Nogometni vikend

U okviru utakmica 23. kola MŽNL Brod/Požega Hajduk je na gostovanju u Gornjoj Vrbi izgubio 6:0 od lidera prvenstva Omladinca. Susret bez prevelikih rezultatskih ambicija Hajduk je odigrao u ponešto izmjenjenom sastavu jer je trener Kužilek više minuta dao mlađim igračima poput Nikića, Benkovića, Širca, Čakarića, Čuljka i Babojelića. Nakon 23. kola Hajduk je na ljestvici 8. sa 33 boda, a priliku zu podebljati bodovni saldo imat će sljedećeg vikenda kad u Pakracu (subota, 18 sati) gostuje Dinamo iz Vidovaca.

– Čestitke domaćinu na apsolutno zasluženoj pobjedi koji su u svim segmentima igre bili bolji. Ovim putem im čestitamo i na zasluženo osvojenom naslovu prvaka MŽNL Brod-Požega. Mi se okrećemo sljedećem kolu i očekujemo nastavak pozitivnog niza na domaćem terenu – komentirao je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

Sastav: Putak, Nikić, Kligl, Komljenović, Grubišić, Petrović, Grafina (od 78’ Širac), Benković (od 53’ Čakarić), Čuljak, Zandona, Kovačić (od 53’ Babojelić).

Lipik 1925 je remizirao 1:1 kod kuće s Požegom, a gol vrijedan boda postigao je Jozipović. Na tablici su 6. s 35 osvojenih bodova.

Niti u 1. ŽNL naši predstavnici nisu bili bolje sreće. Dobrovčani su na gostovanju u Rajsavcu poraženi od domaćeg Dinama s 3:1 (Šulc), a Obriježani su izgubili 4:1 (Špelić) u Pavlovcima. Tri kola prije kraja oba kluba se nalaze pri dnu prvenstvene ljestvice, Dobrovac je 11. a Obriježani odmah iza njih.

U 2. ŽNL je završena sezona, novi prvak je Slaven iz Gradca, dok naši klubovi Slavonija iz Prekopakre i Dinamo iz Badljevine zauzimaju šesto odnosno posljednje osmo mjesto na tablici. Izuzetno lošu sezonu na najslabijoj županijskoj razini natjecanja potvrdio je Dinamo katastrofalnim porazom kod prvaka Slavena od 17:2. Činjenica da se radilo o susretu prvog i zadnjeg kao i nekompletnosti Badljevčana zbog ispada u prošlom kolu, nikako ne opravdava ovaj rezultatski potop nogometaša Dinama. Slavonija je sezonu zaključila porazom 2:6 na domaćem terenu od četvrtoplasirane Lipe.