svi kandidati

Tek petero od 10 vijećnika HDZ-a u prošlom mandatu nalazit će se na listi kandidata ove stranke za Gradsko vijeće Pakrac na svibanjskim izborima. Proizlazi to iz predstavljanja liste ove stranke što je jučer održana u vijećnici kurije Janković. Kako je istaknula Anamarija Blažević, predsjednica pakračke gradske organizacije koja će biti nositeljica i prvopostavljena na listi riječ je o novim i mladim ljudima koji su se sami predstavili s par rečenica. 

M.Ivančić

Drugi je Miroslav Ivančić, predsjednik GV u prošlom mandatu, kandidat za predsjednika GV i u budućem mandatu, dugogodišnji pakrački vijećnik, predsjednik Udruge hrvatske policije iz Domovinskog rata, član županijskih tijela stranke. Iza njega je dr. Kristina Milek, već 21 godinu liječnica u pakračkoj bolnici, predsjednica stranačke organizacije žena Katarina Zrinski, također vijećnica i u prošlom mandatu. Na četvrtom mjestu je prvo novo ime Mihael Andrijanić iz Velikog Banovca, predsjednik Mladeži HDZ-a. Ovaj 26-godišnjak, po zanimanju ekonomist je zaposlenik Veteranskog centra u Lipiku, član je savjeta mladih grada i županije. Novo ime na listi je i petopostavljeni Pakračanin Tomislav Novinc učitelj u pakračkoj osnovnoj školi, predsjednik Udruge djece branitelje iz Domovinskog rata. Šesti je Vlado Eck, potpredsjednik GV u prošlom mandatu, Prekopakranin gdje je i predsjednik mjesnog odbora, član DVD i nositelj OPG-a. Na sedmom mjestu je pakrački matičar iz Badljevine Marijo Seleši kojemu je ovo prva kandidatura za gradsko vijeća, ali iza sebe ima dva mandata u županijskoj skupštini.

Karlo Rek

Na osmom mjestu je Karlo Rek iz Gornje Obriježi, još jedan novi mladi čovjek s tek 21 godinom, zaposlenik Bolnice Lipik i izvanredni student fizioterapije, predsjednik Savjeta mladeži Grada Pakraca. Na devetom mjestu je Anita Skalnik, majka dva studenta iz Prekopakre, zaposlena kao prodavačica u obiteljskoj tvrtci koja već ima vijećničkog iskustva. Na desetom mjestu je Željka Pejša Božić iz Pakraca, vijećnica i u nedavno završenom mandatu, zaposlenica pakračkog dječjeg vrtića. Iza nje je Pakračanin Zoran Hofman, još jedan od vijećnika iz prošlog saziva, zaposlen kao prodavač u lipičkom Studencu, hrvatski branitelj, nekada poznati pakrački nogometaš. Katarina Lahovsky Kobetić, odgajateljica iz dječjeg vrtića je na 12. mjestu, a na 13. je Dajana Jurinović iz Badljevine, kuharica u dječjem vrtiću.

k. lahoviski

Predstavljanje je proteklo bez ikakve euforije i spominjanja drugih stranaka. A. Blažević je tek rekla da je riječ o pobjedničkoj listi od koje se očekuje devet vijećničkih mandata. Svoju kandidaturu za gradonačelnicu je spomenula tek odgovarajući na novinarsko pitanje kako tumači da će vjerojatno biti jedina kandidatkinja za gradonačelnicu povezujući to s činjenicom da će vjerojatno biti tek tri liste za gradsko vijeće. Taj nedostatak kandidature ona tumači kao potvrdu da su ona i HDZ dobro radili u prošlom mandatu, ali i potvrde da se u politici nešto mijenja i za očekivati je da će ubuduće biti manje stranačkih, a možda više koalicijskih lista.

Miroslav Ivančić je pozvao glasače, da unatoč manjoj konkurenciji među kandidatima, izađu 16. svibnja na birališta.

Ana