do zadnje minute kontrolirali rezultat. Dečki su odigrali fantastičnu utakmicu i mogu biti presretan na sve sto smo pokazali i odigrali, bravo dečki! Napravili smo sto smo si zacrtali i sada se okrećemo radu, treninzima i pripremi za derbi koji nas očekuje sljedeće kolo", komentar je trenera Tomislava Kužileka.
Sastav: Šepović, Komljenović (od 60’ Čakarić), Kligl, Dupor, Grubišić, Petrović (od 70’ Širac), Joščak, F. Dietzman, Grafina (od 55’ Benković), Zandona (od 70’ S. Dietzman), Kovačić (od 60’ Babojelić).