Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 67 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Silvia Feltrin
1615

MINISTAR ALADROVIĆ U PAKRACU: Upoznat s gradskim projektima i investicijama

„S obzirom da u Pakracu postoji politički kontinuitet i gradonačelnica Blažević je i više nego dokazala što može učiniti, siguran sam da će i u sljedećem mandatu, uz sve investicije koje Grad planir pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1771

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Na uobičajenim prodajnim mjestima u poslijepodnevnim satima  u Pakracu i Lipiku moći ćete kupiti novi, 587. broj Pakračkog lista. U novom broju Lista možete pročitati: Koliko nas ima? Da nije pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1444

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO Prihvaćene liste kandidata

Sinoć u ponoć je završio rok za podnošenje kandidatura i kandidacijskih lista za lokalne izbore za koji će biti održani 16. svibnja. Gradsko izborno povjerenstvo na čelu s predsjednicom Ivonom Sandrin... pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1219

KORONAVIRUS U TRAVNJU: Više cijepljenih, ali i više oboljelih

  Unatoč znatno povećanom broju cijepljenih u zadnjih osam dana, stanje po pitanju aktivnih oboljenja od Covida na Požeško-slavonskoj županiji se ne smiruje. Prema podacima županijskog Stožera C pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1161

OBLJETNICA „BLJESKA“: Obilježavanje ponovo bez javnih okupljanja  

I ovogodišnje obilježavanje Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, 26. po redu, proteći će kao i lanjsko, zbog epidemioloških mjera bez javnih okupljanja. U subotu 1. svibnja s početkom u 11 sati u pak pročitaj..

Politika
Darko Baronica
2139

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO: Kandidirane tri liste i dvije kandidatkinje

Posljednjeg dana roka za predaju kandidatura (danas u ponoć) listu za Gradsko vijeće Pakrac Gradskom izbornom povjerenstvu predala je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). Predsjednik strank pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1466

PROMOCIJA KNJIGE „PROMATRAČI U ZRCALU“ Volite i poštujte sebe

„Ja pišem iskreno, iz duše i ono što pišem nije fikcija, već su to stvarni događaji koje sam sama proživjela, a djelić onog što sam iz toga naučila želim podijeliti s vama“, rekla je sinoć na predst pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1341

GRAD PAKRAC: Podijeljena sredstva gradskim kulturnim ustanovama

Ravnateljice triju pakračkih ustanova, muzeja, glazbene škole i knjižnice, koje su na Javnom pozivu za sufinanciranje projekata udruga u kulturi u 2021. godini ostvarile pravo na korištenje sredstav pročitaj..

Politika
Darko Baronica
3864

LISTE KANDIDATA PREDAO PAKRAČKI SDP:  Primaran cilj zaustaviti trend iseljavanja mladih

Pakrački SDP je danas predao svoju listu kandidata za Gradsko vijeće Pakrac za svibanjske lokalne izbore, a nositelj i prvopostavljeni Zoran Krejči te druga na listi Tamara Vujanić su na tiskovnoj k pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1214

[PROMO] PROJEKT „ZAJEDNO U DRUGU MLADOST“: Predavanje o reumatskim bolestima

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ organiziraju u č pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1223

[PROMO] PROJEKT „REVITALIZACIJA DRUŠTVENOG CENTRA PAKRAC“ Edukacija „Zdravstvene radionice“

NK Hajduk Pakrac u sklopu provedbe projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, o kojem smo već putem medija upoznali građane Pakraca i okolnih gradova, obavještava zainteresirane, a posebno pročitaj..

Politika
Darko Baronica
2819

HDZ PREDSTAVIO SVOJU LISTU: Kombinacija iskustva i mladosti

Tek petero od 10 vijećnika HDZ-a u prošlom mandatu nalazit će se na listi kandidata ove stranke za Gradsko vijeće Pakrac na svibanjskim izborima. Proizlazi to iz predstavljanja liste ove stranke što pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1777

MOTO KARAVANA SJEĆANJA 30. krunica položena pored novog spomen obilježja

Moto karavana 30 krunica za 30 godina, što se u organizaciji veterana 7. gardijske brigade Puma i MK 4. Gardijska iz Splita, ove godine vozi od 20. do 28. travnja, nakratko je zastala u Pakracu. S c pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1773

LOKALNI IZBORI: Na listićima sve manje kandidata, na biralištima sve manje birača

Za večeras, pakrački HDZ je najavio predstavljanje svoje liste kandidata za Gradsko vijeće Pakrac te sadašnju gradonačelnicu Anamariju Blažević kao kandidatkinju i za novi mandat što je promovirala pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1255

NOGOMETNI VIKEND Pet gostujućih poraza naših klubova

Svi naši predstavnici od Međužupanijske do najniže 2. Županijske nogometne lige upisali su gostujuće poraze u prvenstvenim utakmicama. Usprkos porazu od 3:2 na gostovanju kod Sikirevaca u 19. kol pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1108

IZ GRADSKOG PRORAČUNA: Projektima ustanova i udruga 262.000 kuna

Ustanove i udruge Grada Pakraca koje djeluju na području kulture, tehničke kulture i ostalih djelatnosti, ne računajući vatrogastvo, sport i Domovinski rat, iz gradskog programa će za kandidirane pr pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1652

GRADSKA KNJIŽNICA Bogatim programom obilježena deseta Noć knjige

Noć knjige, jedna od najvećih i najpoznatijih nacionalnih manifestacija posvećenih knjizi koja je pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja, obilježena je jučer, 23. travnja, u pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1285

HRVATSKI DOM Bibi i Bubi oduševili pakračke mališane

„Ako želiš da priroda čuva tebe, čuvaj i ti nju“, zaključak je dječje predstave “Bibi i Bubi” u izvedbi Jana Kerekeša i Matka Knešaureka koja je danas popodne nasmijala pakračke mališane u Hrva pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2225

[FOTO VIJEST] Koristite sadržaje na trgu

Ovog tjedna specijalizirana osječka tvrtka „Floreo“  sadi nisko raslinje, ruže i različite sadnice cvijeća, ukupno 424 komada, i to bi trebalo sutra biti završeno što je ujedno predviđeno kao z pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1499

MATO MATIJEVIĆ, RAVNATELJ HZJZ ŽUPANIJE: Cijepljeno 14.000 građana

Jučerašnjem cijepljenju u sportskoj dvorani u Pakracu, kada je cjepivom Pfizer cijepljeno 200 Pakračana, prisustvovao je i dr. vet. Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavon pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1520

PROGRAM "GEA OPROSTI" Novo stablo u parku prijateljstva

„Cilj ove akcije u povodu današnjeg Dana planeta Zemlje je da ostavimo nešto zeleno za budućnost, stoga želim da ovo stablo zahvaljujući svojoj dugovječnosti ostane živjeti i kad nas više ne bude“, pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1892

POČELO JE: Kandidati sakupljaju potpise podrške

Postavljanjem štandova na pakračkoj tržnici Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret počeli su službene izborne i promidžbene aktivnosti za lokalne izbore koje je Vlada RH raspisala za 16. pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2162

PAKRAČKA SPORTSKA DVORANA: Počelo masovno cijepljenje

Pakračka sportska dvorana je danas  mjesto prvog masovnog cijepljenja protiv koronavirusa u našoj županiji. Do 13 sati na cijepljenje cjepivom Pfizer pakrački liječnici obiteljske medicine su p pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1155

PROGLAŠENA ELEMENTARNA NEPOGODA Poziv na prijavu štete od mraza

Zbog mraza koji je zahvatio područje Požeško-slavonske županije od 1. do 15. travnja, a prema prijedlogu gradonačelnika i načelnika općina, odlukom od 21. travnja župan Alojz Tomašević proglasio je pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2247

OD TOGA SE NE MOŽE POBJEĆI: S kopanjem ulica nikada nećemo prestati

Nedavno smo u uredništvu dobili mail s, nažalost, adrese koja ne odaje identitet pošiljatelja. Naš pokušaj da uspostavimo s njim kontakt i utvrdimo s kim komuniciramo nije urodio plodom. Mada ne vol pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1608

KORONAVIRUS: Sutra cijepljenje u pakračkoj dvorani

S 200 doza cjepiva Pfizer sutra će se u pakračkoj sportskoj dvorani obaviti najmasovnije do sada cijepljenje protiv koronavirusa na našoj županiji. Cijepljenje, na koje će biti pozvani građani od st pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1152

PETAK BOGAT KULTURNIM DOGAĐANJIMA Kazališna predstava i Noć knjige

U suradnji Kulturno-prosvjetno društvo Sloga i Palijativnog tima "LiPa", povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planete Zemlje u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman", u petak 23. travnja, s početkom u pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1493

GRAD PAKRAC: Zapošljavaju u javnim radovima

Na službenoj gradskoj stranici objavljen je javni poziv zainteresiranima da se jave za zapošljavanje u Programu javnih radova Grada za 2021. godinu. Zapošljavaju 10 osoba na radnom mjestu radnik na pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1881

NA MATKOVCU 2. SVIBNJA Motocross i quad utrke za otvoreno PH

Odlične vijesti stižu nam iz MK „Pakrac-Lipik“ odakle doznajemo da će ovogodišnja 26. Motocross i quad utrka „Bljesak“ ipak biti održana 2. svibnja na Matkovcu. Kako nas je obavijestio Marko Straga, pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1086

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U ožujku posao dobilo 74 osoba

Trend smanjivanja broja nezaposlenih osoba u evidenciji pakračkog zavoda za zapošljavanje nastavljen je i u ožujku. Posljednjeg dana toga mjeseca u evidenciji je bilo 467 osoba, što je za 50 manje n pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 67